ΝΦ-ΝΧ: “Εξαφανίστηκε” το πρόγραμμα “Δια βίου Μάθησης”;

Καμία ενημέρωση από την "Διοίκηση Βασιλόπουλου"!

0

dimarxeio-neas-filadelfeias
Τον Οκτώβριο του 2014 σε μία από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, ένα από τα θέματα που είχε συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης με πρωτοβουλία της «Διοίκησης Βασιλόπουλου» ήταν: “Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου μας για ένταξη στην Πράξη Κέντρα Δια Βίου Μάθησης-Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας -Λήψη απόφασης για ίδρυση Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Ν. 3879/2010)“. (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό Ρεπορτάζ της FX).

ds-dfx-30.30.2016Στην εισήγηση της δημοτικής αρχής διαβάζαμε τότε μεταξύ άλλων:  “Για τη συμμετοχή του Δήμου στο έργο «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης-Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας πρόσκληση της Γ.Γ.Δ.ΒΜ. και του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. απαιτούνται αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με,  την ίδρυση Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν. 3879/2010, τον ορισμό χώρων διοίκησης και τουλάχιστον ενός χώρου εκπαίδευσης, οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές με προτεινόμενο ως χώρο εκπαίδευσης το 1ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας κλπ.” Δείτε ολόκληρη την εισήγηση στο www.diavgeia.gov.gr/ ΑΔΑ: 6ΠΠ4ΩΗΓ-3Β6.

Εκείνη την περίοδο όπως ήταν φυσικό γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά για την στάση της «Δύναμης Πολιτών» που ως αντιπολίτευση δεν είχε υπερψηφίσει στο παρελθόν ανάλογη εισήγηση (επί δημαρχίας της Ευτυχίας Γαϊτανά – Αποστολάκη). Το μείζον όμως πολιτικό «αγκάθι», της Διοίκησης Βασιλόπουλου ήταν η στάση που είχε ακολουθήσει, προ 4ετίας, η τότε Δημοτική Σύμβουλος (εκλεχθείσα με την δήμαρχο Ευτυχία Γαϊτανά) και νυν Αντιπρόεδρος του ΠΠΙΕΔ, Ευτυχία Παπαλουκά, που όχι μόνο καταψήφιζε την αίτηση ένταξης αλλά υιοθετούσε… διάφορα ευφυολογήματα… κριτικάροντας με σκληρές εκφράσεις το πρόγραμμα.  Η κ. Παπαλουκά, βέβαια, πήρε το λόγο στο εν λόγω Δημοτικό Συμβούλιο και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγηταΌταν η πολιτική του Δήμου είναι μόνο η ένταξη στο εν λόγω πρόγραμμα, κακώς γίνεται κάτι τέτοιο. Όταν όμως γίνεται προσπάθεια, όπως αυτή της σημερινής Διοίκησης ‘ανέφερε ενδεικτικά και την αναγέννηση του ΠΠΙΕΔ, στο Δ.Σ. του οποίου είναι Αντιπρόεδρος!’), τότε το να γίνει συμπληρωματικά και το «Διά Βίου Μάθηση», είναι στη σωστή κατεύθυνση»)…  Δεν ξέρουμε αν η κ. Παπαλουκά κατάφερε να πείσει με τις αιτιολογίες της, σίγουρα πάντως δεν έπεισε τον Δημήτρη Κανταρέλη, τον Μιχάλη Κουτσάκη και τον Νίκο Παπανικολάου…  Ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «νεο-Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» Δημήτρης Κανταρέλης ξεκίνησε ήπια («Χαίρομαι που μέλη της Διοίκησης, που είχαν καταψηφίσει το πρόγραμμα, ξαφνικά ανακάλυψαν την αναγκαιότητά του»), ο κ. Μιχάλης Κουτσάκης «Νέα Προοπτική» το σήκωσε λίγο παραπάνω… («Ειλικρινά μου αρέσουν οι κωλοτούμπες… 3 φορές φέραμε το θέμα και η «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» και η κ. Παπαλουκά δεν το ψήφισαν… Τώρα η κ. Παπαλουκά το ψηφίζει, αφού έβαλε σάλτσες… Σε ευχαριστώ πολύ Δήμαρχε, που έρχεσαι στο σωστό δρόμο…») και ο κ. Νίκος Παπανικολάου «Ζούμε Μαζί» το κορύφωσε… («4 συνεδριάσεις κάναμε το Δεκέμβριο του 2012 και στις 30 του μήνα φτάσανε να πουν «όχι στο πρόγραμμα». Έλεγαν τότε ότι οι πολίτες δεν χρειάζονταν εκπαίδευση… Αυτό δεν είναι απλώς κωλοτούμπα, είναι bungee jumping. Όλη η αντιπολίτευση θα το ψηφίσει, γιατί είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση.»)…

Και έτσι έγινε. Η εισήγηση της «Διοίκησης» υπερψηφίστηκε, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Fx-news ουδέποτε υλοποιήθηκε!!!

Κατά ένα “μαγικό” τρόπο το πρόγραμμα “ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ”(!) παρά το γεγονός ότι τυπώθηκαν φυλλάδια και έντυπα αιτήσεων συμμετοχής και παρά το ότι η δημοτική αρχή το προώθησε όσο μπορούσε επικοινωνιακά, στον τοπικό τύπο, με ανακοινώσεις, αφίσες, δελτία τύπου κλπ. (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ)dia-vioy-mathisis-nea-filadelfeia

Πέραν αυτών το σημαντικότερο ίσως είναι ότι καμία ενημέρωση δεν υπήρξε έως σήμερα… προς τους πολίτες που ήδη είχαν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για να συμμετάσχουν σε τομείς του προγράμματος!

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι εύλογα:

  • Τι έγινε τελικά με το εν λόγω πρόγραμμα;
  • Κατατέθηκε ο σχετικός φάκελος συμμετοχής;
  • Και αν ναι γιατί δεν εντάχθηκε ο Δήμος μας;
  • Με ευθύνη ποιων δεν ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ;
  • Να περιμένουμε μία απάντηση από την Δημοτική Αρχή;
  • Ποια η θέση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης;
  • Γνωρίζουν το ζήτημα;
  • Και αν το γνωρίζουν έχουν θέσει εδώ και τόσους μήνες κάποιο ερώτημα για το θέμα;

Να σημειώσουμε ότι στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι 7 από τους 8 δήμους του Κεντρικού Τομέα Αττικής (πλην Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας) και συνολικά πάνω από 200 δήμοι σε όλη την Ελλάδα (όλα τα στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kdvm.gr).

 

ΠΗΓΗΔημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα Fx-news Μαϊου 2016
Προηγούμενο άρθροΣυνταγογραφίσεις στα ΚΑΠΗ & Διανομή προϊόντων για απόρους
Επόμενο άρθροΣτα «νύχια των κοράκων» η ακίνητη περιουσία Δήμων!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.