Το 2ο ΕΠΑΛ Ν.Φ. στην Μαδέρα για το ERASMUS

Το 2ο ΕΠΑ.Λ Ν. Φιλαδέλφειας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ2 ADULT EDUCATION, με θέμα «Το Ψηφιακό Χάσμα Απειλεί Την Κοινωνική Ένταξη» πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη από τις 8 έως τις 12 Μαΐου 2017 στην Μαδέρα της Πορτογαλίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία πέντε Ευρωπαϊκών χωρών, τρία της Ιταλίας, δύο της Πορτογαλίας, ένα της Γαλλίας, ένα της Ρουμανίας και ένα της Ελλάδας.

Στο ταξίδι συμμετείχαν τρεις εκπαιδευτικοί του 2ο ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας ο κος Δημόπουλος Σωτήριος Διευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ Ν. Φιλαδέλφειας και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας, η κα Δελλαπόρτα Αφροδίτη συντονίστρια του  προγράμματος και ο κος Κωνσταντίνου Κώστας μέλος της παιδαγωγικής ομάδας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή των τρόπων εργασίας και καλών πρακτικών προκειμένου να υλοποιηθεί πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες της καθημερινής ζωής. Το ρόλο του εκπαιδευτή στο πρόγραμμα θα αναλάβουν μαθητές του σχολείου μας. Στη συνάντηση αυτή καθορίστηκαν, τα στάδια εργασίας του προγράμματος, οι αρμοδιότητες του κάθε εταίρου και προγραμματίστηκαν οι μελλοντικοί προορισμοί σε τόπο και χρόνο. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί έλαβαν μέρος στο Διεθνές Σεμινάριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου με θέμα «Η Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ευρώπη Σήμερα». Τέλος, στον ελεύθερο χρόνο έγινε ξενάγηση των εκπαιδευτικών σε ιστορικούς τόπους της περιοχής και σε μουσεία.

Η τρίτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την έρευνα και καταγραφή των αναγκών των πολιτών της περιοχής μας στο συγκεκριμένο θέμα, με ερωτηματολόγια. Τα αποτελέσματα των εργασιών θα παρουσιαστούν στο επόμενο ταξίδι, τον Οκτώβριο του 2017 στη Ρεϋνιόν της Γαλλίας.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Εφημερίδα Fx-news -Διαβάστε on-line το νέο τεύχος
Σε περίπτωση που έχετε την εφαρμογή ad block ενεργοποιημένη κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Θέλετε να καταγγείλετε κάποιο γεγονός; Μάθατε κάποια είδηση; Έγινε ένα συμβάν και έτυχε να ήσασταν μπροστά; Επικοινωνήστε με την Fx-news⇒ ΕΔΩ