“Καυτό” αναμένεται σήμερα το Δημοτικό συμβούλιο (7.00μμ)!

0

ds-dfx-30.30.2016
“Καυτό” τόσο από την αφόρητη ζέστη που θα επικρατεί στην αίθουσα του 3ου ΓΕΛ (ελλείψει κλιματισμού;), όσο και με τα εντός & εκτός θέματα ημερησίας διάταξης που πρόκειται να συζητηθούν. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν και οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης προς την διοίκηση του δήμου, για “θέματα”  που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, όπως και η συζήτηση για την “Ανακοίνωση-Καταγγελία” του Σωματείου εργαζομένων του δήμου κατά του… τοπικού τύπου! “Ανακοίνωση-Καταγγελία” όπου είχε φέρει το σωματείο εκτός ημερησίας διάταξης στο προηγούμενο συμβούλιο, δεν συζητήθηκε, και η διοίκηση του Δ.Φ.Χ. την έβαλε ως πρώτο θέμα της σημερινής ημερησίας διάταξης!!! Αλλά θα γράψουμε περισσότερα για το θέμα μετά το δημοτικό συμβούλιο.

Τα θετικά των σημερινών θεμάτων είναι η μετονομασία του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος (δείτε:Αλλάζει όνομα ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας!) και φυσικά η “Έγκριση Διαχειριστικής Μελέτης Άλσους“, που αν εγκριθεί από το Δ.Σ. και μετέπειτα η χρηματοδότησή της από τους αρμόδιους φορείς, τότε μιλάμε για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θα αναβαθμίσει το άλσος μας, που τόσο έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, υπάρχουν κάποια σημεία στην μελέτη που χρειάζονται διευκρίνηση, αλλά τις λεπτομέρειες θα σας τις παρουσιάσουμε αύριο με το ρεπορτάζ της Fx από την συνεδρίαση (και με videos)

Δείτε τα θέματα της ημερησίας διάταξης:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της Ανακοίνωσης-Καταγγελίας του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου για την εμφάνιση συκοφαντικών δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο.
  2. Έγκριση υποβολής πρότασης για την μετονομασία του Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Δ.& Κ.Κώδικα.
  3. Έγκριση επιστροφής ποσών, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, και διάθεση σχετικών πιστώσεων.
  4. Έγκριση διενέργειας προμηθειών του Δήμου έτους 2016.
  5. Ορισμός Δημ. Συμβούλου με τον αναπληρωτή του για την διενέργεια ελέγχων στους χώρους λειτουργίας των επιχειρήσεων που υπάγονται στο τέλος διαμονής παρεπιδημούντων και στο τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων.
  6. Έγκριση 3ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2016.
  7. Έγκριση 5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2016, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.
  8. Έγκριση απολογισμού εσόδων-εξόδων της 2ης Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης οικ. έτους 2015, βάσει της αριθ. 18/2016 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου (επανεισαγωγή).
  9. Αποχαρακτηρισμός τετραγώνων Δημοτικού Κοιμητηρίου.
  10. Λήψη απόφασης για τις υποχρεώσεις κατασκευαστών τάφων (άρθρο 16 Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Κοιμητηρίου).
  11. Έγκριση Διαχειριστικής Μελέτης Άλσους – Υποβολή μελέτης στη Δ/νση Δασών Αθηνών.
  12. Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «Ολοκληρωμένη παρέμβαση στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας» στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»
  13. Έγκριση μελέτης του έργου: «Διαμόρφωση χώρων δραστηριοτήτων και δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας» (Α.Μ.: 105/16).
  14. Έγκριση διενέργειας προμήθειας «Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων και συστήματος διαχείρισης φωτισμού στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας» (Α.Μ.: 106/16)
  15. Έγκριση αύξησης ωραρίου εργασίας προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μέχρι το ανώτατο όριο της πλήρους απασχόλησης.
  16. Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας» (Α.Μ. 126/14- επανεισαγωγή).
  17. Έγκριση 4ου Α.Π.Ε. του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας» (Α.Μ. 126/14).
  18. Ανάκληση της υπ’αριθμ. 31/2016 απόφασης Δ.Σ. και έγκριση Τακτοποιητικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ενότητας Νέας Χαλκηδόνας» (Α.Μ. 125/14).
  19. Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου «Ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων» (Α.Μ. 99/2014).
  20. Έγκριση 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αποπεράτωση Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Χαλκηδόνας».
  21. Ανάκληση της αριθ. 35/2014 απόφασης Δ.Σ. και έγκριση δωρεάν παραχώρησης νέου χώρου στο Σύλλογο Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ».
  22. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Π.Ι.Ε.Δ., βάσει της αριθ. 43/2016 απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.
  23. Ορισμός Δημ. Συμβούλου για την συγκρότηση επιτροπής προσωρινής – οριστικής παραλαβής του έργου «Αποξήλωση Παράνομων Διαφημιστικών Πινακίδων σε Κοινόχρηστους Χώρους Δ.Ν.Φ.» (Α.Μ. 82/2007).
  24. Έγκριση τρόπου εκτέλεσης έργων του εγκεκριμένου Τεχνικού προγράμματος του Δήμου έτους 2016.
  25. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ» και εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή αυτής.
  26. Έγκριση παραχώρησης χρήσης του δημοτικού ακινήτου επί της οδού Οδυσσέως 2-Νέα Χαλκηδόνα στην  Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου για την λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού, βάσει της αριθ. 41/2016 απόφασης-αιτήματος του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Προηγούμενο άρθροΤΡΑΓΙΚΟ: O παππούς παρέσυρε κι εγκατέλειψε το μικρό εγγονάκι του…
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: «Βρισκόμαστε στο παρά πέντε»
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.