Οδός Υποπλοιάρχου Τουλίτση και στη Νέα Φιλαδέλφεια – Την Κυριακή το μνημόσυνο

0

Ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 15/02 έχει ως πρώτο θέμα ημερήσιας διατάξεις: “Υποβολή πρότασης στην Επιτροπή του άρθρου 8 του Δ.& Κ. Κώδικα για την μετονομασία της διαδημοτικής οδού Άρτης, Δημ. Ενότητας Ν.Φιλ/φειας, σε «οδό Υποπλοιάρχου Αναστασίου Τουλίτση», βάσει της αριθ. 6/2017 απόφασης-εισήγησης του Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Ν. Φιλ/φειας.”

Δείτε επίσης(12/02/2017): Οδός Υποπλοιάρχου Π.Ν. Τάσου Τουλίτση: Βίντεο & Φωτορεπορτάζ από την μετονομασία της οδού Άρτης

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η εισήγηση θα γίνει δεκτή από το σώμα, μπορούμε να πούμε ότι και στη Νέα Φιλαδέλφεια -έστω και καθυστερημένα- η οδός Άρτης θα μετονομαστεί σε “οδός Υποπλοιάρχου Τουλίτση“.

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του Ήρωα Υποπλοιάρχου Τάσου Τουλίτση, που έπεσε την ώρα του καθήκοντος ως κυβερνήτης ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στη νήσο Κίναρο, κατά τη διάρκεια πολεμικής άσκησης στις 11 Φεβρουαρίου 2016.

Το παλικάρι, έμενε στη Μεταμόρφωση (σύνορα με Ν.Φιλαδέλφεια) και πήγε σχολείο στο 6o Δημοτικό Ν.Φ., στο 3ο Γυμνάσιο & στο 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας (Πολυκλαδικό- απόφοιτος 1997), από το οποίο και πέρασε με άριστα στις πανελλήνιες εξετάσεις στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Έμενε στην διαδημοτική οδό Άρτης, η οποία ξεκινά από την Μεταμόρφωση και συνεχίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως βλέπετε στον χάρτη:

Μετά το χαμό του κυβερνήτη, φίλοι του, συμμαθητές του και εκατοντάδες δημότες της πόλης μας, εξέφρασαν την επιθυμία τους, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να μετονομάσει μια οδό της Νέας Φιλαδέλφειας σε «ΟΔΟΣ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥΛΙΤΣΗ». Με την συμβολική αυτή κίνηση θα ήθελαν, η πόλη μας να τιμήσει τον άτυχο νέο που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα.

Η Εφημερίδα μας Fx-news (έντυπη & ηλεκτρονική), αφουγκραζόμενη την επιθυμία τους, ξεκίνησε καμπάνια για την ονοματοδοσία οδού, με το όνομα του υποπλοίαρχου Τάσου Τουλίτση. Μάλιστα, όπως θα δείτε και στην αρθρογραφία μας που σας παραθέτουμε παρακάτω, η Fx είχε προτείνει, η οδός που θα μετονομαστεί να είναι η οδός Άρτης σε συνεννόηση με τον Δήμο Μεταμόρφωσης…

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου μετά το ετήσιο μνημόσυνο, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια Μετονομασίας της οδού Άρτης, σε οδό Υποπλοιάρχου Π.Ν. ΤΑΣΟΥ ΤΟΥΛΙΤΣΗ…

Μετά από την παρέμβαση της Fx και την ανάδειξη του θέματος, ο δήμος -όπως διαβάσατε στην αρχή- την Τετάρτη θα αποφασίσει την μετονομασία της οδού και στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Δείτε κάποια άρθρα και ρεπορτάζ της FX-news για το θέμα:

ΟΔΟΣ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥΛΙΤΣΗ: “Λαϊκή Απαίτηση” 1271 Δημοτών της Ν.Φ.-Ν.Χ. (27 Μαρ 2016)

toylitsis-tasosΜετά το τραγικό γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Κίναρος και το χαμό του κυβερνήτη του, Φιλαδελφειώτη (μαθητής του 3ου ΓΕΛ-Πολυκλαδικού)


 


Υποπλοίαρχου Αναστάσιου (Τάσου) Τουλίτση, πολλοί δημότες της πόλης μας εξέφρασαν την επιθυμία τους, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να μετονομάσει μια οδό της Νέας Φιλαδέλφειας σε «ΟΔΟΣ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥΛΙΤΣΗ». Με την συμβολική αυτή κίνηση θα ήθελαν, η πόλη μας να τιμήσει τον άτυχο νέο που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα.

Η Εφημερίδα μας Fx-news (έντυπη & ηλεκτρονική), αφουγκραζόμενη την επιθυμία τους, ξεκίνησε καμπάνια για την ονοματοδοσία οδού, με το όνομα του υποπλοίαρχου Τάσου Τουλίτση, αλλά με τη μορφή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δίνοντας έτσι το δικαίωμα και σε όσους δεν συμφωνούν ή δεν το κρίνουν απαραίτητο να επιλέξουν.

Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά υπέρ της μετονομασίας όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα:

toylitsis-tasos2 Όπως φάνηκε η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής (93,1%) επιθυμεί την μετονομασία της οδού. Οι αριθμοί που εκφράζουν την επιθυμία των ατόμων που ψήφισαν κάθε άλλο παρά αμελητέοι μπορούν να θεωρηθούν. Η κίνηση αυτή δεν έχει στόχο να δραματοποιήσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση ούτε να “ικανοποιήσει” άλλα συμφέροντα χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο. Αντιθέτως αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο ο οποίος έπεσε για την πατρίδα εν ώρα καθήκοντος. Σ’ έναν άνθρωπο δικό μας.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τα καταθέσαμε εγγράφως στο Δ.Σ της Τετάρτης 16/03/2016 πριν την έναρξη της συνεδρίασης όπου και ζητήσαμε να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως προκειμένου να ξεκινήσουν (αν dimotiko-symvoylio-toyliσυμφωνούν) οι διαδικασίες για την μετονομασία της οδού. Προτείναμε επίσης, η οδός που θα μετονομαστεί να είναι η οδός Άρτης σε συνεννόηση με τον Δήμο Μεταμόρφωσης. Η συγκεκριμένη οδός διασχίζει την οδό Αναγεννήσεως και είναι διαδημοτική. Η επιλογή που προτείνουμε δεν είναι τυχαία. Ο άτυχος νέος πήγαινε σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι δραστηριότητές του ήταν στην πόλη μας, αλλά η πατρική του κατοικία (και σήμερα των γονιών του) είναι στην οδό Άρτης, στην πλευρά που ανήκει στην Μεταμόρφωση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, είναι και επιθυμία της οικογένειάς του να μετονομαστεί ο συγκεκριμένος δρόμος. Εναλλακτικά, μπορεί να μετονομαστεί η οδός Αναγεννήσεως (διαδημοτική), ως μεγαλύτερος και πολυσύχναστος δρόμος, που θα δώσει και μεγαλύτερη τιμή στον πεσόντα.

Ωστόσο προς μεγάλη μας έκπληξη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Πάνος δεν έκανε καμία αναφορά κατά την διάρκεια της συζήτησης των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων! Καμία αναφορά ούτε καν να μας ενημερώσει ότι για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν θα συζητηθεί! Ένα θέμα στο οποίο 1.335 δημότες συμμετείχαν ενεργά, όχι μόνο το “ξέχασε” αλλά στην αντίδραση της εφημερίδας μας για το “κόψιμό” του, μας επέπληξε με ύφος “Λοχία“, λέγοντάς μας με ειρωνεία ότι “θα μας κάνει μαθήματα για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούμε”!!!

dimotiko-symvoylioΌταν στα περισσότερα δημοτικά συμβούλια εισάγονται θέματα εκτός ημερησίας διάταξης τελείως άσχετα με τον δήμο μας και η συζήτησή τους κάποιες φορές ξεπερνά σε διάρκεια ακόμα και τις δύο ώρες! Εντύπωση μας προκάλεσε επίσης η ΜΗ αντίδραση της αντιπολίτευσης για το “κόψιμο” του θέματος... Να σημειώσουμε επίσης, ότι η δημοτική παράταξη “Ζούμε Μαζί” μετά την έναρξη της “καμπάνιας” της Fx για το θέμα, με ανοιχτή επιστολή της υιοθέτησε την πρωτοβουλία μας -και απαίτηση πολλών δημοτών-, προτείνοντας μάλιστα και συγκεκριμένες οδούς για την μετονομασία.

Τα προσχήματα “έσωσε” ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και με δική του “παρέμβαση” ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο θέμα ανάμεσα στη συζήτηση του 1ου και 2ου θέματος της ημερησίας διάταξης… Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (έγκριση από: το τοπικό συμβούλιο Ν.Φ., επιτροπή ποιότητας ζωής, Δ.Σ.).

1.271 δημότες αναμένουν πλέον τις διαδικασίες…


Ν.Φ.: Τι γίνεται με την ονοματοδοσία οδού προς τιμή του υποπλοίαρχου Τάσου Τουλίτση;;; (1 Ιούν 2016)

toylitsis-tasos

Μετά την μεγάλη καμπάνια της Fx-news (δείτε ΕΔΩ) στην οποία 1.271 δημότες από τους 1.335 που συμμετείχαν, εξέφρασαν την επιθυμία τους, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να μετονομάσει μια οδό της Νέας Φιλαδέλφειας σε «ΟΔΟΣ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥΛΙΤΣΗ». Με την συμβολική αυτή κίνηση θα ήθελαν, η πόλη μας να τιμήσει τον άτυχο Φιλαδελφειώτη (μαθητής του 3ου ΓΕΛ-Πολυκλαδικού) που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα, μετά το τραγικό γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στη νήσο Κίναρο.toylitsis-tasos2

Η καμπάνια έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο (Τετάρτη 19/02 21.00 με 29/02 23.59) και μετά την κατάθεση της στο Δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 16/03/2016, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. (μετά από παρέμβαση του Δημάρχου) αναφέρθηκε στο θέμα και μας διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (έγκριση από, το τοπικό συμβούλιο Ν.Φ., επιτροπή ποιότητας ζωής, Δ.Σ.).

likes-toylitsis
Η σχετική δημοσίευση με την καμπάνια έλαβε 7.463 Likes!!!

Από τότε μέχρι και σήμερα ΔΕΝ έχουμε λάβει κάποια ενημέρωση ή κάποια πληροφορία, που να επιβεβαιώνει ότι ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έχει προχωρήσει τις “προβλεπόμενες διαδικασίες” για την ονοματοδοσία

Δείτε επίσης: Και το «Ζούμε Μαζί» προτείνει να μετονομαστεί οδός της Ν.Φ. σε «Υποπλοιάρχου Αναστασίου Τουλίτση»

Προηγούμενο άρθροΑνέβασαν φωτογραφίες κλεμμένων ακυρωτικών…
Επόμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη – δείτε τα θέματα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.