“500.000 νοικοκυριά θα πληρώσουν παραπάνω ΕΝΦΙΑ”!!!

0

image

Στην ομολογία ότι 500.000 νοικοκυριά θα πληρώσουν παραπάνω ΕΝΦΙΑ
προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στη Βουλή, ξεχνώντας φυσικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα διατεινόταν την κατάργηση του εν λόγω φόρου. Στον αντίποδα ο αν.  Υπουργός ξεκαθάρισε ότι περί τα 6.000.000 νοικοκυριά θα πληρώσουν το ίδιο η λιγότερο, ενώ την …ευθύνη για τις αλλαγές τις έριξε στην αλλαγή των αντικειμενικών αξιών.

«Η συνολική επιβάρυνση το 2015 ήταν 2,65 δις ευρώ,  για το 2016 είναι 2,65 δις ευρώ. Άρα δεν υπάρχει απολύτως καμία μεταβολή στη συνολική φορολογική επιβάρυνση. Αλλά το 2016 μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες και προκειμένου να πιάσει δημοσιονομικά την ίδια απόδοση έπρεπε να γίνει ανακατανομή στην επιβάρυνση ανά νοικοκυριό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Χουλιαράκης.

Ν. Μπακογιάννη: Κάποιοι θα καθίσουν στο σκαμνί

Με ειδικό δικαστήριο προειδοποίησε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή. «Αν δεν το δουν οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου σας για ν’ αλλάξει κάποιοι θα καθίσουν στο σκαμνί.  Σας το λέμε αυτό εμείς οι φιλελεύθεροι, αφού δεν ντρέπεστε τουλάχιστον να φοβηθείτε», επισήμανε με νόημα η βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενη στην περίπτωση που δεν υπάρξει τροποποίηση της διάταξης, που προβλέπει την παραχώρηση της περιουσίας του δημοσίου στο νέο Ταμείο Επενδύσεων και Ιδιωτικοποιήσεων για 99 έτη.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης δεν απάντησε ευθέως στην κυρία Μπακογιάννη, μένοντας απλώς στις διατάξεις του νομοσχεδίου. «Μειώνοντας τους φόρους όπως θέλει η ΝΔ αποδομεί κανείς το κοινωνικό κράτος», είπε αρχικά και προσέθεσε: «Ο άλλος δρόμος είναι η δημοσιονομική προσαρμογή με ενίσχυση στη μείωση των δαπανών και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με δικαιοσύνη κι αυτός είναι ο δρόμος που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να τον χειροκροτήσουν αποδεικνύοντας ότι βρίσκονται σε μια …παράλληλη διάσταση.

Αλέξανδρος Διαμάντης liberal. gr

Προηγούμενο άρθροΙδιωτικοποιούνται αστικές συγκοινωνίες, ΕΛΤΑ, ΟΑΚΑ κ.α….
Επόμενο άρθρο“Γρίφος” τελικά η εξαφάνιση του αερσκάφους της EgyptAir
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.