Γήπεδο ΑΕΚ: Δύο “τεκμηριωμένα” άρθρα και η “απαίτηση” για δημοσίευση!

28

Από την κυρία Χριστίνα Ανδρέου, δημοτική σύμβουλο της διοίκησης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, λάβαμε μέσα σε 4 ημέρες δύο άρθρα σχετικά με τις “τεκμηριωμένες” ενστάσεις της για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να σημειώσουμε ότι η κυρία Ανδρέου αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015 και πήγε στην ΛΑ.Ε του Παναγιώτη Λαφαζάνη…

Δείτε επίσης: Ανακοίνωση ΛΑ.Ε για Γήπεδο ΑΕΚ με «εσωκομματικές πιέσεις» στον Αρη Βασιλόπουλο!

Γήπεδο ΑΕΚ: Το «Δεν έχω καμία σχέση» του Λαφαζάνη & ερωτήματα…

  • Το 1ο το λάβαμε μέσω μέιλ στην εφημερίδα μας στις 18/02 με τίτλο: “Εντείνονται οι πιέσεις για το γήπεδο-Αποδέκτες απειλών γίνονται τώρα και Υπάλληλοι του Δήμου”, το οποίο λίγο πριν το δημοσιεύσουμε, η κυρία Ανδρέου μέσω νέου μέιλ μας είπε “άκυρο μην το δημοσιεύσετε”!
  • Το 2ο το λάβαμε στις 22/02 μέσω μέιλ στην εφημερίδα μας με τίτλο: «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές» Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης – Εντείνονται  πιέσεις και απειλές για το γήπεδο Μελισσανίδη”. 

Στις 26/02 η κυρία Ανδρέου μας έστειλε μειλ με κείμενο: “Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν το δημοσιεύετε. Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω τι είναι αυτό που ενοχλεί. Μήπως η τεκμηρίωση;

Η συνολική απάντηση προς τις μομφές της δόθηκε στην ίδια μέσω μέιλ ως εξής :
Καταρχήν, για να ξεκαθαρίσουμε τις “μομφές” σας, το μόνο που μας ενοχλεί είναι οι “ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ” να δημοσιεύσουμε στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ άρθρα, γνώμες, εκδηλώσεις κλπ.
“Απαιτήσεις”, χωρίς κανένα όφελος για την εφημερίδα μας μέσω της οποίας ζούμε τις οικογένειές μας, σε αντίθεση με τον “επώνυμο” που μέσω του άρθρου του προβάλλει και διαφημίζει ΔΩΡΕΑΝ τον εαυτό του μέσω της εφημερίδα μας. Οπότε, καταλαβαίνετε, ότι ΕΜΕΙΣ θα επιλέξουμε αν θα δημοσιεύσουμε και πότε ένα άρθρο, γνώμη, εκδήλωση. Κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει!
Και πόσο μάλλον όταν –και τώρα μιλάμε για εσάς κυρία Ανδρέου– μας είχατε στείλει άρθρο για δημοσίευση στις 18/02 με τίτλο, “Εντείνονται οι πιέσεις για το γήπεδο-Αποδέκτες απειλών γίνονται τώρα και Υπάλληλοι του Δήμου”, το οποίο ενώ είχαμε ετοιμάσει και ήταν έτοιμο για δημοσίευση, το ακυρώσατε λίγα δευτερόλεπτα πριν “ανέβει”. Ενώ είχαμε κάνει όλη την προεργασία για να το  ανεβάσουμε (για να δημοσιευθεί ένα άρθρο χρειάζεται πάνω από 40′ λεπτά ΔΩΡΕΑΝ εργασίας), σεβαστήκαμε ότι για κάποιο λόγο “μετανιώσατε” και δεν το κάναμε! Δυστυχώς, εσείς δεν το σεβαστήκατε… Και έρχεστε σήμερα να μας “την πείτε” για ένα δεύτερο άρθρο που στείλατε μέσα σε 4 ημέρες! Αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα ότι μπορεί να μας ενοχλεί η “τεκμηρίωσή σας” για το γήπεδο και βεβαίως με ξεκάθαρο υπονοούμενο ότι, “για να μην δημοσιεύσουμε” το δεύτερο άρθρο (το 1ο το ακυρώσατε) μέχρι σήμερα, τότε “είμαστε ΜΜΕ το οποίο εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα του κάθε Μελισσανίδη”!
Κυρία Ανδρέου, μετά τον προσβλητικό υπαινιγμό σας για την εφημερίδα μας και δείχνοντας ασέβεια προς την εργασία μας και τον πολύτιμο χρόνο μας, σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ θέλουμε να μας στέλνετε άρθρα προς δημοσίευση από σήμερα και μετά! Τα δύο που μας έχετε στείλει θα τα δημοσιεύσουμε με το ανάλογο σχόλιο μας.”
Τα συμπεράσματα δικά σας!


