“Τρομάζουν” τα στοιχεία για τη δράση της “Mαφίας των Ρομά” και του bon viveur Αγγλούπα! (Βίντεο)

0

Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης που έχει εξαρθρωθεί στα χρονικά και η οποία είχε διαπράξει χιλιάδες κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα.

Πρόκειται για έναν “θησαυρό” από κλοπιμαία, όπως αποκαλύφθηκε κατά την παρουσίαση από τις αστυνομικές αρχές της δράσης του κυκλώματος.

Μάλιστα, η οργάνωση δρούσε στα πρότυπα της Κόζα Νόστρα, αφού πήγαινε από πατέρα σε γιο.

Όπως αποκαλύφθηκε, κομβικός ήταν ο ρόλος ενός γνωστού επιχειρηματία και ενός κοσμηματοπώλη του Κολωνακίου, οι οποίοι φαίνεται ότι έπαιρναν τα πιο καλά και ακριβά “κομμάτια” που άρπαζε η μαφία και τα εξαφάνιζαν αποκομίζοντας τεράστια ποσά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κοσμηματοπώλης είτε πουλούσε τα ρολόγια και τα κοσμήματα σε πελάτες του είτε τα διοχέτευε στο εξωτερικό, όπου έβγαιναν σε δημοπρασία.

Εκείνο που εξετάζεται είναι αν και οι πελάτες του γνώριζαν πως τα πολύτιμα αντικείμενα που τους προμήθευε, ήταν προϊόντα κλεπταποδοχής.

Δείτε το video της ΕΛ.ΑΣ

https://www.youtube.com/watch?v=nvz4pp7qsNk

Καίριο χτύπημα στο πλέον δομημένο εγκληματικό δίκτυο

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε ένα αποφασιστικό, καίριο «χτύπημα» στο πλέον δομημένο και άρτια οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, που δρούσε συστηματικά τα τελευταία χρόνια, διαπράττοντας σωρεία ληστειών και διαρρήξεων σε όλη τη χώρα.

Οι έρευνες κράτησαν πάνω από ένα χρόνο. Ταυτοποιήθηκαν τα αρχηγικά στελέχη, που διεύθυναν τις δυο εγκληματικές οργανώσεις και τις πέντε υποομάδες που το συγκροτούσαν και αποδομήθηκε οριστικά η δράση τους.

Το εγκληματικό αυτό δίκτυο είχε ως «ορμητήριο» περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου λειτουργούσε ο κεντρικός πυρήνας των οργανώσεων, με κύριο αντικείμενο το σχεδιασμό και το συντονισμό της δράσης των υποομάδων.

Η ελληνική Κόζα Νόστρα

Το κύκλωμα λειτουργούσε με βάση σχεδιασμό, που προέβλεπε αυτοτελή και αυτόνομη δράση, είχαν κατανείμει διακριτούς ρόλους και συντόνιζαν τις ενέργειες τους, σε προκαθορισμένους χρονικά και γεωγραφικά χώρους και περιοχές.

Επίσης, διέθεταν επιμέρους βραχίονες, που κάλυπταν όλο το πλέγμα της δράσης τους.

Τα ηγετικά στελέχη αυτού του δικτύου ζούσαν μεγάλη ζωή με πολυτελή αυτοκίνητα και τεράστιες βίλες.

Στην επιχείρηση για την εξάρθρωση αυτής της οργάνωσης την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, συμμετείχαν πάνω από 1.000 Αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες και τριάντα επτά Δικαστικοί Λειτουργοί.

Οι συλλήψεις

Έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές και ήταν συνολικά 41. Οι ηλικίες τους είναι από 19 έως 66 ετών και οι περισσότεροι Έλληνες.

Οι έρευνες ήταν πάνω από 60 και κατασχέθηκαν: πάνω 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πανάκριβα αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής έχουν συνδεθεί προανακριτικά με 300 υποθέσεις. Ταυτόχρονα, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα 48 άτομα για τη συμμετοχή τους στις παράνομες δραστηριότητες των οργανώσεων, οι οποίοι και αναζητούνται για να συλληφθούν, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί.


