“Απάντηση στο προεδρείο του συνδέσμου Μικρασιατών Φ.Χ.”

0

Ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης του δήμου και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και μηχανικός, κύριος Γιάννης Καλαμπόκης, μας έστειλε απαντητική επιστολή (με τις προσωπικές του θέσεις) σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο σύνδεσμος Μικρασιατών Φ.Χ., για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ.

Την ανακοίνωση, στην οποία απαντά ο κ. Καλαμπόκης, υπογράφει ο πρόεδρος του συνδέσμου “Μικρασιατών” & υπεύθυνος τοπικής εφημερίδας, κ. Χρήστος Τριανταφύλλου, στενός συνεργάτης του καταδικασμένου με πολυετή φυλάκιση (για εκβιασμό) κ. Χάρη Τομπούλογλου, και επίσης

Χάρης Τομπούλογλου – Χρήστος Τριανταφύλλου – Χρήστος Κοπελούσος, σε εκδήλωση του “συνδέσμου Μικρασιατών”

καταδικασμένος (κ. Τριανταφύλλου) με πολυετή φυλάκιση για την ίδια υπόθεση, καθώς και ο γραμματέας του “συνδέσμου”, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος, κ. Χρήστος Κοπελούσος:

“για το γήπεδο της ΑΕΚ-«Απέναντι στους νόμους είμαστε ΟΛΟΙ ίσοι!»

(Νέα Φιλαδέλφεια 27 Φεβρουαρίου 2017).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες» – που ιδρύθηκε το 1995 από την αείμνηστη Φιλιώ Χαϊδεμένου και αποτελεί τον πλέον μαζικό Σύλλογο της πόλης μας – εκφράζει την θλίψη του για τις απαράδεκτες ενέργειες της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνος και προσωπικά του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου σχετικά με την παρελκυστική τακτική που ακολουθείται παρεμπόδισης της διαδικασίας ανέγερσης του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον χώρο που – εδώ και 1 αιώνα περίπου – παραχωρήθηκε στην ομάδα της καρδιάς μας, την ΑΕΚ!

Διαβάζουμε την τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, την οποία και προσυπογράφουμε, αναμένοντας να πάρουν ξεκάθαρη θέση πλέον οι Δημοτικές παρατάξεις, τα πολιτικά κόμματα, οι συλλογικοί φορείς της πόλης μας αλλά και κάθε ενεργός πολίτης της προσφυγικής μας περιοχής, που σέβεται τους νόμους, τις δικαστικές αποφάσεις αλλά προπαντός την ιστορία μας:

«Με μεγάλη έκπληξη ο κόσμος της ΑΕΚ διάβασε στην ανακοίνωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας τα ψέματα, με τα οποία για μία ακόμα φορά προσπαθεί να παραπλανήσει το ευρύ κοινό για το τι συμβαίνει με την έκδοση της οικοδομικής άδειας του γηπέδου.

Η αλήθεια, όπως εκφράζεται μέσα από τις αποφάσεις των Υπουργείων, της Περιφέρειας, των αρμόδιων Υπηρεσιών και των Δικαστηρίων, έχει ως εξής:

Για την έκδοση της άδειας απομένει η έγκριση της υψομετρικής μελέτης, η οποία έχει υποβληθεί υπερπλήρης από τις 25.10.2016 (Α.Π. Δήμου 20779) μαζί με την εγκεκριμένη προμελέτη από την Περιφέρεια Αττικής για την υπογειοποίηση.
Η υπογειοποίηση δεν είναι ένα έργο που προτείνει η Δικέφαλος, είναι ένα δημόσιο έργο που έχει σχεδιαστεί από την Περιφέρεια για να βοηθήσει κυκλοφοριακά το Δήμο από την καθημερινή κίνηση οχημάτων και βάσει του συγκεκριμένου έργου μελετήθηκε και η σύνδεσή της με το νέο γήπεδο.
Αποτελεί τεράστιο ψέμα ότι η υπογειοποίηση υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και ότι δήθεν εμποδίζει την πρόσβαση σπιτιών και καταστημάτων. Αντιθέτως, δημιουργεί επιπλέον δέκα στρέμματα ελεύθερου χώρου στην περιοχή, καθώς και μία ασφαλή διαδρομή πεζών από την Λεωφόρο Δεκελείας στο σταθμό του Περισσού.
Οι όποιες προεκλογικές και μετεκλογικές απόψεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής για το γήπεδο δεν δίνουν άλλοθι και δικαίωμα σε κανέναν να μην σεβαστεί και αντίθετα να αγνοεί τις τελεσίδικες αποφάσεις των Δικαστηρίων, των νόμων της Βουλής των Ελλήνων και όλων των διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί (ΜΠΕ κλπ.). Να σημειωθεί, ότι όλες αυτές οι πράξεις έχουν εκδοθεί μετά από δημόσια διαβούλευση και έκφραση όλων των απόψεων όπως επιτάσσει ο νόμος.
Σε όλες τις συκοφαντικές αναφορές του κυρίου Δημάρχου το μόνο που του απαντάμε είναι ότι η ΑΕΚ σε ολόκληρη αυτή την επίπονη διαδρομή έχει τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση και έχει κρατήσει ηπιότατη στάση απέναντι στην πρωτοφανή αδιαλλαξία του. Εκείνος δεν σέβεται τον νόμο και τις αποφάσεις του ΣτΕ στο οποίο εκείνος προσέφυγε!
Ο Δήμος έχει επιλέξει μία κυκλοφοριακή μελέτη για την ευρύτερη περιοχή αντίθετη με την εγκεκριμένη υπογειοποίηση, η οποία όχι μόνο δεν βελτιώνει τα πράγματα, αλλά θα διαλύσει την κυκλοφοριακή κατάσταση στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας μόνο και μόνο για να παρεμποδίσει την υλοποίηση του γηπέδου.
Τέλος, ο κύριος Δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα θα πρέπει να σταματήσουν τα ψέματα και τα τεχνάσματά τους προκειμένου να ασχοληθούν με κάτι πιο δημιουργικό για την πόλη τους.
Η ΑΕΚ έχει προσφέρει όλα τα ανταλλάγματα τα οποία της ζητήθηκαν, για τα οποία ο κύριος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του με προκλητικό τρόπο αδιαφορούν. Τα ψέματα τέλειωσαν! Το ΥΠΕΝ, με το έγγραφό του από 19.01.2017 (Α.Π. 57110), ενημερώνει το Δήμο για την υποχρέωσή του να εγκρίνει άμεσα τα υψόμετρα, σύμφωνα με τον Νόμο, τον οποίο ο Δήμος δεν εφαρμόζει παρανόμως, προσποιούμενος, απ’ ότι φαίνεται στην ανακοίνωσή του, ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

