Ο Δήμος Φ.Χ. για την επέτειο της 17 Νοέμβρη

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέρασαν 43 χρόνια από τη νεότερη εξέγερση που παρουσιάζει η ελληνική ιστορία, η οποία σηματοδότησε και εμπνέει μέχρι και σήμερα τη νεολαία και το λαό μας. Μια εξέγερση που αφαίρεσε κάθε νομιμοποίηση από την δικτατορία και έγινε η αφορμή για να διατυπωθεί το πιο επίκαιρο σύνθημα στη νεότερη ιστορία της χώρας: ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ένα σύνθημα που διατρέχει διαχρονικά και αποτελεί έναν πολύτιμο φάρο στις σύγχρονες διεκδικήσεις του λαού μας. 

•   Ο αγώνας για το ψωμί, αντιστοιχεί στους σύγχρονους αγώνες για διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης με εργασία, δικαιώματα και κατακτήσεις, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές λιτότητας.

•   Ο αγώνας για την παιδεία, συμπυκνώνει τους αγώνες για κοινωνικά δικαιώματα, για καθολική και πλήρη πρόσβαση στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απόρριψη όλων των αντιλαϊκών συνταγών που εκπορεύονται από το ΔΝΤ, την Ε.Ε., τις συντηρητικές δυνάμεις.

•   Ο αγώνας για την ελευθερία, βρίσκει την έκφρασή του στην πάλη του λαού για κατοχύρωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της εθνικής ανεξαρτησίας, για την απαλλαγή από κάθε μορφή επιτροπείας.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνoς τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από τους σύγχρονους αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λαού μας και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις μνήμης και στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου.

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή σε κρούσματα τηλεφωνικής εξαπάτησης!
Επόμενο άρθροΠροβολή ταινίας στη Στρούγκα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.