Πώς δρούσαν

Παρακολουθούσαν τις συχνότητες του κέντρου της Άμεσης Δράσης μέσω ασυρμάτων, στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν, για να ενημερώνουν τους συνεργούς τους. Μάλιστα, γνώριζαν πολύ καλά την κωδικοποίηση των σημάτων και των εντολών των ενδοασυρματικών επικοινωνιών, για τις οποίες είχαν ενημερωθεί από τους αστυνομικούς συνεργούς τους.

Επίσης: Χρησιμοποιούσαν κατάλληλο εξοπλισμό κατά τη διάπραξη των κλοπών όπως γάντια και αυτοσχέδιες κουκούλες, με σκοπό το δυσχερή εντοπισμό αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού. Παραλάμβαναν τον εξοπλισμό τους (κινητά τηλέφωνα, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες, γάντια κ.λπ.) από ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Επικοινωνούσαν μεταξύ τους με κινητά ενεργοποιημένα με στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), ενώ συνομιλούσαν μεταξύ τους με κωδικοποιημένες εκφράσεις και σύνθετη ορολογία.

Βανδάλιζαν τα σπίτια και προκαλούσαν μεγάλες υλικές ζημιές. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις άφηναν ακόμα και τις βρύσες ανοικτές.


Ο bon viveur Αλέξανδρος Αγγλούπας

Σάλο έχει προκαλέσει στην κοσμική και νυχτερινή Αθήνα η σύλληψη του επιχειρηματία και μπον βιβέρ Αλέξανδρου Αγγλούπα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος για τη συμμορία των Ρομά που ρήμαξε τα βόρεια προάστια της Αττικής και σε κάποιες περιπτώσεις φέρεται να έδινε και πληροφορίες στους δράστες για πιθανούς στόχους.

Ο 39χρονος Αγγλούπας οδηγήθηκε στον ανακριτή και με βάση τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι ληστές λίγη ώρα μετά τις κλοπές τού έστελναν φωτογραφίες μέσω Viber με τα κλοπιμαία και αυτός εκτιμούσε την αξία τους. Συγκεκριμένα, αγόρασε κάτω από άκρα μυστικότητα κοσμήματα, κυρίως ρολόγια. Εν συνεχεία πουλούσε τα κλοπιμαία σε κοσμηματοπωλεία και ρολογάδικα στο κέντρο της Αθήνας εισπράττοντας το τίμημα.

Ο πυροβολισμός στη Γωγώ Φαρμάκη

Ο Αγγλούπας είχε απασχολήσει παλαιότερα σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, αδελφής της τότε συντρόφου του Ολγας Φαρμάκη (μοντέλο). Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2011 η 26χρονη Γωγώ Φαρμάκη, αδερφή του γνωστού μοντέλου Ολγας Φαρμάκη, είχε μόλις μεταφερθεί εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΝΙΜΤΣ αντιμετωπίζοντας ακατάσχετη αιμορραγία.

agglouΕίχε τραυματιστεί σοβαρά στην αριστερή βουβωνική χώρα από σφαίρα που προήλθε από το όπλο του Αγγλούπα, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε «κατά λάθος», όπως υποστήριξαν στις καταθέσεις τους τόσο η Ολγα Φαρμάκη όσο και ο κάτοχος του όπλου. Ομως τον Μάρτιο του 2012 η Γωγώ Φαρμάκη κατέθεσε ότι «με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με, ενώ πίσω του ερχόταν η Ολγα. Κάθισα στο κεφαλάρι του κρεβατιού μαζεμένη από τον φόβο μου και με σκυμμένο το κεφάλι. Εκείνος μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και όταν αρνήθηκα για άλλη μια φορά να του τη δώσω, με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου είδα τον Αγγλούπα να κρατάει ένα όπλο και να με σημαδεύει και μετά είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα. Τότε η Ολγα άρχισε να τον βρίζει και να τσιρίζει, ζητώντας να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπως και έγινε».

Ο 39χρονος Αγγλούπας είναι κολλητός φίλος με τον γνωστό Μυκονιάτη επιχειρηματία Φραγκίσκο Ζαννή, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Nammos» της Μυκόνου και διαθέτει και ενεχυροδανειστήριο στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου και φέρεται να είχε και κάποια απο τα κλοπιμαία της συμμορίας των Ρομά.

ΜΕΣΩiefimerida.gr
ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΕνημερώσεις της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας – Φιλαδελφείας
Επόμενο άρθρο“Σταθμός συνεννόησης” μεταξύ Δήμου και ΑΕΚ;;;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.