Άνθρωποι στον Άρη ως το 2030!

0

https://www.youtube.com/watch?v=WWRw563h8wg

Μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέσα στα επόμενα 15 χρόνια οραματίζεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου “να δημιουργήσουν νέα οικοσυστήματα” τα οποία θα μπορούν να συντηρούν τους αστροναύτες και ταυτόχρονα να τους μεταφέρουν σε μακρινές αποστολές στο διάστημα.

“Έχουμε θέσει έναν σαφή στόχο, ουσιαστικής σημασίας για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της Αμερικής στο διάστημα: να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη μέχρι το 2030 και να επιστρέψουν με ασφάλεια στη Γη”, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Όπως ανέφερε, βασική φιλοδοξία είναι κάποια μέρα οι αστροναύτες να μπορούν να ζήσουν στον κόκκινο πλανήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να κατασκευαστούν νέα διαστημόπλοια τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν τους αστροναύτες σε μακρινές αποστολές. «Οι αποστολές αυτές θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε πώς μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι μακριά από τη Γη, κάτι που είναι αναγκαίο για ένα μακρινό ταξίδι στον Άρη», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι έξι εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Boeing και Lockheed Martin, έχουν αναλάβει να κατασκευάσουν πρωτότυπα σκάφη.

Το άρθρο του Ομπάμα τιτλοφορείται «Η Αμερική θα κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τον Άρη», παραπέμποντας στην περίφημη φράση που είχε πει ο Νιλ Άρμστρονγκ όταν πάτησε στη Σελήνη, στις 21 Ιουλίου 1969: «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα».

Όλοι οι ειδικοί πάντως συμφωνούν: το να φτάσει ο άνθρωπος στον Άρη, ο οποίος απέχει 225 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη και να ζήσει εκεί, θα αποτελέσει ένα τεράστιο τεχνολογικό επίτευγμα.

Ο πολυεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, ο ιδρυτής της εταιρείας SpaceX, παρουσίασε τον Σεπτέμβριο το δικό του σχέδιο για την ίδρυση μιας «πόλης» στον Άρη: σχεδιάζει να στείλει ανθρώπους μέσα σε τεράστια διαστημόπλοια, εφοδιασμένα με καμπίνες και το ταξίδι θα στοιχίζει 100.000 κατ’ άτομο. Δήλωσε μάλιστα αισιόδοξος ότι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή θα αναχωρήσει το 2024 και θα φτάσει στον Άρη έναν χρόνο αργότερα.

Όμως η SpaceX δεν είναι η μοναδική εταιρεία που ονειρεύεται να αποικίσει τον Άρη. Η Blue Origin, του Τζεφ Μπέζος, του ιδρυτή της Amazon, έχει αποκαλύψει επίσης τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός τεράστιου διαστημοπλοίου, του «Νιου Γκλεν». Προειδοποίησε όμως ότι θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες μέχρι να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος.

Προηγούμενο άρθροΈκλεβαν αυτοκίνητα, παραποιούσαν τα στοιχεία τους και τα πωλούσαν!
Επόμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο σήμερα με σημαντικότατα θέματα!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.