Έκθεση ζωγραφικής στο ΠΠΙΕΔ: Η Τέχνη ενώνει!

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΠΠΙΕΔ από τις 13 έως και τις 17 Μαϊου ατομική έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Σάντυς Ρουσιάνου, με τίτλο «Alchemical Possibilities». Τα έργα, που παρουσιάστηκαν με την υψηλής αισθητικής επιμέλεια της Design Art Concepts, έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Ρεπορτάζ:
Δήμητρα Γ. Νικολοπούλου

Η Σάντυ Ρουσιάνου, γέννημα θρέμμα της πόλης μας, κινείται στους μεγάλων διαστάσεων πίνακές της πέρα από τα όρια της τρέχουσας οπτικής στην πραγματικότητα, δίνοντάς της νέες, πολυπρισματικές διαστάσεις. Ανοιχτή στην αλχημική συνείδηση, πραγματεύεται στα έργα της ενότητας αυτής  ως κύριο θέμα τον κύκλο, παγκόσμιο ιερό σύμβολο του απείρου της φύσης και της ενέργειας. Άλλοτε με χρώματα εκρηκτικά και άλλοτε γήινα και χαμηλόφωνα, ο κύκλος γίνεται στα χέρια της Ρουσιάνου ισχυρό κάλεσμα προβληματισμού και καταβύθισης στο υποσυνείδητο. Ο κύκλος αφορμή περιδίνησης στο χώρο και το  χρόνο, ο κύκλος ως αδιέξοδο αλλά και ως εξέλιξη, ως επιστροφή αλλά και ως αέναο ταξίδι, ο κύκλος ως παγίδα αλλά και ως αγκαλιά. Όπως η ίδια η φύση, που αποτελεί τελικά την πρωταρχική πηγή έμπνευσης της ζωγράφου.

Η  έκθεση «Alchemical Possibilities» υπήρξε, πράγματι, αυτή τη δύσκολη άνοιξη για την πόλη και τον τόπο, ένα πολιτιστικό γεγονός που ξεχώρισε. Και κυρίως χάρισε πολύτιμη ανάσα αισιοδοξίας  για την ενωτική και  λυτρωτική δύναμη της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Προηγούμενο άρθροΈλληνες αναρχικοί πολεμούν τους τζιχαντιστές! (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΤΩΡΑ: Τρομοκρατικό χτύπημα στο αυτοκίνητο του π. πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.