Η Ένωση Γονέων ΝΦ-ΝΧ συγχαίρει:

0

Λάβαμε το παρακάτω δελτίο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας συγχαίρει τη θεατρική  ομάδα του  1ου  ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας για τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου 2017 που έγινε στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και παρουσίασε το  έργο – «Η ΓΕΦΥΡΑ».

Συγχαίρει  επίσης τη θεατρική  ομάδα του  2ου  ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας  για τη συμμετοχή της στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, στο πλαίσιο της οποίας παρουσίασε το έργο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” του Μποστ στην αίθουσα “Μίλτος Κουντουράς”.   Μαθητές, γονείς και συνδημότες μας  τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Συμμετοχές μαθητών  αυτής της μορφής βοηθούν στην προώθηση μιας κουλτούρας τέχνης, θεατρικής  έκφρασης , σκηνικής  παρουσίας με  αφηγηματικές και ερμηνευτικές τεχνικές που απευθύνονται  σε μικρούς και μεγάλους.

Δυστυχώς η καλλιτεχνική έκφραση, η θεατρική αγωγή, η μουσική εκπαίδευση, η δημιουργικότητα υπάρχουν μεν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αλλά ελλειμματικά, καθώς παρέχονται μόνο στη συμβατική ή διεκπεραιωτική τους εκδοχή.  Δυστυχώς ουδέποτε κρίθηκε αναγκαίο να αναπτυχθεί μια βαθιά πολιτισμική παιδεία με στόχο την κριτική σκέψη, τη συλλογική μνήμη, τη δημιουργική κουλτούρα, την πνευματική χειραφέτηση των νέων ανθρώπων. Ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου της τέχνης και του πολιτισμού μέσα στο εκπαιδευτικό μας γίγνεσθαι είναι σήμερα μονόδρομος .

Οι συμπολίτες  μας  εκπαιδευτικοί, υπεύθυνοι των θεατρικών ομάδων  σχολείων Ν. Φιλαδέλφειας –Ν. Χαλκηδόνας  καθώς και οι μαθητές  μας βάζουν  το δικό τους πολιτιστικό  λιθαράκι, μέσω μιας απόπειρας που ξεφεύγει από τα όρια της σχολικής καθημερινότητας.

Θερμά Συγχαρητήρια!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν. Γραμματέας

Αλέξανδρος  Γούλας             Νίκος  Τσορβάς

 

Προηγούμενο άρθροΟ Α.Ο.Π. Χαλκηδονικός ευχαριστεί:
Επόμενο άρθρο“Καζάνι που βράζει” η Βενεζουέλα – Νεκρός 13χρονος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.