Δείτε ΚΑΙ τα δύο άρθρα που μας έστειλε:

18/02:  Εντείνονται οι πιέσεις για το γήπεδο.Αποδέκτες απειλών γίνονται τώρα και Υπάλληλοι του Δήμου.Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια εκφοβισμού υπαλλήλου του Δήμου προχώρησαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αυτή τη φορά με το μανδύα μιας Κίνησης που δραστηριοποιείται πολιτικά και “κοινωνικοηθικά” στο Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας.

Δε θα ασχοληθώ με το ποιόν και το ύφος του κειμένου, το οποίο εκφράζει απολύτως την πολιτική πρακτική και την “κοινωνική” ηθική αυτών που το προσυπογράφουν, ιδιαίτερα δε της τελευταίας παράγραφου.

Θέλω όμως να διατυπώσω και εγώ με τη σειρά μου συγκεκριμένα ερωτήματα προς κάθε αρμόδιο και περιμένω να δωθούν συγκεκριμένες απαντήσεις αφού όμως πρώτα δουν τον φάκελο, ενημερωθούν για την υφιστάμενη νομοθεσία και δε βασιστούν σ΄αυτά που ξέρουν και έχουν ακούσει (μάλλον από τα γνωστά κέντρα επιρροής και παραπληροφόρησης), όπως έκανε σε πρόσφατη συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υφυπουργός κ. Βασιλειάδης.

1) Γιατί η Περιφέρεια δεν εγκρίνει την προμελέτη του έργου «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια» δηλαδή των υπογειοποιήσεων;
2) Υποκαθιστά το πρακτικό παραλαβής της προμελέτης από την συσταθείσα επιτροπή της Περιφέρειας την Εγκριτική Απόφαση της μελέτης του έργου;
3) Έχει παραλάβει η Περιφέρεια την οριστική μελέτη του παραπάνω έργου;
4) Αν την έχει παραλάβει πότε προτίθεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες έγκρισής της;
5) Γιατί η Περιφέρεια, ως αρμόδια, δεν εγκρίνει τις τροποποιήσεις υφιστάμενων υψομετρικών;
6) Στα πλαίσια ποιού νόμου “ζητείται” η υποκατάσταση της Περιφέρειας από το Δήμο στην έγκριση τροποποιήσεων υφιστάμενων υψομετρικών;

Τέλος δηλώνω ότι αυτή η Δημοτική Αρχή θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον,  θα παραμείνει συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες.

Χριστίνα Ανδρέου

Πολιτικός Μηχανικός

Δημ. Σύμβουλος της Δ.Π

22/02: «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές»
Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης – Εντείνονται πιέσεις και απειλές για το γήπεδο Μελισσανίδη

Μετά από την πρωτοφανή  προσπάθεια  εκφοβισμού υπαλλήλου του Δήμου στην οποία προχώρησαν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αυτή τη φορά με το μανδύα μιας Κίνησης που δραστηριοποιείται πολιτικά και  “κοινωνικοηθικά” στο Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας ήρθε και η “πύρινη” απάντηση της ΑΕΚ στην ανακοίνωση του Δήμου. Αποδέκτες τώρα των απειλών γίνονται εκτός από τους Υπαλλήλους και οι αιρετοί του Δήμου.

Σ΄αυτό το κείμενο το θράσος και η υποκρισία περισσεύει. Βαφτίζεται το κρέας ψάρι σε μια μάταια προσπάθεια να διαστρέψουν την πραγματικότητα και κρύψουν τη απουσία των επιχειρημάτων τους. Δεν πείθουν πια κανέναν. Βροντοφωνάζουν για νομιμότητα που δήθεν ακολούθησαν σα να μην ήταν αυτοί που τη μεθόδευσαν, την παράγγειλαν, την υπέβαλαν και εν τέλει οι πολιτικοί τους φίλοι (Σαμαροβενιζέλοι τότε) την υλοποίησαν.

