Η ΦΕΑ νικήτρια του τοπικού ντέρμπι!

0

«Σπίτι δίχως Γιάννη, προκοπή δεν κάνει», αναφέρει ο θυμόσοφος λαός μας κι αυτό φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στην μεγάλη νίκη της ΦΕΑ επί του Ιωνικού ΝΦ με σκορ 69-62 το βράδυ της Δευτέρας 6 Μαρτίου στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Γιάννη Κρητικό και Γιάννη Τσίτο, η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας …επιτέλους πήρε μια μεγάλη νίκη που χρειαζόταν εδώ και αρκετό καιρό που της τόνωσε το ηθικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος κι έφτασε τους 27 πόντους με απολογισμό 8 νίκες και 11 ήττες.

Οι δύο Γιάννηδες πέτυχαν από 24 και 9 πόντους αντίστοιχα κάνοντας πράγματα και θάματα στο παρκέ. Τι να πρωτοπεί κανείς; Για τα απίστευτα τρίποντα; Για την σπουδαία τους άμυνα; Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Το θέμα είναι πως πήραν την ομάδα τους από το χέρι και της έδωσαν το ροζ φύλλο αγώνα που το χρειαζόταν πολύ.

Βέβαια, πέραν των προαναφερθέντων πολύ καλή παρουσία για τη ΦΕΑ είχαν και οι Θάνος Καραθανασόπουλος με 13 πόντους, Κώστας Ανδρουλάκης με 8 και Κώστας Μπασέας, ο οποίος τα πήγε περίφημα απέναντι στον ψηλότερό του Βασίλη Γιαννουλάκο, τον σέντερ του Ιωνικού.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι δεν προηγήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, πλήρωσαν την αστοχία τους, ενώ όσες φορές κατάφεραν να πλησιάσουν έβρισκαν απέναντί τους, τους Κρητικό και Τσίτο. Για την ομάδα του Αλέξη Καρατζά ξεχώρισαν οι Πολυχρονόπουλος με 12 πόντους και 4/5 τρίποντα και ο Τρικαλιώτης που πάλευε μόνος του στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Παρά την αφλογιστία των δύο ομάδων με την έναρξη του αγώνα, η ΦΕΑ προηγήθηκε με 15-2 χάρη σε προσωπικές ενέργειες του Κρητικού όπως το εντυπωσιακό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Η «υπομονή» που ζητούσε από τους παίκτες του ο Θοδωρής Καλιώρας απέφερε καρπούς και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 17-6.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι αύξησαν την διαφορά στους +19 (28-9) με τρίποντο του Κρητικού, αλλά οι παίκτες του Ιωνικού με ένα σερί 10-0 μείωσαν 28-19 εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως η ΦΕΑ είχε ήδη τέσσερα φάουλ, ενώ εκείνοι κανένα.

Η τρίποντη βόμβα του Κρητικού με ταμπλό από μακριά έφερε την διαφορά στους +15 (42-27), αλλά ο Ιωνικός δεν είχε καταθέσει τα όπλα. Μείωσε 48-43 και 55-50 με την λήξη του δεκαλέπτου με το τέταρτο τρίποντο του Πολυχρονόπουλου.

Μπασέας και Τασιόπουλος χρεώθηκαν γρήγορα με τέσσερα φάουλ με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά εκεί μίλησε ο Τσίτος. Ο νεαρός φόργουορντ με τρίποντο σημείωσε το 60-50 και παρότι ο Τρικαλιώτης μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε 62-58, ο Ανδρουλάκης με προσωπικές ενέργειες οδήγησε εκ του ασφαλούς την ΦΕΑ στη μεγάλη νίκη.
Διαιτητές: Σώμος, Γρίβα, Αντερριώτης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-6, 34-25 (ημίχρονο), 55-50, 69-62.
ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καλιώρας): Φακίτσας, Καραθανασόπουλος 13 (3), Μαστρογιάννης, Σπηλιόπουλος 2, Τσίτος 9 (3), Τασιόπουλος 7 (1), Κρητικός 24 (3), Μπασέας 4, Λοΐζος 2, Δαρμογιάννης, Ανδρουλάκης 8, Σπανός.
Ιωνικός ΝΦ (Καρατζάς): Πολυχρονόπουλος 12 (4), Ζαμπούρας, Τσακίρης 10, Λιανδράκης, Τρικαλιώτης 13, Αρτουσένκο 2, Υφαντής 2, Μπάτσος 10, Ρέππας, Γιαννουλάκος 7, Αφαλίδης 6.

Προηγούμενο άρθροΑΕΠΙ: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί μελών του ΔΣ…
Επόμενο άρθροΠεριμένουν το λάθος του serial killer…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.