Fx-news | Εφημερίδα |ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

“Αποτελέσματα ψηφοφορίας της… Βasse-Τerre!”

Πριν κάποια χρόνια, που οι αγελάδες ήταν παχιές… είχα ταξιδέψει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Καραϊβικής. Στην ανατολική θάλασσά της, υπάρχει το αρχιπέλαγος της Γουαδελούπης, στο οποίο βρίσκεται ένα σύμπλεγμα νήσων με μεγαλύτερο αυτό της Γουαδελούπης. Η Γουαδελούπη είναι υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας από το 1635. Πρωτεύουσα του αρχιπελάγους είναι η Μπας-Τερ (Βasse-Terre), πόλη στην οποία διέμενα κατά την επίσκεψή μου.

Γράφει ο Βασίλης Βέττος – Εκδότης Fx-news

Γνώρισα πολλούς ντόπιους κατά την παραμονή μου εκεί. Με έναν κρατώ επαφή και μιλάμε συχνά. Είναι εκδότης τοπικής εφημερίδας. Και πολλές φορές μου στέλνει πιπεράτα νέα και ειδήσεις από την πρωτεύουσα. Τελευταία μάλιστα, έκανε και μια ψηφοφορία. Ηλεκτρονική μου είπε, για να δει την απήχηση των τοπικών συμβούλων της Μπας-Τερ.  Μπορεί την διοίκηση των νήσων να την ασκεί Γάλλος έπαρχος αλλά οι ντόπιοι σύμβουλοι του περιφερειακού συμβουλίου είναι αυτοί που εκλέγονται από τον λαό.

Του είπα να μου πει περισσότερες λεπτομέρειες.

-“Μάλιστα, δημοσίευσες τα αποτελέσματα;” τον ρώτησα.

– “Φυσικά, γιατί να μην το κάνω;” απάντησε.

– “Απλά ρωτώ“, του απάντησα, “Γιατί θα μπορούσε κάποιος φοβικός και πολιτικά ανύπαρκτος πολιτικός να σου απαγόρευε να τα Δημοσιοποιήσεις…

 

Exit mobile version