Άρχισαν οι απώλειες των Τούρκων στη Συρία…

0

tank-turkey-destroy-syriaΚλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Συρία καθώς στην ήδη χαοτική κατάσταση που επικρατούσε έρχεται να προστεθεί η χερσαία επέμβαση της Τουρκίας, η οποία μετρά ήδη την πρώτη ανθρώπινη απώλεια.

Όπως έγινε γνωστός, ένας τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε μια επίθεση με ρουκέτες εναντίον τουρκικών αρμάτων μάχης σε περιοχή κοντά στην πόλη Τζαράμπλους στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές της Τουρκίας οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μαχητών των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).


Νωρίτερα το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο Ανατολή “πανηγύριζε” για τις στρατιωτικές επιτυχίες της Τουρκίας, εν μέσω καταγγελιών για βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν τουρκικά αεροσκάφη εναντίον κούρδων πολιτοφυλάκων.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως δύο τουρκικά F-16 έπληξαν έξι θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και μία θέση της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία, επικαλούμενο τουρκικές πηγές ασφαλείας

 

Το πρακτορείο Ανατολή δεν διευκρίνισε αν τα πλήγματα αυτά έγιναν από το πυροβολικό ή από μαχητικά αεροσκάφη, ούτε ποιες ομάδες τέθηκαν στο στόχαστρο. 

Νωρίτερα, φιλοκούρδοι αντάρτες στη Συρία δήλωσαν πως τέθηκαν στο στόχαστρο τουρκικών αεροπορικών πληγμάτων. “Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις θέσεις μας σήμερα το πρωί νότια της Τζαραμπλούς και το χωριό Τι-Εμάρνε όπου κατοικούν άμαχοι”, ανακοίνωσε το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς που συνδέεται με τις φιλοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

“Με αυτή την επίθεση μια νέα περίοδος της σύγκρουσης θα ξεκινήσει στην περιοχή”, προστίθεται στην ανακοίνωση του συμβουλίου.


Η Άγκυρα κατατάσσει το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), τη βασική κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία, και τον στρατιωτικό σύμμαχό του, τις YPG, στις “τρομοκρατικές οργανώσεις”.

Την Πέμπτη, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε κούρδους μαχητές, έπειτα από πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών περί προώθησής τους στο συριακό έδαφος παρά την υπόσχεση των ΗΠΑ ότι θα αποχωρούσαν.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθρο“Η Ληστής με το Σημείωμα στη Θεσσαλονίκη, τα ψάρια και τα χρέη…”
Επόμενο άρθροΤο μοντέλο που γλίτωσε από τον σεισμό στην Ιταλία και το ναυάγιο του Costa Concordia! (photos)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.