Δημοσίευμα: “Να γιατί ο Βασιλόπουλος δεν βάζει υπογραφή”

0

Διαβάσαμε στο αθλητικό σάιτ sportdog.gr ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ που υπογράφει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και γεγονότα για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια:

Η ανέγερση του γηπέδου είναι το μείζον θέμα στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε ξεκαθαρίσει όταν επέστρεψε τον Ιούλιο του 2013 στη διοίκηση της Ένωσης, ότι χωρίς δική της έδρα, η ομάδα δεν έχει μέλλον. Τα έργα όμως για την «Αγιά Σοφιά» δεν έχουν ξεκινήσει, το σχέδιο καθυστέρησε τέσσερα χρόνια και πλέον το μόνο που απομένει είναι η έγκριση της υψομετρικής μελέτης, προκειμένου να βγει η οικοδομική άδεια.
Ο Δήμος όμως παρέπεμψε επίσημα τους «κιτρινόμαυρους» στην Περιφέρεια, κάτι που προκάλεσε οργισμένη ανακοίνωση από πλευράς της ΠΑΕ και δημιούργησε αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών, μερικοί εκ των οποίων κατέλαβαν τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της Στρούγκας. Παρότι έχουμε φτάσει μία ανάσα από το να μπούν μηχανήματα στο χώρο που βρισκόταν το παλιό «Νίκος Γκούμας», το κλίμα στην περιοχή έχει γίνει πολύ περίεργο, με αποκορύφωμα την επίθεση στο πρόσωπο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που κατήγγειλε ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, κάτι που διαψεύδεται όμως από ορισμένα ΜΜΕ.

Τι συμβαίνει και ο Δήμος εμμένει στην αρνητική του στάση απέναντι στο γήπεδο; Γιατί δημιουργείται κάθε λίγο και λιγάκι εκρηκτική ατμόσφαιρα στην περιοχή; Ο SportDog ρώτησε ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά πράγματα και καταστάσεις στη δυτική πλευρά του Ποδονίφτη και πήρε απαντήσεις.

Δεν επιβεβαιώνεται η επίθεση

«Στον περισσότερο κόσμο στη Φιλαδέλφεια δεν αρέσουν αυτά τα πράγματα. Από όλες τις πλευρές. Φέρνουν και θύμησες, ότι παλιά με το γήπεδο, γίνονταν επεισόδια και πάλι θα έχουμε τα ίδια», λένε για την επίθεση στον Γιώργο Πάνο, την οποία δεν επιβεβαιώνουν αλλά ούτε διαψεύδουν. Ο λόγος; «Την ανακοίνωση έβγαλε ο δήμος ως επίσημο όργανο. Δεν αποτελεί όμως συλλογικότητα ο δήμος», απαντούν.

Από τη μία οι κίτρινοι, από την άλλη οι κόκκινοι»

Αυτό που ξεκαθαρίζουν στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ότι δεν φοβούνται τους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά το γεγονός, ότι έχουν βρεθεί οι κάτοικοι ανάμεσα σε δύο πόλους. «Τα πράγματα είναι τεταμένα. Δεν είναι μόνο οι ΑΕΚτζήδες. Υπάρχουν και οι… άλλοι. Καταλαβαίνετε τί έχουμε πάθει; Υπάρχει οπτικό υλικό από σπάσιμο του δημαρχείου από αναρχικούς. Δηλαδή έχουμε από τη μία το βαμμένο κίτρινο δημαρχείο και από την άλλη το… κόκκινο. Τα στιλάρια με τους αναρχικούς το ’14 και από την άλλη το ντου των ΑΕΚτζήδων», υποστηρίζουν.

Στα θέματα που αφορούν καθαρά το γήπεδο, στη Νέα Φιλαδέλφεια παραδέχονται, ότι δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση. «Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Ο ένας λέει το κοντό του και το μακρύ του. Ο δήμος ζητά αυτό, η ΑΕΚ απαντά διαφορετικά. Ο καθένας δεν είναι αρμόδιος, για να ξέρει τί παίζει, ακριβώς. Απλά διαβάζει τις ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές», λένε στην περιοχή.