Το γήπεδο θα γίνει και όσοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου ή αιρετοί, έχουν ευθύνες παρεμπόδισής του, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των νόμων, απέναντι στους όποιους είμαστε όλοι ίσοι».

Εμείς – ως απόγονοι των Μικρασιατών προσφύγων-κατοίκων αυτής της πόλης – έχουμε την ιερή υποχρέωση απέναντι στην ιστορία μας, στον πολιτισμό μας αλλά και στις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής μας να καταγγείλουμε την συμπεριφορά της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, η οποία και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το ποιόν ή ποιούς εξυπηρετεί! Είναι επίσης γνωστό ότι η σημερινή κυβέρνηση – που έχει ως κύριο κορμό της τον ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα στήριξε τον κ. Άρη Βασιλόπουλο για να εκλεγεί Δήμαρχος – αλλά και η Περιφέρεια Αττικής με την σειρά της, έχουν συναινέσει και διευκολύνει πλήρως την διαδικασία ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ.

Ζητάμε λοιπόν νέο γήπεδο της ΑΕΚ – χώρο αθλητισμού και πολιτισμού – ΤΩΡΑ και ΑΜΕΣΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με σεβασμό στο περιβάλλον και με εφαρμογή των νόμων!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

    ο Πρόεδρος                                      ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Τριανταφύλλου                    Χρήστος Κοπελούσος”

 

 

Η επιστολή-απάντηση του κ. Καλαμπόκη:

Με αφορμή την ανακοίνωση  του Συνδέσμου Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Γιάννης Καλαμπόκης

 

Ο κ. Κοπελούσος , γραμματέας του Συνδέσμου προσυπογράφει την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, δηλαδή συμφωνεί ότι :

Ο δήμος παραπλανάει το ευρύ κοινό
Η υψομετρική μελέτη είναι υπερπλήρης
Η υπογειοποίηση  είναι δημόσιο έργο που έχει σχεδιαστεί από την περιφέρεια για να βοηθήσει κυκλοφορικά το δήμο
Ο δήμος έχει επιλέξει μια κυκλοφορική μελέτη αντίθετη με την εγκεκριμένη υπογειοποίηση
Ο δήμος δεν εφαρμόζει τον νόμο

Κύριε Κοπελούσο, ασχολούμαι  με εσάς γιατί τυχαίνει να είστε και δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατά συνέπεια θα έπρεπε εκτος από το να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα των πολιτών της Φιλαδέλφειας να είστε και ενημερωμένος .

Ο δήμος δεν παραπλανάει το ευρύ κοινό γιατί :

Η υψομετρική μελέτη είναι ελλιπέστατη  Α. έχει τεχνικά λάθη , που έχει επισημάνει η τεχνική υπηρεσία  του Δήμου Β. η μελέτη υπογειοποίησης , απαραίτητο στοιχείο για να καθοριστεί η στάθμη του δρόμου είναι σε στάδιο προμελέτης που ούτε καν αυτή  έχει εγκριθεί   . Συνεπώς δεν υπάρχει ούτε μελέτη ούτε αδειοδότηση του εργου . Σας παραθέτω το νόμο για τα στάδια μελετών .
(ΦΕΚ-301/Α/8-10-74) ΑΡΘΡΟΝ-140 Στάδια μελέτης τεχνικών έργων Η μελέτη των πάσης φύσεως τεχνικών έργων, καταρτίζεται εις τρία στάδια, ως ακολούθως :

1. Προκαταρκτική επεξεργασία και προγραμματισμός αναγκαιουσών γεωτεχνικών, υδραυλικών ή άλλων ερευνών.

