Στην “Ειρήνη του Αριστοφάνη” η ΟΑΣΗ

0

Λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Μια μουσική παράσταση σε σύνθεση Νίκου Κυπουργού
Το Εθνικό Θέατρο ανέθεσε στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Νίκο Κυπουργό (μουσική σύνθεση) και στον ταλαντούχο νέο συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο (λιμπρέτο) την δημιουργία μιας μουσικής παράστασης, που θα βασίζεται στην Ειρήνη του Αριστοφάνη.

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, ενώ το ρόλο του Τρυγαίου ερμηνεύει ο πάντοτε απρόβλεπτος Τζίμης Πανούσης. Η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Γιώργου Πέτρου, θα συνοδεύει ζωντανά την παράσταση στην Επίδαυρο.

Η Ειρήνη παρουσιάστηκε στα Μεγάλα Διονύσια το 421 π.Χ., αποσπώντας το δεύτερο βραβείο, λίγες μόλις ημέρες πριν από την σύναψη της Νικιείου Ειρήνης, που συνοδευόταν από ελπίδες για το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου. Αυτή ακριβώς η εύθραυστη, όπως αποδείχθηκε, ισορροπία της ειρήνης και του πολέμου, το ηρακλείτειο ρητό «Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί» και το ακανθώδες ερώτημα κατά πόσο η ειρήνη είναι συνώνυμο της ευτυχίας, της αρετής και της ευδαιμονίας, εμπνέει τους συντελεστές της ιδιαίτερης αυτής παράστασης.
Η Υπόθεση του έργου

Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ’ ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις “κοπανίσει”. Τότε, ο Τρυγαίος, ένας αμπελουργός, ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τον Ερμή και καλεί τους Έλληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωση της θεάς Ειρήνης, μαζί με την Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και τη Θεωρία, θεά του πανηγυριού, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Η κωμωδία κλείνει με την επιστροφή στη γη του θριαμβευτή Τρυγαίου που φέρνει και πάλι τη θεά Ειρήνη στους ανθρώπους.

Λιμπρέτο: Δημοσθένης Παπαμάρκος

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου

Video mapping: Στάθης Μήτσιος

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού
Με τη συμμετοχή της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής

υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου.
Διανομή

Τζίμης Πανούσης                    Τρυγαίος

Τάσης Χριστογιαννόπουλος        Ερμής

Ειρήνη Καραγιάννη            Ειρήνη

Αιμιλιανός Σταματάκης                 Πόλεμος
Χορός

Ασημίνα Αναστασοπούλου, Θωμάς Βελισσάρης, Δημήτρης Γεωργιάδης, Ευαγγελία Καρακατσάνη,Νίκος Καρδώνης, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Γιάννης Κλίνης, Νάντια  Κοντογεώργη, Ελίτα Κουνάδη, Ηλίας Κουνέλας, Ελένη Μπούκλη, Μαρία Νίκα, Γιωργής Τσουρής ,Αντιγόνη Φρυδά

Η αναχώρηση θα γίνει 16.00 μμ

Κόστος συμμετοχής :   16   ευρώ / άτομο συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς προς και από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Προπληρωμή εισιτηρίων έως 5 Ιουνίου 2017.
Στο  πούλμαν θα υπάρχει  θεατρολόγος, ο οποίος θα κάνει παρουσίαση και ανάλυση του έργου στο κοινό.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες :

τηλ.  693.884.4998  –  693.461.0881
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ                                   ΑΡΕΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Προηγούμενο άρθροΤο 2ο ΕΠΑΛ Ν.Φ. στην Μαδέρα για το ERASMUS
Επόμενο άρθροΔήμοι: 48ωρες κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.