Απορούν συν τοις άλλοις «γιατί έβγαλε τόσο επιθετική ανακοίνωση για τα υψομετρικά η ΠΑΕ ΑΕΚ. Το κλίμα επιθετικότητας που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, το εκμεταλλεύτηκε η ΛΑΕ. Άλλο που δεν ήθελε, για να βγει στο προσκήνιο. Βγήκε ο Λαφαζάνης και διέψευσε τον εαυτό του. Μετά έβγαλε ο Δήμος μία ανακοίνωση για τα υψομετρικά, μετά μπρίζωσε τον κόσμο ο αεκτζήδικος Τύπος. Αφού φτάσαμε στο παρά πέντε. Σε μία υπογραφή. Δεν καταλαβαίνουμε, γιατί να γίνει όλο αυτό», αναρωτιούνται οι κάτοικοι.

Αυτοί πιέζουν τον Βασιλόπουλο

Από την άλλη πλευρά, αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδων, είναι γιατί ο Άρης Βασιλόπουλος είναι μονίμως αντίθετος με την ανέγερση του συγκεκριμένου πρότζεκτ, ακόμα και μετά τη νίκη της ΑΕΚ στο ΣτΕ. «Να ξέρετε, ότι ευνοεί και τις δύο πλευρές το γεγονός ότι ο Δήμος πήγε στο ΣτΕ. Αύριο δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα στον δήμαρχο, από αυτούς που γκρινιάζουν, ότι δεν έκανε τίποτα για το γήπεδο. Η ΑΕΚ από τη μεριά της έχει το ισχυρότερο χαρτί.»

Η δημοτική αρχή δέχεται μεγάλες πιέσεις από τους… ΛΑΕτζήδες που έχει στην παράταξή της. Αυτήν τη στιγμή είναι 17 άτομα στο δημοτικό συμβούλιο. Οπότε η πλειοψηφία του είναι οριακή. Υπάρχουν άτομα μέσα στον Δήμο, οι οποίοι δεν είναι στο στυλ «θέλουμε γήπεδο, αλλά…», όπως λέει ο Βασιλόπουλος. Απλά δεν θέλουν γήπεδο», είναι απάντηση στο ερώτημα των ΑΕΚτζήδων. Οπότε είναι ξεκάθαρο, ότι ο δήμαρχος φοβάται, ότι αν χάσει την στήριξη, θα μείνει ξεκρέμαστος. Γι’αυτό και πρότεινε να βγει η έγκριση των υψομετρικών από την Περιφέρεια, μία πρόθεση που σας είχε αποκαλύψει ο σκύλος από τις 7 Φεβρουαρίου.

«Αν τυχόν πιέσει ο Βασιλόπουλος πολιτικά τον εκάστοτε υπάλληλο να υπογράψει, χωρίς να έχει επίσημη μελέτη, οι… ανταρσυολαετζήδες πιστεύετε, ότι δεν θα κινηθούν νομικά; Ό,τι απειλεί, ότι θα κάνει τώρα ο Μελισσανίδης, το ίδιο απειλούν και οι άλλοι τον Δήμαρχο», μας λένε από τη Νέα Φιλαδέλφεια…

Στην Ευελπίδων το νέο επεισόδιο;

Τα έργα φαίνεται, ότι θα καθυστερήσουν περισσότερο. Τον Φλεβάρη στην ΑΕΚ έλεγαν, ότι θα έχουν την οικοδομική άδεια, μπήκαμε στον Μάρτη και η Ένωση δεν εξασφάλισε την έγκριση των υψομετρικών, ούτε από το παραθυράκι που της έδινε η Περιφέρεια. Το κακό στην υπόθεση είναι, ότι δεν υπάρχει ηρεμία. Μάλιστα η Ένωση αντιμετωπίζει και… ενδοοικογενειακό ζήτημα, εκτός των εμποδίων που συναντά από τον δήμο. Την Πέμπτη έχει οριστεί η εκδίκαση της προσφυγής από μέλος της Ερασιτεχνικής (το οποίο έχει δεχτεί φραστικές επιθέσεις και κριτική από τον Τύπο) για το παραχωρητήριο του γηπέδου και πολύς κόσμος αναμένεται να βρεθεί στην Ευελπίδων. Όπως καταλαβαίνετε η ατμόσφαιρα παραμένει… εκρηκτική.

ΠΗΓΗsportdog.gr
Προηγούμενο άρθροΓύρω στα 30 ο μανιακός δολοφόνος των ταξιτζήδων
Επόμενο άρθροΧτύπησαν πάλι οι “ληστές χρηματοκιβωτίων;”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.