Σ΄αυτή τη μπανανία, με το μανδύα της δημοκρατίας  γίνονται συστηματικά και δυστυχώς  πολύ τακτικά τέτοιου τύπου εξυπηρετήσεις.  Μόλις πριν από ένα χρόνο (στις 29/3/2016) στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή ο πρωθυπουργός ανέφερε πολύ εύστοχα ότι «οι παρεμβάσεις δεν είναι μόνο ή κυρίως πολιτικές, είναι και παρεμβάσεις από την επιχειρηματική ελίτ που εκμεταλλεύεται κέντρα και παράκεντρα επηρεασμού και εξωθεσμικών παρεμβάσεων» και ανέφερε μια σειρά νομοθετικές ρυθμίσεις που νομιμοποιούσαν παρανομίες.

Μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση είναι και το άρθρο 42 του 4277/14. Αξιότιμοι και επιφανείς επιστήμονες με αερολογίες που προσβάλουν και την κοινή λογική αξιολογούν μια επένδυση, χωρίς πουθενά να αναφέρεται το ύψος της, χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη όπου να αποδεικνύεται η βιωσιμότητά της, παραποιούν τον τίτλο κανονισμού της UEFA, στη συνέχεια παραθέτουν στα αγγλικά επιλεκτικά κάποια άρθρα του, αποκρύπτουν τους νεότερους ισχύοντες κανονισμούς της UEFA για να “τεκμηριώσουν”  ότι  “η απολύτως περιορισμένη και προσδιορισμένη διεύρυνση της περιοχής που ρυθμίζεται από την προτεινόμενη διάταξη με διάθεση ελάχιστου τμήματος του άλσους …..είναι μονοσήμαντα απαραίτητη και αναγκαία προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να ικανοποιούν τις διεθνείς ελάχιστες προδιαγραφές” . Στη συνέχεια είναι οι ίδιοι επιστήμονες που προσλαμβάνονται και εκπονούν τη ΜΠΕ του γηπέδου, φαντάζομαι ως επιβράβευση για την επιστημονική τεκμηρίωση που “θωράκισε” το Νόμο.

Στην απάντησή τους λοιπόν έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι η υπογειοποίηση “δεν είναι ένα έργο που προτείνει η Δικέφαλος, είναι ένα δημόσιο έργο που έχει σχεδιαστεί από την Περιφέρεια για να βοηθήσει κυκλοφοριακά το Δήμο από την καθημερινή κίνηση οχημάτων και βάσει του συγκεκριμένου έργου μελετήθηκε και η σύνδεσή της με το νέο γήπεδο”. Η πραγματικότητα τους γελοιοποιεί. Η Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου 163/2014 ΑΔΑ: ΒΙΗΔ7Λ7-ΜΝ4 στα έχοντας υπόψη αναφέρεται α) στο Νο 11 η από ……….(κενό) επιστολή του ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε  που έχει αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και β) στο Νο 14 “Το γεγονός ότι για τη λειτουργία του Νέου Γηπέδου θα πρέπει να υποβιβαστεί η οδός αρ.4, αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, σε τμήμα της,με την ονομασία Πατριάρχου Κων/νου-Φωκών, στο -1 επίπεδο”.

Η Περιφέρεια ενέκρινε με την παραπάνω Απόφασή της να συνταχθεί η μελέτη για την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κων/νου με τα συνοδά έργα με σκοπό να δωρηθεί στην Περιφέρεια.

Επομένως η Περιφέρεια πρέπει να απαντήσει:

  1. Αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στο Ν.3316/2005 για την έγκριση της εκπόνησης της μελέτης;
  2. Γιατί  δεν εγκρίνει την προμελέτη των υπογειοποιήσεων;
  3. Υποκαθιστά το πρακτικό παραλαβής της προμελέτης (από την συσταθείσα επιτροπή της Περιφέρειας)  την Εγκριτική Απόφαση που προβλέπεται από το άρθρο 37 του Ν.3316/2005;
  4. Αν έχει παραλάβει την οριστική μελέτη των υπογειοποιήσεων;
  5. Αν την έχει παραλάβει πότε προτίθεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες έγκρισής της;
  6. Γιατί η Περιφέρεια, ως αρμόδια, δεν εγκρίνει τις τροποποιήσεις υφιστάμενων υψομετρικών;
  7. Στα πλαίσια ποιού νόμου “ζητείται” η υποκατάσταση της Περιφέρειας από το Δήμο στην έγκριση τροποποιήσεων υφιστάμενων υψομετρικών;
  8. Υπάρχουν στην Περιφέρεια όλα τα παραδοτέα της μελέτης, όπως περιγράφονται στο αντικείμενο της μελέτης;
  9. Έχει αποδεχτεί τη δωρεά της μελέτης;

