«Ωραία μου Κυρία» μια παράσταση από …την εκκλησία!

1

Το Θεατρικό Εργαστήρι  Αγίου Γεωργίου  Ν. Ιωνίας υπό την επίβλεψη του πατρός Δανιήλ Γκαμουλάκου ανεβάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ωραία μου Κυρία» των Lerner & Loewe, με βασικά στοιχεία από το αυθεντικό, πρωτότυπο έργο του George B. Shaw «Πυγμαλίων».
Ένας θίασος απόλυτα ερασιτεχνικός, αποτελούμενος κυρίως από νέους, που παρά την αντίξοη κριτική που αντιμετωπίζει ο φορέας της Εκκλησίας, κάνει θέατρο με πάθος, λειτουργεί ομαδικά και εκπλήσσει θετικά το κοινό από το 2014.

Δημιουργήθηκαν  τον Ιανουάριο του 2014 υπό τη στέγη του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Ν. Φιλαδέλφειας, σύντομα όμως «μετακομίζει» στον Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Ν. Ιωνίας.
Ξεκινώντας ως πρωτοβουλία για την πολιτιστική δραστηριοποίηση του Ναού, η ομάδα έχει γίνει καλλιτεχνικός πόλος έλξης για τους ενορίτες του, για ενορίτες εκτός αυτού, αλλά και άτομα άνευ εκκλησιαστικών και γενικά θρησκευτικών πεποιθήσεων, πράγμα που τη χαρακτηρίζει για την ανοιχτή της προσέλευση και συμμετοχή. Οι ηλικίες ποικίλουν και ο θεατρικός χαρακτήρας της ‘παίζει’ σε πολλά επίπεδα όσον αφορά την επιλογή των έργων σε θέμα και κατηγορία (ιστορικό, κοινωνικό κλπ. και κωμωδία, δράμα, μιούζικαλ κλπ. αντίστοιχα).

Το « Ωραία μου Κυρία..» είναι μια ρομαντική κομεντί. Η …κυρία της υπόθεσης είναι  το στοίχημα των δυο συμπρωταγωνιστών της. Είναι η διαδικασία μέχρι να γίνει κυρία γιατί όλα είναι «αποτέλεσμα της συμπεριφοράς, της κουβέντας, μαζί με το χρήμα φυσικά, τα οποία είναι αυτά που δημιουργούν τις διακρίσεις των τάξεων, της ..κοινωνικής απάτης»..! 21 ηθοποιοί, πάνω από 60 κοστούμια, τραγούδια με τις αυθεντικές φωνές των ηθοποιών και χορευτικά. Μια μουσικοχορευτική παράσταση των τριών ωρών με διάλειμμα.

Το έργο μετρά ήδη από τις 14 Ιανουαρίου πέντε παραστάσεις, και θα συνεχίσει 28-29 Ιανουαρίου και 4-5 Φεβρουαρίου.

Το Θεατρικό Εργαστήρι έχει στο βιογραφικό του έργα όπως:
«Μοναξιά» (ανεπίσημος τίτλος μεταξύ του θιάσου. Ο επίσημος δόθηκε με ερωτηματικό «?». Έργο ποιημάτων πραγματευόμενο την υλική, βιολογική, κοινωνική κλπ. μοναξιά του ατόμου),
«Φαύστα» (του Μποστ),
«Νύφη ή Μαρίτσα η πρόσφυγγα» (του Αντ. Παπαδόπουλου) και
«Έξοδος» (του Αντ. Παπαδόπουλου).

Η ομάδα απαριθμεί πλέον 21 ηθοποιούς και βρίσκουμε το θίασο καθώς και το δάσκαλό τους, π. Δανιήλ στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας.

Προηγούμενο άρθροΗ μέχρι σήμερα πορεία ΑΟΝΦ Ατταλου & Χαλκηδονικού
Επόμενο άρθρο108 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας (Ειδικότητες-Αίτηση)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τελεια παρασταση! Υπερπαραγωγη σκηνοθετημενη με πολυ μερακι.Οι ηθοποιοι δεν ειχαν τιποτα να ζηλεψουν απο τους επαγγελματιες. Ο χωρος ζεστος και φιλοξενος με πολυ ανετα καθισματα. Η μουσικη επιμελεια αριστη.Περισσότερα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.