Γονείς 3ου Γυμνασίου Ν.Φ.: Διαμαρτυρία για την κατάργηση της Οικιακής Οικονομίας

0

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας μας έστειλε την παρακάτω επιστολή-διαμαρτυρία, προς δημοσίευση:

3o-gymnasio-neas-filadelfeias-“Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε ότι ο  Υπουργός Παιδείας επιθυμεί να καταργήσει το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας  από τα γυμνάσια. Ένα μάθημα το οποίο διδάσκεται για πολλά χρόνια στα σχολεία και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χρήσιμα πράγματα να θυμηθούμε από αυτό, καθώς όλα αυτά τα χρόνια αυτό το μάθημα διδάσκεται με βιωματικό τρόπο .

 Το ερώτημα όμως είναι γιατί ο κος Υπουργός θεωρεί «ήσσονος σημασίας» το μάθημα αυτό; Μήπως δεν το θεωρεί αρκετά παιδαγωγικό ή δεν  θεωρεί  έννοιες όπως ο σεβασμός, η διατροφή, η οικολογία, το περιβάλλον, τα έθιμα και τόσα άλλα που μας διδάσκει η οικιακή οικονομία αρκετά σημαντικές; Η σημασία του συγκεκριμένου μαθήματος κρίνεται από την παιδαγωγική λειτουργία του και όχι από  άλλους λόγους  τους οποίους δεν γνωρίζουμε.

Τα εφόδια που προσφέρει με βάση το επιστημονικό της υπόβαθρο το μάθημα της οικιακής Οικονομίας στα παιδιά μας,  η αγωγή που παρέχει σε θέματα  υγείας,  καταναλωτικής συνείδησης -διατροφής,  αλλά  και η ενίσχυση της λειτουργίας της οικογένειας δεν μπορεί να αναπληρωθούν από κανένα άλλο μάθημα.

  Παρακαλούμε στη  διατήρηση του εν λόγω μαθήματος στα Γυμνάσια . Η « ανθρώπινη λειτουργία» των σχολείων –όπως ανάφερε ο κος Υπουργός προϋποθέτει την μη κατάργησή του. Η ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ.

   ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ”

 

Προηγούμενο άρθροΒάζουν “Κόφτη” σε Αρχαία & Οικ.Οικονομία – μεγαλώνουν τα διαλείμματα!
Επόμενο άρθρο2ο Δημοτικό Ν.Φ.: Γιορτή λήξης σχολικής περιόδου (πρόγραμμα)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.