2. Προμελέτη Μετά την υπό του Εργοδότου (αρμοδίας αρχής) έγκρισιν της προκαταρκτικής επεξεργασίας συντάσσεται η προμελέτη του έργου. Σκοπός ταύτης είναι η δια σχεδίων και τευχών γενική μελέτη αυτού με κατά προσέγγισιν εκτίμησιν της δαπάνης προς εξεύρεσιν της καλυτέρας δυνατής εκάστοτε λύσεως. Η προμελέτη μιας ή και περισσοτέρων λύσεων, εφ’ όσον απαιτούνται, υποβάλλονται εις τον Εργοδότην (αρμοδίαν αρχήν) μετά δικαιολογητικής εκθέσεως του Μελετητού, εξ ης προκύπτει η προτεινομένη υπ’ αυτού λύσις.

3. Οριστική μελέτη.

Μετά την υπό του Εργοδότου (αρμοδίας αρχής) έγκρισιν της προμελέτης συντάσσεται η οριστική μελέτη του έργου. Σκοπός αύτης είναι η σύνταξις των απαιτουμένων πάσης φύσεως υπολογισμών και σχεδίων εκτελέσεως εις πληρότητα επιτρέπουσαν την οικονομοτεχνικήν κατασκευήν του έργου.

Γνωρίζετε κ. Κοπελούζο ;  φυσικά γνωρίζετε , γιατί το εχω πει δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο , ότι η στάθμη της Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη συμβολή της με τη Χρ. Σμύρνης σύμφωνα με τη προμελέτη , ανεβαίνει από 20 εως 60 εκατοστά . Δηλαδή στις  εισόδους των αυλων οι παρακείμενοι κάτοικοι θα πρέπει να τοποθετήσουν από 1 εως 4 σκαλοπάτια για να κατεβούν στην αυλή τους . Συμφωνείτε !!!

Πως θα εγκριθούν οι διαφοροποιήσεις αυτές χωρίς να μπουν σε δημόσια διαβούλευση ; πως θα γνωμοδοτήσει  ο  Δήμος όταν δεν υπάρχει υδραυλική μελέτη σε ένα έργο υπογειοποιησης , η όποια θα καθορίσει και τις τελικές στάθμες  ;

Επίσης αφού εμπιστεύεστε και προωθείτε την άποψη της ΠΑΕ ΑΕΚ η  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με την απάντηση της  παρανομεί , υποκρύπτει σκοπιμότητα η είναι άσχετη  ;

Η υπογειοποίση βαφτίστηκε δημόσιο έργο και δεν θα βοηθήσει κυκλοφοριακά τον δήμο . Η διπλή υπογειοποιηση είναι οι είσοδοι των υπογείων του γηπέδου  , οι οποίες γίνονται σε δημόσιο χώρο . Κυκλοφοριακά δεν θα βοηθήσουν γιατί ενας δρόμος επίγειος απλα γίνεται υπόγειος , με ιδιο πλάτος και φυσικά με ιδιες λωρίδες κυκλοφορίας . Επιπλέον θα καταλήγει σε κυκλικό κόμβο κίνησης που διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων και εμποδίζει την κίνηση των πεζών. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται σχολικό συγκρότημα !!!  Ενας αντίστοιχος κυκλικός κόμβος προβλέπεται και στη πλατεία Ελ. Βενιζέλου Οι κυκλικοί κόμβοι είθισται να δινουν κυκλοφορικές λύσεις εκτός αστικού ιστού .  Πως διευκολύνεται επίσης η κυκλοφορικά ο Δήμος με την τύφλωση των οδών Χρ. Σμύρνης και Ιωνίας ;

Ο Δήμος δεν επέλεξε κυκλοφορική μελέτη αντίθετη από την εγκεκριμένη υπογειοποιηση . Η ΠΑΕ ΑΕΚ επέλεξε κυκλοφορική μελέτη διαφορετική  από του Δήμου , εγκεκριμένη  από το 2013 . Η μελέτη είχε γνωστοποιηθεί στους μελετητές της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ πριν ξεκινήσουν τον σχεδιασμό τους και δεν την έλαβαν υπόψη τους  .

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ .

Εσείς κύριε Κοπελούζο πρέπει να μάθετε να ψάχνετει τα θέματα  καλύτερα για να μπορείτε να έχετε κρίση για τα θέματα που αφορούν την πόλη στην οποία είστε Δημοτικός Σύμβουλος  .

Γιάννης Καλαμπόκης

Προηγούμενο άρθροΤσουχτερά πρόστιμα για παραβάτες καπνιστές
Επόμενο άρθροΤέλος εποχής στο ΣΟΝΦ: Νέα πρόεδρος η Μόρφω Κοντιώτη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.