Μουζάλας: “Στη Νέα Φιλαδέλφεια ετοιμάζεται πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων”

0

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας «κανείς δεν μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το προσφυγικό από την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δήμους. Σήμερα θέλαμε να δώσουμε δημοσιότητα στο πρόγραμμα και να δείξουμε ότι οι δήμοι μπαίνουν στο παιχνίδι και παίρνουν άλλο ρόλο». Όπως επισήμανε, μέχρι το τέλος του 2017 θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιπλέον 10.000 θέσεις σε διαμερίσματα, ενώ άλλες τόσες θέσεις θα δημιουργηθούν και το 2018, με στόχο τελικά, από τα 45 κέντρα φιλοξενίας να μείνουν 23, όπου θα διαμένουν 12.000 με 15.000 πρόσφυγες.

Ο κ. Μουζάλας, τόνισε επίσης ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με δημάρχους της Θεσσαλίας, ενώ ήδη ετοιμάζεται αντίστοιχο πρόγραμμα φιλοξενίας στην Κρήτη και στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής. «Οι δήμοι συμμετέχουν πια επίσημα και θέλουμε όλοι οι δήμοι και οι περιφερειάρχες να πάρουν πρόσφυγες, ώστε ο κόσμος να ισομοιραστεί», σημείωσε διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικότητα, αλλά υπάρχουν κίνητρα για να συμμετέχουν οι δήμοι».

ΠΗΓΗΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: news.gr
Προηγούμενο άρθροΟι “Ανώνυμοι Πινόκιο” λασπολογούν με “Γκαιμπελισμούς”…
Επόμενο άρθροΕυθύνες για την χημική επίθεση στην Συρία – 72 θύματα, 20 παιδιά… (Σκληρές εικόνες)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.