“Η Τουρκία χρειάζεται ακόμη 9 αιώνες για να ξεπεράσει την ιστορία της χριστιανικής Μ.Ασίας”

0

H Λιβανέζα  ιστορικός  Jana Tamer έχει πει για την Τουρκία:

fotini_george_liman-0012“[…] η Τουρκία έχει πρόβλημα με την ιστορία της και την ταυτότητά της; όπως και με την ιστορία και τη θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά των εδαφών της. Πέρα από τη σημασία των παρατηρήσεων του Εμμανουήλ Παλαιολόγου Β΄, η ίδια η αναφορά σε αυτόν υπενθύμισε στους Τούρκους […] ότι η χώρα τους έγινε τούρκικη και μουσουλμανική πρόσφατα βάσει της ιστορίας. Χρειάζονται ακόμα εννέα αιώνες για να ξεπεράσει η ιστορία της τούρκικης και μουσουλμανικής Μικράς Ασίας σε διάρκεια [την ιστορία] της χριστιανικής Μικράς Ασίας. Συγκροτημένη από πάνω από 25 διαφορετικές εθνότητες, ο πληθυσμός της Τουρκίας επινόησε μια τούρκικη και μουσουλμανική ταυτότητα, προβάλλοντας αυτή την ταυτότητα στην ιστορία και τα εδάφη ταυτόχρονα.”

Jana Tamer, “La visite du Pape en Turquie”, L’Orient-Le Jour, 30.11.2006.

ΠΗΓΗmilitaire.gr
Προηγούμενο άρθρο2ο Γυμνάσιο Ν.Φ.: Το Σάββατο (3/9) η Θεατρική παράσταση “Χαρτοπαίχτρα” στο ΠΠΙΕΔ
Επόμενο άρθροΚενά στα σχολεία λίγες ημέρες πριν το πρώτο κουδούνι
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.