“Κίνηση Πολιτών-ΑΕΚ”: Εξώδικο και σκληρή ανακοίνωση για Δήμο με “βλέμμα στις δημοτικές εκλογές”

1

Μια κίνηση φίλων της ΑΕΚ με το όνομα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – “Άλλη Εντελώς Κατάσταση”,  έστειλε εξώδικο στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας για το θέμα του γηπέδου και εξέδωσε και σκληρή κατά του δημάρχου ανακοίνωση. Μάλιστα, στο τέλος της ανακοίνωσης η “κίνηση” αναφέρει: “Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών “Α.Ε.Κ.” οργανώνεται με το βλέμμα στις επόμενες δημοτικές εκλογές (…)!

ΕΞΩΔΙΚΟ

Αξιότιμη κυρία, σας αναφέρουμε τα κάτωθι…

1. Είμαστε ανεξάρτητη κίνηση πολιτών-δημοτών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας η οποία επιθυμεί την έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού « Αγία Σοφία» εντός του ως άνω Δήμου.

2. Η πλειοψηφία των μελών μας δραστηριοποιείται οικονομικά στο Δήμο, έχοντας επενδύσει στη προσδοκία ανέγερσης του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού « Αγία Σοφία». Επιπροσθέτως όλα τα μέλη της Κίνησης δραστηριοποιούνται πολιτικά και κοινωνικοηθικά στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας καθώς επίσης σας δηλώνουμε χωρίς φόβο και υποκρισία ότι η πλειονότητα των μελών της ανεξάρτητης αυτής κίνησης είναι φίλοι της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα οιαδήποτε παράβαση ρητών Διοικητικών Κανόνων και Προθεσμιών για την ανέγερση ενός τόσο σημαντικού έργου να αντανακλάται εύλογα στη προσωπικότητα των μελών και αυτή ακολούθως να θίγεται.

3. Επειδή η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών-δημοτών με βάση τα ανωτέρω εκτεθειμένα έχει απολύτως έννομο συμφέρον προς άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος και προσφυγής στον φυσικό Δικαστή διότι το έννομο συμφέρον είναι έννοια γενική που δεν καθορίζεται ποτέ, πότε αυτό υφίσταται αλλά αντιθέτως θεμελιώνεται ως το δικονομικό ενδιαφέρον κάθε προσώπου για την πραγμάτωση του δικαίου σε κάθε έκφανση της προσωπικής, οικονομικής και επαγγελματικής του δραστηριότητας. ΜΠρΕβρ 163/1988, Δ20, 753.

Επιπροσθέτως το έννομο συμφέρον είναι το βιοτικό (έστω και μόνο ηθικό) συμφέρον που αναγνωρίζεται και προστατεύεται από το δίκαιο (Ι. Σπυριδάκης).

Επειδή η Διοικητική και Αστική Νομολογία προστατεύει τα συλλογικά αγαθά με τη διευρυμένη προϋπόθεση του εννόμου συμφέροντος, η οποία, διαμέσου του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος και των προβλεπομένων διαδικασιών από την διοικητική και αστική δικονομική νομοθεσία, θέτει τα όρια και την έκταση της δυνατότητας πρόσβασης στη δικαιοσύνη. Η προστασία των συλλογικών αγαθών καθίσταται αποτελεσματική με την αυξανόμενη τάση διεύρυνσης του εννόμου συμφέροντος ως προϋπόθεσης του παραδεκτού των ενδίκων μέσων στη πολιτική και διοικητική δίκη.
Επειδή η προσβολή του έννομου συμφέροντος οιοδήποτε πολίτη γεννά υποχρέωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες με σειρά διατάξεων (914, 46,57, 59,69, 902 Α.Κ. κτλ).

Ζητούμε να μας ενημερώσετε δια τα κάτωθι:

Α. Ποτέ παραλάβατε και με ποιον αριθμό πρωτόκολλου το από 19/10/2016 έγγραφο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ -ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡ/ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ με θέμα: Έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια»

Β. Ποτέ εσείς εκ του νόμου είστε υποχρεωμένη να υπογράψετε την υψομετρική μελέτη που αναφέρεται στο άνωθι αναφερόμενο έγγραφο.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Όπως προβείτε εντός δύο (2) ημερών από την επίδοση της εξώδικης δήλωσης – σε άμεση απάντηση των ανωτέρω ερωτήσεων-αιτημάτων.

Εφόσον το χρονικό διάστημα που ορίζει η νομοθεσία δια την έγκριση της υψομετρικής μελέτης έχει παρέλθει είτε από αμέλεια είτε από ενδεχόμενο δόλο να θεωρήσετε ως έχετε υποχρέωση την αιτούμενη από την Δικέφαλος ΑΕ υψομετρική άδεια που αναφέρεται ενδεικτικά στο ανωτέρω έγγραφο σας δηλώνουμε ότι προτιθέμεθα να ασκήσουμε στο ακέραιο άπαντα τα νόμιμα δικαιώματά μας ενώπιον των αρμοδίων Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων της χώρας.

