Πόσο θεμιτό είναι ένα ΑΝΩΝΥΜΟ “δημοτικό” Blog ενημέρωσης;;;

0

Η 3-4η -δεν θυμόμαστε ακριβώς- προσπάθεια της “τοπικής εξουσίας” να επικοινωνήσει με

τον λαό. Οι προηγούμενες προσπάθειες ήταν ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ και σίγουρα όχι και πολύ “ποιοτικές“… Μάλλον για “πιστολιές” σε “αντιπάλους” ήταν, και έκλεισαν σύντομα…

Η τελευταία προσπάθεια φαίνεται λίγο πιο οργανωμένη μέχρι στιγμής. Δημοσίευση δελτίων τύπου και “πέρασμα” των απόψεων της “τοπικής εξουσίας” με οργανωμένη κοινοποίηση στα social media . Πολύ ωραία μέχρι εδώ, θεμιτή η θέληση να έχουν ένα ιντερνετικό μέσο ενημέρωσης για να επικοινωνούν τις θέσεις τους. Όμως…

Αυτό γίνετε ξανά μέσω ΑΝΩΝΥΜΟΥ Blog! Και τα προηγούμενα που είχαν “έκλεισαν” χωρίς κανείς να “γνωρίζει” τους διαχειριστές τους. Διότι στα ιντερνετικά Blog του τύπου “user.blogspot.com”, μπορεί ο οποιοσδήποτε να τα “ανοίξει” χωρίς να δηλώσει τα πραγματικά στοιχεία του, παρά μονο ένα e-mail! Και με ένα πάτημα ενός κουμπιού “στην δύσκολη”, διαγράφονται ΟΛΑ από το διαδίκτυο και… “δεν τρέχει τίποτα”!

Υπάρχουν βέβαια και blog που οι διαχειριστές τους είναι τυπικοί, αναρτούν το όνομα τους και τίμια παίρνουν το βάρος αυτών που γράφουν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ποιος παίρνει την ευθύνη αυτών που -και θα- γράφονται;;;

Δεν καταλαβαίνουμε αυτό το “κρυφτούλι”. Ας ανοίξουν καθαρά και ξάστερα ένα επίσημο site, μια επίσημη εφημερίδα, οι ίδιοι ή συνεργάτες τους, και να γράφουν και να λένε ότι θέλουν, αλλά να έχουν και την νομική ευθύνη τους!

Εμείς “μακάκες” είμαστε, που έχουμε την Fx-news, δηλωμένη και αδειοδοτημένη από την γενική γραμματεία τύπου; Πληρώνουμε server, τεχνικούς, χαράτσια επιτηδεύματος κλπ! Που το όνομα μας είναι η ταμπέλα όσων γράφουμε! Και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουμε, όχι μόνο νομικά από κάποιον που δεν του αρέσουν αυτά που γράφουμε, αλλά και από οποιονδήποτε “τρελαμένο” που…  δεν έχει και καλή σχέση με την δικαιοσύνη!!!

Πόσο θεμιτό και ηθικό είναι αυτό;;; Και όταν μάλιστα προέρχεται από την τοπική εξουσία;;;

Υγ. Το ίδιο ισχύει και για τις “ενημερωτικές σελίδες” όπου οι διαχειριστές τους  κρύβονται πίσω από την ανωνυμία ενός blog. Αλλά όταν “κρύβεται” η ίδια η εξουσία, τότε το θέμα σοβαρεύει επικίνδυνα!

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση Δήμου για την ανάπλαση του Άλσους & τον Κένταυρο
Επόμενο άρθροΑ.Ε. ΕΥ Αγωνίζεσθαι: Συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.