Ανακοινώσεις του Δ.Φ.Χ.

0

dimarxeio-neas-filadelfeiasΑπό τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας λάβαμε τα παρακάτω:

Το εργαστήρι ζωγραφικής ξεκίνησε το έργο του. Παιδιά και ενήλικες εντάχθηκαν σύμφωνα με το ωράριο που τους εξυπηρετούσε στα ανάλογα τμήματα που δημιουργήθηκαν. Πρώτα θετικά αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται .Στην πορεία θα αναδειχθεί περισσότερο το έργο του, μέσα και από τη συμμετοχή του, σε δράσεις του δήμου μας. Επίσης ένας καταλληλότερος χώρος, έτσι όπως αρμόζει στην τέχνη της ζωγραφικής, σύντομα θα φιλοξενήσει συνολικά το Εικαστικό Εργαστήρι. Επειδή μετά την συγκρότηση των τμημάτων διαπιστώσαμε ότι υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και άλλων ενηλίκων για την εκμάθηση της ζωγραφικής, όσοι και όσες επιθυμούν να εγγραφούν θα πρέπει σύντομα να υποβάλλουν αιτήσεις στη Ραιδεστού 21 Ν. Χαλκηδόνα.

Τηλ.επικοιν:213-2026310-331


Το 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ εντάχθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα  «Σχολικά γεύματα» που θα ξεκινήσει από την 1η Απριλίου  σε εννέα Δημοτικά Σχολεία.

Στόχος του προγράμματος που θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2015-2016, είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, ώστε να επιτευχθούν αφενός η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, και αφετέρου η βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά συνολικά 1.625 μαθητές, από 7 δήμους, και θα εφαρμοστεί στα παρακάτω σχολεία:

(Ονομασία σχολικής μονάδας / Σύνολο μαθητών)

.5ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ: 212
.10ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΑΝΑΚΑΣΑ: 147
.11ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: 210
.4ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΥΡΟΥ: 194
.5ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑΥΡΟΥ: 126
.4Ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: 277
.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ: 90
.2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ: 254
.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΛΣΟΥΠΟΛΗΣ: 115


Κατά την συνεδρίαση της 21ης Μαρτίου 2016 του Δ.Σ. της ΚΤΥΠ Α.Ε. εγκρίθηκαν ομοφώνως οι όροι του σχεδίου της διακήρυξης, των οικονομικών και συμβατικών τευχών και της δημοπράτησης του έργου: «3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας – οικοδομικές
εργασίες & Η/Μ εγκαταστάσεις».   Δρομολογείται πλέον η ολοκλήρωση των διαδικασιών από τις υπηρεσίες της ΚΤΥΠ Α.Ε. για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου μας σε συνεργασία με την Επιτροπή διεκδίκησης που έχουν συστήσει οι ενδιαφερόμενοι Σύλλογοι Γονέων και οι κάτοικοι, εργάζονται για να ολοκληρωθεί η συμπλήρωση, με τα αναγκαία έγγραφα, του φακέλου ώστε να κατατεθεί άμεσα από την ΚΤΥΠ Α.Ε. η πρόταση χρηματοδότησης  του έργου στην Διαχειριστική Αρχή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αταλάντευτος στόχος μας είναι η ταχύτερη έναρξη της ανέγερσης των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνάσιου και 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο Mr “Παλλόμενα πέη”!
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: “Το καμένο περίπτερο & ο κεκλιμένος γλόμπος”! (Φωτορεπορτάζ)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.