Οι “πρόσφυγες” αθλητές της Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας

0

Ρεπορτάζ: Βασίλης Βέττος –
Εκδότης Fx-news

Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας που έχουν ασχοληθεί ή ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, οι ίδιοι, ή τα παιδιά τους, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει η πόλη μας να μην έχει δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου 11×11… (Είμαστε ίσως ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα!!!)

 

Πριν από 22 περίπου χρόνια το πρόβλημα ήταν μικρότερο, τουλάχιστον για τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Δήμος διατηρούσε στην κατοχή του το ήμισυ (;) του γηπέδου Κάτω Αχαρνών, δίπλα στο Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου. Το άλλο μισό ανήκε (;) στον Δήμο Αχαρνών το οποίο χρησιμοποιούσε, και σήμερα χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται ολόκληρο η τοπική ομάδα Ο.Α. Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών. Έως και το 1995, ο Α.Ο.Ν.Φ. (Άτταλος) και οι ακαδημίες του, ο αθλητικός οργανισμός και τα σχολεία του Δήμου Ν.Φ., προπονούνταν και έδιναν τους επίσημους αγώνες τους στο συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο “θεωρούταν” και “δημοτικό γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας”, μιας και μεγάλο -τουλάχιστον- μέρος της έκτασής του, ανήκε -όπως λέγεται από τους παλαιότερους- στην απαλλοτριωμένη -από τον Δήμο- έκταση που βρίσκεται το Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου. Μετά από δικαστικές διαμάχες -και όχι μόνο-  του Δ.Ν.Φ. για τη χρήση του χώρου, τόσο το σωματείο, όσο και ο Δήμος σταμάτησαν εντελώς να χρησιμοποιούν το γήπεδο. 

Τους ακριβείς λόγους και τις οριστικές (;) δικαστικές θετικές, (ναι θετικές!)  ή αρνητικές αποφάσεις που οδήγησαν στην “έξωση” από τον χώρο, νομίζουμε ότι οι αρμόδιοι του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας θα πρέπει να διερευνήσουν “σε βάθος”…

Παραταύτα και αφήνοντας το “μπλεγμένο” γήπεδο του Κόκκινου Μύλου, ψάξαμε, ρωτήσαμε, κάναμε (από το 2011 συνέχεια για το θέμα) και κάνουμε ρεπορτάζ, για το που μπορεί να κατασκευαστεί εγκεκριμένο δημοτικό γήπεδο στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Αυτή τη στιγμή, ο μοναδικός χώρος στον οποίο είναι δυνατόν να κατασκευαστεί, είναι έκταση δίπλα από την Εθνική οδό στην κάθοδο για Πειραιά και όμορη με το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Νέα Χαλκηδόνα (φωτογραφία). Η έκταση ανήκει σε ιδιωτική εταιρία εμπορίας αυτοκινήτων και τα τελευταία χρόνια δεν χρησιμοποιείται. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Δήμος ερευνά την συγκεκριμένη περίπτωση και μένει να δούμε τα αποτελέσματα, που ελπίζουμε να είναι θετικά…

Σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η κατασκευή του στην συγκεκριμένη έκταση, θα πρέπει να περιμένουμε πότε θα κατασκευαστεί και λειτουργήσει το νέο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο στο οικόπεδο του “Έσπερου”, που λειτουργεί σήμερα στο σχολικό συγκρότημα των π. ΚΑΤΕ, να μεταφερθούν (που;;;) από το παλαιό συγκρότημα και τα Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν, να εγκριθεί από τον π. ΟΣΚ η παραχώρηση του τεράστιου συγκροτήματος, να βρεθεί “γιγαντιαία” χρηματοδότηση κλπ… Δύσκολο και πολύ μακρινό…

 

ΠΗΓΗΔημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017
Προηγούμενο άρθροΣυμπαράσταση στη Μυρτώ και από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΑπό αεροπλάνο έχει πέσει βόμβα που βρέθηκε σε βενζινάδικο στο Κορδελιό!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.