Η μαφία των Ρομά “χτυπούσε” και στη Νέα Φιλαδέλφεια & Νέα Χαλκηδόνα !

0

Ανοίγει ο κύκλος των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην περιβόητη «μαφία των Ρομά» που ευθύνεται για περισσότερες από 2.000 κλοπές και διαρρήξεις στην Αθήνα.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης βάζουν στο «κάδρο» νέα πρόσωπα, αρκετά εκ των οποίων είναι πολίτες… υπεράνω υποψίας.

Δείτε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη μέλος σπείρας που «άδειαζε» σπίτια και καταστήματα!

Την ίδια ώρα, ανοίγει και ο κύκλος των εξακριβωμένων θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης. Από την έρευνα προκύπτει ότι θύμα της μαφίας έπεσε στις 26 Απριλίου 2016 πασίγνωστος τηλεοπτικός παρουσιαστής ενώ απουσίαζε για πασχαλινές διακοπές στη Μύκονο. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του στο Ψυχικό διαπίστωσε ότι διαρρήκτες του το είχαν αδειάσει. Ο παρουσιαστής είχε δηλώσει τότε στην Αστυνομία τη διάρρηξη και τον ακριβή αριθμό των κλοπιμαίων που θα αναζητηθούν πλέον από τα κατασχεμένα της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αποκαλύφθηκε χθες ένας από τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα είναι κοσμηματοπώλης των βορείων προαστίων της Αττικής, ο οποίος είχε στο πολυτελές κατάστημά του κλεμμένα κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρηματία που είχε ελεγχθεί για συμμετοχή στη σπείρα στις 19 Νοεμβρίου 2016. Τότε, είχε βρεθεί στο μαγαζί του πλήθος κοσμημάτων και μία κυνηγετική καραμπίνα, που έγινε αφορμή για να συλληφθεί και να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερος. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα κοσμήματα που είχαν βρεθεί τότε είχαν κλαπεί το 2012 από τη μαφία των Ρομά με τη μέθοδο του ριφιφί από κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην περιοχή του Αμαρουσίου. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο κοσμηματοπώλης αγόραζε σε «τιμή ευκαιρίας» τα κλεμμένα κοσμήματα και στη συνέχεια τα πουλούσε «χρυσό» στο πολυτελές κατάστημά του με αποτέλεσμα πιθανότατα αρκετοί πολίτες να έχουν αγοράσει κλεμμένα χρυσαφικά εν αγνοία τους.

Μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος στις 2 Νοεμβρίου 2016 από την Ασφάλεια Αττικής, η υπόθεση ανακινήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία 24ωρα ύστερα από παραγγελία του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή. Συνολικά έγιναν 17 έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και τραπεζικές θυρίδες σε Λάρισα, Βέροια, Αττική και Θεσσαλονίκη, όπου κατασχέθηκαν κοσμήματα αξίας τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ, το ποσό των 76.070 ευρώ, 700 χρυσές λίρες, πολυτελή ρολόγια και όπλα.

Τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν ακόμα έξι άτομα, τα οποία είχαν καταφέρει να ξεγλιστρήσουν στις αρχές Νοεμβρίου. Ανάμεσά τους τρία αρχηγικά μέλη: Ένας 34χρονος με το ψευδώνυμο «Χειλάς» συνελήφθη στο Καματερό, ένας 36χρονος συνελήφθη στον Πειραιά και ένας 46χρονος στη Μάνδρα. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι έξι συλληφθέντες είχαν διαφύγει μετά από «εσωτερική πληροφόρηση» που μπορεί να είχαν από κάποιον από τους συνολικά 12 αστυνομικούς που ελέγχονται για συμμετοχή στο κύκλωμα. Για κάποιους από αυτούς είχε καταγραφεί από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας ξαφνική κινητοποίηση λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί η αστυνομική επιχείρηση στις 2 Νοεμβρίου. Αρκετοί από τους ελεγχόμενους αστυνομικούς ισχυρίζονται ότι είχαν επαφές με τα μέλη της μαφίας γιατί ήθελαν να έχουν πληροφοριοδότες για υπηρεσιακούς λόγους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί επιπλέον 33 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες, εταιρείες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής (Ψυχικό, Μαρούσι, Κηφισιά, Εκάλη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πικέρμι, Νέα Χαλκηδόνα) της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Περιστέρι, Πετρούπολη, Ελευσίνα) καθώς και στον Πειραιά, στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη. Η συνολική αξία των κλαπέντων κοσμημάτων και των αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών από τις κλοπές-διαρρήξεις υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΠΗΓΗthetoc.gr
Προηγούμενο άρθροΦωτιά στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων – Εμπρησμός ή θερμάστρα η αιτία;;;
Επόμενο άρθρο“Οι Χριστιανοί επιστρέφουν στον Λευκό Οίκο”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.