Θα θέλαμε επίσης να σας παρακαλέσουμε και επουδενί να σας «απειλήσουμε», αλλά να σας επαναφέρουμε στην νόμιμη τάξη σαν αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου μας, να μην παίρνετε θέση δια της μη υπογραφής σας την υψομετρική μελέτη, στη γνωστή σκοπούμενη και παράνομη αδιαλλαξία των πολιτικών προϊστάμενων σας διότι εγκυμονεί σοβαρό νομικό πρόβλημα για την υπαλληλική σας ιδιότητα αλλά και την εν γένη εξέλιξη σας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – “Άλλη Εντελώς Κατάσταση”

Στο θλιβερό, και γεμάτο υποκρισία, κεφάλαιο της ανέγερσης του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια έχετε γνωρίσει κατά καιρούς κάμποσες κινήσεις… “αγανακτισμένων πολιτών”. Έχετε γνωρίσει, για παράδειγμα, “κινήσεις πολιτών”, που θα… έπεφταν στη φωτιά για το πράσινο και τα 50 πεύκα του Άλσους.

Ανάμεσα τους δε, υπήρξαν στο παρελθόν και “φυσιολάτρες” πολίτες – πολέμιοι του γηπέδου, που ανήκαν σε άλλους Δήμους, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Η αγάπη για τα πεύκα δεν έχει (δημοτικά) σύνορα.

Σήμερα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε και τη δικιά μας Ανεξάρτητη Κίνηση. Είμαστε μια “Άλλη Εντελώς Κατάσταση” (έτσι βαφτίσαμε τη δικιά μας κίνηση) όπως θα διαπιστώσουν σύντομα όλοι όσοι επιμένουν να κρατάνε τα όνειρα μας “θαμμένα” στο οικόπεδο του συλλόγου μας, για να χτίζουν εκεί πάνω πολιτικές καριέρες.

Η ονομασία της κίνησης μας δεν είναι τυχαία. Μας ενώνει η αγάπη μας για την ΑΕΚ και δεν το κρύβουμε, όπως κάνει, για παράδειγμα, ο Δήμαρχος από τον Πύργο της Ηλείας, ο οποίος σκοπίμως αποκρύπτει την ομάδα της αρεσκείας του.

Επίσης μας ενώνει η ιδέα της οικονομικής αναγέννησης όλης της περιοχής, η οποία και θα επέλθει μόνον εάν επιστρέψει η ΑΕΚ στα Ιερά Χώματά της και μας φέρει πίσω εκείνες τις αξέχαστες Κυριακές. Θα είναι πολλές οι Κυριακές και οι Τετάρτες, που θα παίζει η ομάδα μας στο σπίτι της μέσα σε μια χρονιά και θα σφύζουν από ζωή οι τοπικές επιχειρήσεις. Καιρός να πάρει η μαστιζόμενη από την κρίση τοπική κοινωνία και πάλι τα πάνω της, σπάζοντας τα δεσμά της μιζέριας, που της έχουν φορέσει οι… τοπικοί της άρχοντες! Από τον Πύργο της Ηλείας…

Όπως δεν κρύβουμε ότι μας ενώνει η αγάπη για την ΑΕΚ έτσι δεν θα κρύψουμε ότι η Ανεξάρτητη Κίνησή μας αποτελείται και από ανθρώπους που έχουν επενδύσει, μπροστά στην προοπτική της ανέγερσης του γηπέδου, το υστέρημα τους για τη δημιουργία μας επιχείρησης σε τούτη την περιοχή. Νισάφι πια οι ΡΩΠΟΠΕΡΠΕΡΗΘΡΕΣ του Δήμου μας οι οποίοι χοροπηδάνε ως στοιχειωμένοι μπαμπουίνοι του πάλαι ποτέ Άλσους στις πλάτες μας.

Δεν θα επιτρέψουμε, λοιπόν, σε κανέναν να συνεχίσει αυτό το άθλιο παιχνιδάκι του νεκροθάφτη των ονείρων μας, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, «Άλλη Εντελώς Κατάσταση», προχώρησε ήδη στην πρώτη της ενέργεια με την επίδοση μιας εξώδικης δήλωσης – πρόσκλησης προς την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, με κοινοποίηση σε Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο, Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφέρεια Αττικής και Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Εκεί ζητάμε να μας γίνει γνωστό: Πότε παραλήφθηκε και με ποιον αριθμό πρωτοκόλλου το από 19/10/2016 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής – Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης Προγραμματισμού και Υποδομών με θέμα την «Έγκριση και παραλαβή της μελέτης “Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίου στη Νέα Φιλαδέλφεια» καθώς και πότε η εκ του νόμου θα εκπληρώσει την υποχρέωση της υπογραφής της υψομετρικής μελέτης που αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

Αυτά για αρχή. Η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική… Γιατί η υπόθεση “Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια” δεν περιορίζεται στα στενά σύνορα του Δήμου μας. Αφορά εκατομμύρια φιλάθλους της ΑΕΚ σε όλο τον πλανήτη, εκεί όπου όλοι ζουν κι αναπνέουν με την προοπτική της ανέγερσης της “Αγιάς Σοφιάς”.

Το καλό το αφήσαμε για το τέλος. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών “Α.Ε.Κ.” οργανώνεται με το βλέμμα στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Είναι καιρός να επιστρέψει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, σε αυθεντικούς Φιλαδελφειώτες-Χαλκηδονιώτες. Τους Πυργιώτες τους είδαμε και τους κρίναμε.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΜΟΝΟ ΑΡΧΗ».

Προηγούμενο άρθρο«Tο “μυστικό” της σημερινής Ελλάδας σε μια φράση…»
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου στο ΠΠΙΕΔ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.