Με 2 δυνατούς σεισμούς πάνω από 5R ξεκίνησε η Τετάρτη!

0

seismoiΣεισμική δόνηση 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:17 με επίκεντρο τον μεσσηνιακό κόλπο, 8 χλμ δυτικά της Κορώνης και 38 της Καλαμάτας, σύμφωνα με την αυτόματη ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Η δόνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κορώνης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για τυχόν ζημιές από τον σεισμό», ενώ όπως πρόσθεσε, «υπήρξε μια μικρή ανησυχία στα σχολεία και οι μαθητές βγήκαν στα προαύλια».

“Χόρεψαν” και τα Δωδεκάνησα

Αισθητή μέχρι την Κρήτη έγινε η σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε τρία λεπτά πριν τα μεσάνυχτα στην θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση στα ανοιχτά της Ρόδου ήταν μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΘύμα ομαδικού βιασμού από ομοεθνείς του, 16χρονος Πακιστανός…
Επόμενο άρθροΑνακοινώσεις του Δ.Φ.Χ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.