14/09: Η ανακοίνωση του Δ.Φ.Χ. για τις επιτυχημένες εκδηλώσεις Μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής

0

14355814_10211489195004640_655322395_nΠραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου με λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης οι εκδηλώσεις
του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος για την Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Γενοκτονίας. Οι φορείς του Δήμου μας, τοπικοί σύλλογοι και πλήθος κόσμου παρευρέθηκαν τόσο στο Μνημείο Μικρασιατών, όσο και στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, προκειμένου να τιμήσουν τις ρίζες των προγόνων μας και την ιστορία της πόλης μας.

Δείτε το ρεπορτάζ της Fx-news με Βίντεο & φωτογραφίες: ΕΔΩ

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ενώ στη συνέχεια στη μνήμη των θυμάτων κατέθεσαν στεφάνια, είτε προσέφεραν το αντίστοιχο ποσό στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος κ. Άρης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πάνος, η Αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ κα Ευτυχία Παπαλουκά, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Ευάγγελος Κουμαριανός, τα Τοπικά Συμβούλια της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, οι Πρόσκοποι Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και της Λαϊκής Ενότητας, οι Δημοτικές Παρατάξεις «Δύναμη Πολιτών», «Ένωση Δημοτών», «Ζούμε Μαζί», «Νέα Προοπτική» και «ΜΠΡΟΣΤΑ με ευθύνη και αλληλεγγύη», ο Παραδοσιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «η Φιλαδέλφεια» ο Σύλλογος Ρουμελιωτών «ο Αθανάσιος Διάκος», ο Σύλλογος Ηπειρωτών «ο Μάρκος Μπότσαρης», η Ένωση Κρητών Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος, ο Σύλλογος Πελοποννησίων «ο Γέρος του Μοριά», ο Φυσιολατρικός Σύλλογος «ΟΑΣΗ» και η «Ένωση Βουρλιωτών Μικράς  Ασίας».

Στη συνέχεια στο θεατράκι του ΠΠΙΕΔ πραγματοποιήθηκε ομιλία του ιστορικού Μιχάλη Βαρλά με θέμα «14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Γενοκτονίας» ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ κα Ευτυχία Παπαλουκά, η Πρόεδρος του Παραδοσιακού Πολιτιστικού Συλλόγου «η Φιλαδέλφεια» κα Στέλλα Αυγέρη, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος κ. Δημήτρης Παντέλας, ο οποίος ανέφερε πως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επίσημη επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ακολούθησαν παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια από τα μέλη του Συλλόγου «Η Φιλαδέλφεια» Δημήτρη Σινάνογλου, Αθηνά Τασούλα και Νίκο Βερύκοκο.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης και ο Πρόεδρος του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού Νέας Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, καθώς επίσης η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  κα. Άννα Καραμανλή, ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων  κ. Καρράς Γεώργιος και η πρώην βουλευτής Νάντια Βαλαβάνη.

Ευχαριστούμε θερμά την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου για την παρουσία της στις εκδηλώσεις του Δήμου μας και τον Παραδοσιακό Πολιτιστικό Σύλλογο «η Φιλαδέλφεια» για την συνεργασία.

Προηγούμενο άρθροΤην Παρασκευή ο αγιασμός της ΦΕΑ
Επόμενο άρθροΑγιος Ιωάννης Ν.Φ.: Θεατρική παράσταση “Οσία Μαρία η Αιγύπτια”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.