Το 2ο ΕΠΑΛ Ν.Φ. στην Μαδέρα για το ERASMUS

0

Το 2ο ΕΠΑ.Λ Ν. Φιλαδέλφειας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 ADULT EDUCATION, με θέμα «Το Ψηφιακό Χάσμα Απειλεί Την Κοινωνική Ένταξη» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη από τις 8 έως τις 12 Μαΐου 2017 στην Μαδέρα της Πορτογαλίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία πέντε Ευρωπαϊκών χωρών, τρία της Ιταλίας, δύο της Πορτογαλίας, ένα της Γαλλίας, ένα της Ρουμανίας και ένα της Ελλάδας.

Στο ταξίδι συμμετείχαν τρεις εκπαιδευτικοί του 2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας ο κος Δημόπουλος Σωτήριος Διευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ Ν. Φιλαδέλφειας και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας, η κα Δελλαπόρτα Αφροδίτη συντονίστρια του  προγράμματος και ο κος Κωνσταντίνου Κώστας μέλος της παιδαγωγικής ομάδας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή των τρόπων εργασίας και καλών πρακτικών προκειμένου να υλοποιηθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες της καθημερινής ζωής. Το ρόλο του εκπαιδευτή στο πρόγραμμα θα αναλάβουν μαθητές του σχολείου μας. Στη συνάντηση αυτή καθορίστηκαν, τα στάδια εργασίας του προγράμματος, οι αρμοδιότητες του κάθε εταίρου και προγραμματίστηκαν οι μελλοντικοί προορισμοί σε τόπο και χρόνο. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί έλαβαν μέρος στο Διεθνές Σεμινάριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου με θέμα «Η Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη Σήμερα». Τέλος, στον ελεύθερο χρόνο έγινε ξενάγηση των εκπαιδευτικών σε ιστορικούς τόπους της περιοχής και σε μουσεία.

Η τρίτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την έρευνα και καταγραφή των αναγκών των πολιτών της περιοχής μας στο συγκεκριμένο θέμα, με ερωτηματολόγια. Τα αποτελέσματα των εργασιών θα παρουσιαστούν στο επόμενο ταξίδι, τον Οκτώβριο του 2017 στη Ρεϋνιόν της Γαλλίας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Προηγούμενο άρθροΠΠΙΕΔ: Εορτασμός Διεθνούς ημέρας Μουσείων
Επόμενο άρθροΣτην “Ειρήνη του Αριστοφάνη” η ΟΑΣΗ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.