Μπήκε θεμέλιος Λίθος στο 1o Δημοτικό Ν. Φιλαδελφείας «Σπαθάρη» (Φωτογραφίες)

1

Παρουσία του Δημάρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος κ. Άρη Βασιλόπουλου, μελών του Δ.Σ του Δήμου, αλλά και της εγγονής του πρώτου δωρητού του σχολείου κ. Αγησιλάου Σπαθάρη κ. Αικατερίνης Σπαθάρη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 το πρωί η τελετή θεμελίωσης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας «Σπαθάρη», από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Η ιστορία του Σχολείου ξεκινά το έτος 1927 και οφείλει την ανέγερσή του στον Κωνσταντινοπολίτη κ. Αγησίλαο Σπαθάρη, ο οποίος δώρισε οικόπεδο ιδιοκτησίας του και χρηματοδότησε τις πρώτες πρόχειρες εγκαταστάσεις του σχολείου. Τη δωρεά την αφιέρωσε στη μνήμη της εκλιπούσης συζύγου του και το σχολείο ονομάστηκε  σε «Σχολή Νέας Φιλαδέλφειας Αικατερίνης Αγησιλάου Σπαθάρη». Ύστερα από την πρόσφατη κατεδάφιση του παλαιού σχολείου, η θεμελίωσή του αποτελεί πλέον ένα ιστορικό γεγονός για την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας και αναμένεται να παραδοθεί το 2017.

Δείτε επίσης:1927-2016: Αφιέρωμα στη Σχολή Σπαθάρη (1ο Δημοτικό Ν.Φ.)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την θεμελίωση του νέου αυτού σχολείου, ευχήθηκε η νέα αυτή «Κιβωτός Εκπαίδευσης» να αποτελέσει στο μέλλον έναν άξιο, ιερό και φιλόξενο διδακτικό χώρο που θα χαρίσει γνώση, αλλά και πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα εκατοντάδων μαθητών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Χρήστος Αμπατζόγλου

Προηγούμενο άρθροΜακελειό στη Γαλλία: Η επιστήμη της στατιστικής και το Βίντεο Σοκ!
Επόμενο άρθροΜακελειό στη Γαλλία: Το σκληρό Βίντεο που σόκαρε τον κόσμο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μα καλά!!!! Ο Ρημαδούρο δεν είδε ότι η πλάκα της θεμελίωσης που κότσαρε το ονομά του ότι έχει λάθος??? Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνας???? Που είναι το Σ στο Φιλαδέλφειας????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.