“Πέσαμε σε καλώδια”…

0

Φως στα αίτια της τραγωδίας ρίχνει η κατάθεση της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα που τραυματίστηκε στη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

«Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Ολα έγιναν σε κλάσμα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου και όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα ήταν να σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα» αναφέρει στην κατάθεσή της η στρατιωτικός, σύμφωνα με το Έθνος.

Η αρχιλοχίας νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με κάταγμα λεκάνης και χτυπήματα σε χέρια, πόδια και αυχένα.

Υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και εισήχθη προληπτικά στην εντατική μονάδα, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιον κίνδυνο.

Την κατάθεσή της επιβεβαιώνουν και οι εικόνες από τον τόπο της συντριβής, που είναι σοκαριστικές.

Το ελικόπτερο εμφανίζεται τελείως διαλυμένο. Πιλοτήριο και καμπίνα μία άμορφη μάζα και, το πιο συγκλονιστικό, η μηχανή του ελικοπτέρου αποκολλημένη, έχει καταπλακώσει το πιλοτήριο και την καμπίνα με τους τέσσερις στρατιωτικούς.

Εκτιμάται ότι η Βασιλική Πλεξίδα κατά την πρόσκρουση στο έδαφος εκτινάχθηκε σε μεγάλη απόσταση από τα συντρίμμια και έτσι δεν την καταπλάκωσε η μηχανή.

Τι δήλωσε η ιατροδικαστής

«Και οι τέσσερις άνθρωποι έφεραν κακώσεις στο σώμα και στο κεφάλι οι οποίες ήταν συμβατές με την πτώση και τη συντριβή του ελικοπτέρου».

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή η οποία ολοκλήρωσε χθες τις νεκροψίες των στρατιωτικών που έχασαν την ζωή τους στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Σημειώνεται πως οι σοροί των άτυχων στρατιωτικών μεταφέρθηκαν χθες από το σημείο του δυστυχήματος με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και οι νεκροψίες ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ.

Προηγούμενο άρθροΟ Mr Google και άλλοι δισεκατομμυριούχοι, προσπαθούν να ζήσουν για πάντα…
Επόμενο άρθροΒόμβα: Τεράστιες οι ζημιές στο κτήριο τραπέζης στο κέντρο της Αθήνας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.