“Αποτελέσματα ψηφοφορίας της… Βasse-Τerre!”

0

Πριν κάποια χρόνια, που οι αγελάδες ήταν παχιές… είχα ταξιδέψει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Καραϊβικής. Στην ανατολική θάλασσά της, υπάρχει το αρχιπέλαγος της Γουαδελούπης, στο οποίο βρίσκεται ένα σύμπλεγμα νήσων με μεγαλύτερο αυτό της Γουαδελούπης. Η Γουαδελούπη είναι υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας από το 1635. Πρωτεύουσα του αρχιπελάγους είναι η Μπας-Τερ (Βasse-Terre), πόλη στην οποία διέμενα κατά την επίσκεψή μου.

Γράφει ο Βασίλης Βέττος – Εκδότης Fx-news

Γνώρισα πολλούς ντόπιους κατά την παραμονή μου εκεί. Με έναν κρατώ επαφή και μιλάμε συχνά. Είναι εκδότης τοπικής εφημερίδας. Και πολλές φορές μου στέλνει πιπεράτα νέα και ειδήσεις από την πρωτεύουσα. Τελευταία μάλιστα, έκανε και μια ψηφοφορία. Ηλεκτρονική μου είπε, για να δει την απήχηση των τοπικών συμβούλων της Μπας-Τερ.  Μπορεί την διοίκηση των νήσων να την ασκεί Γάλλος έπαρχος αλλά οι ντόπιοι σύμβουλοι του περιφερειακού συμβουλίου είναι αυτοί που εκλέγονται από τον λαό.

Του είπα να μου πει περισσότερες λεπτομέρειες.

  • Μου ανέφερε ότι η ψηφοφορία πήγε απρόσμενα καλά και 1.180 ψήφισαν σωστά από τους αναγνώστες του στο νησί. Τις περισσότερους ψήφους (290) δεν τους πήρε κανείς από τους συμβούλους που συμμετείχαν αλλά δόθηκαν στην επιλογή “άλλος” από την λίστα.
  • Δεύτερος και τρίτος με πολλή μικρή διαφορά (232-226), ήρθαν ο ύπαρχος της πόλης και ο πρώτος την τάξει από την αντιπολίτευση.
  • Σε μεγάλη απόσταση ο δεύτερος την τάξει από την αντιπολίτευση (140) και έπειτα ο τρίτος την τάξει (114), κ.ο.κ.

-“Μάλιστα, δημοσίευσες τα αποτελέσματα;” τον ρώτησα.

– “Φυσικά, γιατί να μην το κάνω;” απάντησε.

– “Απλά ρωτώ“, του απάντησα, “Γιατί θα μπορούσε κάποιος φοβικός και πολιτικά ανύπαρκτος πολιτικός να σου απαγόρευε να τα Δημοσιοποιήσεις…

 

ΠΗΓΗΔημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017
Προηγούμενο άρθροΣμύρνη: Σπάνιες φωτογραφίες και θύμησες από την καταστροφή…
Επόμενο άρθροΓιατί καταστράφηκαν τα νεοκλασικά της Αθήνας;;;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.