Παράλληλα είναι τελείως παιδαριώδες και πέρα από κάθε νομιμότητα να αξιώνει ένας ιδιώτης, (ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ) να γίνουν τροποποιήσεις σε υφιστάμενα υψόμετρα οδών, που υπαγορεύονται από μια πρόταση που δεν έχει οριστικοποιηθεί, βρίσκεται δε σε πολύ πρώιμο στάδιο, αφού δεν έχει καν εγκριθεί, για λόγους που δε γνωρίζει ο Δήμος, η προμελέτη του έργου.

Εδώ θέλω να επισημάνω ότι η υπογειοποίηση της Χρ. Σμύρνης δεν προβλέπεται στην Απόφαση της Περιφέρειας. Με ποιά νομιμοποίηση άραγε συμπεριλαμβάνεται στη μελέτη;
Αυτοί λοιπόν που επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να παραγγείλουν χωριστά το γήπεδο από τις υπογειοποιήσεις (γιατί είναι 2), τώρα ζητούν τα ρέστα από το Δήμο, απειλούν θεούς και δαίμονες με σκοπό να εκφοβήσουν. Τους διαβεβαιώνουμε ότι η αλήθεια δεν κρύβεται, οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες δεν μεταβιβάζονται .

Τέλος δηλώνω ότι αυτή η Δημοτική Αρχή θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον, έτσι όπως αυτή το αντιλαμβάνεται, θα παραμείνει συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και θα λογοδοτεί μόνο στους πολίτες.

Δεν εκφοβίζεται και δεν εκβιάζεται απο μεγαλοσυμφέροντα ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

Χριστίνα Ανδρέου

Πολιτικός Μηχανικός

Δημ. Σύμβουλος της Δ.Π

Προηγούμενο άρθροΠεριφορά… φαλλού από οπαδούς του Διονύσου στο κέντρο της Αθήνας!
Επόμενο άρθροΦρικτό πολύνεκρο τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η δημοκρατία και η δημοσιογραφική δεοντολογία “απαιτεί” την προβολή όλων των απόψεων και όχι εγώ. Ετσι λοιπόν στις “απόψεις” της ΑΕΚ, του aek365 κ.λ.π, που προβάλλονται από την εφημερίδα σας θα πρέπει να προβάλλεται και ο αντίλογος.Περισσότερα…

    • κυρία Χριστίνα Ανδρέου από ποτέ γίνατε δημαρχος? όλες τις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου της ανεβάζουμε σε περιοπτη θέση?κάνουμε ρεπορτάζ για το θέμα? έβγαλε επίσημη ανακοίνωση ο δήμος? ΝΑΙ! είστε μήπως αντιδημαρχος ή κάτι επίσημα με το συΠερισσότερα…

  2. Την Δημοκρατία δεν θα την επικαλεισε οποτε σε συμφέρει… Να τηρησεις ολες τις αποφάσεις των νόμιμων διαδικασιών που ισχύουν με το γηπεδο και μετα να κανεις υποδείξεις στο τι θα κανει ο καθένας στην επιχείρηση του.

  3. Πολύ απλα χωρίς αοριστολογιες να αποδεχθειτε τις αποφάσεις του ΣΤΕ ,τις εγκεκριμένες άδειες των υπουργείων ,τις περιφέρειας και ολων των αρμοδίων νόμιμων φορέων για την ανέγερση του μεγάλου έργου.Περισσότερα…

  4. κυρία Χριστίνα Ανδρέου από ποτέ γίνατε δημαρχος? όλες τις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου της ανεβάζουμε σε περιοπτη θέση?κάνουμε ρεπορτάζ για το θέμα? έβγαλε επίσημη ανακοίνωση ο δήμος? ΝΑΙ! είστε μήπως αντιδημαρχος ή κάτι επίσημα με το συΠερισσότερα…

  5. Για την έκδοση της άδειας απομένει η έγκριση της υψομετρικής μελέτης, η οποία έχει υποβληθεί υπερπλήρης από τις 25.10.2016 (Α.Π. Δήμου 20779) μαζί με την εγκεκριμένη προμελέτη από την Περιφέρεια Αττικής για την υπογειοποίηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.