Ο Δήμος παραχωρεί οικόπεδο για δημιουργία Λαχανόκηπου…

0

Την Τετάρτη 5 Απριλίου, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας με 15 θέματα ημερησίας διάταξης (δείτε ΕΔΩ όλα τα θέματα).  Το 12ο θέμα έχει τίτλο, “Έγκριση  παραχώρησης χρήσης δημοτικού χώρου για λειτουργία αστικού λαχανόκηπου“, όπως και διαβάσαμε από την πρόσκληση που μας απέστειλε ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Δυστυχώς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της διοίκησης της “Δύναμης Πολιτών” κ. Πάνος, από την πρώτη μέρα που έχει αναλάβει -και κατά πάγια τακτική- μας στέλνει προς δημοσίευση -και δημοσιογραφική αξιολόγηση- μόνο τους τίτλους των θεμάτων που θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο και ΟΧΙ τις εισηγήσεις (περιεχόμενο) των θεμάτων! Με λίγα λόγια, οι δημότες & οι δημοσιογράφοι, ΔΕΝ γνωρίζουν τι ακριβώς είναι αυτό που θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί! 

Διαβάζοντας τον τίτλο του 12ου Θέματος, το οποίο γράφει για “παραχώρηση δημοτικού χώρου”, το ψάξαμε λίγο παραπάνω…

Βλέπετε πρόσφατα είχαμε την παραχώρηση δημοτικού κοινόχρηστου γηπέδου μπάσκετ σε ιδιώτη για να το μετατρέψει σε γήπεδο Beach Volley, και να το εκμεταλλευτεί!

Δείτε:  Γήπεδο Beach Volley στη Νέα Φιλαδέλφεια! 

Εγκρίθηκε! Σύντομα γήπεδο Beach Volley στη Νέα Φιλαδέλφεια! (video)

Η δημοτική αρχή, μετά από αίτημα μιας ομάδας με το όνομα «Το περιβόλι του Ποδονίφτη», ζητά από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει την παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου επί της οδού Ιωνίας (στη συμβολή με την οδό Φαναρίου) έκτασης περίπου 1 στρέμματος, για:

Την ιδιοπαραγωγή φρέσκων προϊόντων, την οικονομική ελάφρυνση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στην επανασύσταση του κοινωνικού δεσμού στις γειτονιές, στην ψυχική υγεία και σε δυνατότητες διεξόδου από το στρες της πόλης, στο πρασίνισμα και τον εξωραϊσμό του αστικού περίγυρου, κ.ά. Οι συλλογικοί αστικοί λαχανόκηποι εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό μια γεωργία του ελεύθερου χρόνου και της αναψυχής, με σημαντικές βέβαια οικολογικές, κοινωνικο-πολιτισμικές και συμβολικές διαστάσεις.

Αφίσα εκδήλωσης. Είναι το μοναδικό στοιχείο που καταφέραμε να συλλέξουμε για την ομάδα: «Το περιβόλι του Ποδονίφτη»

Την ομάδα με το όνομα «Το περιβόλι του Ποδονίφτη», στην οποία θα παραχωρηθεί δημοτική έκταση, πρώτη φορά την ακούμε! Η Fx-news ποτέ δεν έλαβε κάποια ενημέρωση-δελτίο τύπου ή οτιδήποτε από τη συγκεκριμένη ομάδα, της οποίας την ύπαρξη αγνοούσε. Τι είδους ομάδα είναι; Είναι σύλλογος; ΜΚΟ; Εχει κάποια νομική υπόσταση, για να της παραχωρηθεί η έκταση;

Διότι στην αναζήτηση που κάναμε με το όνομα της “ομάδας“, τα μόνα αποτελέσματα που βρήκαμε ήταν μια εκδήλωση στο Facebook για “συζήτηση-ενημέρωση για την δημιουργία αστικού λαχανόκηπου στην περιοχή μας“, στις 17 Φεβρουαρίου 2017 στο Πνευματικό κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας…

Προφανώς το συγκεκριμένο ερώτημα καθώς και λεπτομέρειες (είδος παραχώρησης κλπ) του εγχειρήματος “θα μας απαντηθούν” στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στην συζήτηση πριν την ψήφιση του θέματος.

Υγ. Οι απορίες μας έχουν να κάνουν με το “καθεστώς” της παραχώρησης της δημοτικής έκτασης και όχι με την δημιουργία αστικού λαχανόκηπου.

 

Προηγούμενο άρθροΖευγάρι πίσω από τον τεμαχισμό Πακιστανού στον Πύργο
Επόμενο άρθροΠαπάς εκτέλεσε δύο σκύλους – συνελήφθη!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.