Γήπεδο ΑΕΚ: ‘Πάσα’ Ανδριόπουλου στον Δήμο για ‘ανταποδοτικά οφέλη’

0

Στην άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε

ο Project manager της “Αγια Σοφιάς” στον ΣΠΟΡ FM (δείτε ΕΔΩ), είπε: ” Ο Δήμος, έχοντας έναν νόμο ψηφισμένο από το ΣτΕ στα χέρια του, πρέπει να πάρει απόφαση πως το γήπεδο αυτό θα γίνει εκεί που προβλέπει ο νόμος και η Βουλή της χώρας. Δεν θα έπρεπε να το συζητάμε αυτό. Η ουσιαστική συζήτηση του Δήμου με την ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι σήμερα τα ανταποδοτικά οφέλη του Δήμου“.

Ολόκληρη η παράγραφος: Κατά την άποψή μου ο Δήμος, έχοντας έναν νόμο ψηφισμένο από το ΣτΕ στα χέρια του, πρέπει να πάρει απόφαση πως το γήπεδο αυτό θα γίνει εκεί που προβλέπει ο νόμος και η Βουλή της χώρας. Δεν θα έπρεπε να το συζητάμε αυτό. Η ουσιαστική συζήτηση του Δήμου με την ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι σήμερα τα ανταποδοτικά οφέλη του Δήμου. Αυτή τη συζήτηση την έκανα και ο Δήμαρχος την κατάλαβε, αλλά υποψιάζομαι πως δεν έχει στήριξη από ανθρώπους που περιβάλλεται. Είναι θεμιτό να υπάρχει διαφορά στις απόψεις. Η ουσιαστική λοιπόν κουβέντα θα έπρεπε να είναι σήμερα πώς θα γίνει καλύτερος ο Δήμος με το νέο γήπεδο, με ωραίο τρόπο.

Και έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Ανδριόπουλος. Από την στιγμή που (καλώς ή κακώς για κάποιους) το συγκεκριμένο project είναι νομικά και συνταγματικά κατοχυρωμένο, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα έπρεπε –χθες κιόλας– να διεκδικήσει για την πόλη μας όσα περισσότερα ανταποδοτικά μπορεί και να αφήσει τους βερμπαλισμούς τύπου “Θα συζητήσω με την ΑΕΚ μόνο όταν η κυβέρνηση αλλάξει τον νόμο και άρα όλο το project του γηπέδου, όπως το θέλουμε εμείς“! Ουτοπίες δηλαδή, που είπε και ο πρώην σύντροφος, νυν πρωθυπουργός!

Ο ίδιος ο κ. Ανδριόπουλος, στην ουσία δίνει πάσα στον δήμο και λέει: “Ελάτε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι, να μας κάνετε προτάσεις για τα “ανταποδοτικά” που θέλετε και να βοηθήσετε την κατασκευή του γηπέδου, που ούτως ή άλλως θα γίνει!” Και όσο ο Δήμος καθυστερεί, τόσο λιγότερα θα πάρει, μην πούμε ΤΙΠΟΤΑ, στο τέλος!

Η Fx είχε δημοσιεύσει στις 8 Μαρτίου άρθρο, με τίτλο: Γήπεδο ΑΕΚ: «Μπλέξιμο» με τα αντισταθμιστικά του γηπέδου; Στο άρθρο μας λέμε ξεκάθαρα ότι τα ανταποδοτικά υπέρ του δήμου που έχουν “προβλεφθεί” στην μελέτη του γηπέδου ΔΕΝ ισχύουν στην ουσία! Τα “ανταποδοτικά” ήταν: “Φύτευση χιλιάδων νέων δέντρων και θάμνων σε «διάκενα» (εκτάσεις χωρίς δενδρώδη βλάστηση) εντός του άλσους, σύμφωνα με τη μελέτη πρασίνου του έργου”….

Όμως, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, «προχώρησε» μια παλαιότερη έτοιμη μελέτη ολικής ανάπλασης του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, που είχε συνταχθεί το 2008 (Δημαρχία Σταύρου Κόντου) και μάλιστα εξασφάλισε την χρηματοδότησή της από την Περιφέρεια Αττικής, κόστους 800.000€. Το έργο είναι ώριμο και έχει δημοπρατηθεί από τον Δήμο.

Ο δήμος θα πρέπει να σταματήσει την “επανάσταση” κυνηγώντας χίμαιρες και διεκδικώντας ουτοπίες ! Ας πάρει την “πάσα” της ΑΕΚ -μέσω του κ. Ανδριόπουλου”- και να διεκδικήσει-απαιτήσει ανταποδοτικά οφέλη για τους δημότες της πόλης! Και έχουμε την εντύπωση, πως θα έχει μαζί του ακόμη και αυτούς που σήμερα τον αποδοκιμάζουν!

Προηγούμενο άρθροΑνδριόπουλος για “υψομετρική”: “Ο δήμος “εκμεταλλεύεται” ένα κενό του νόμου”
Επόμενο άρθροΒίντεο: Το πιστολίδι των αστυνομικών με τον ληστή σε σούπερ μάρκετ στο Καματερό
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.