“Θέμα” Εκκλησίας-κυβέρνησης για τις επισκέψεις του Μητροπολίτη Γαβριήλ στα σχολεία της Ν.Φιλαδέλφειας και Νέας Ιωνίας!

0

image

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 1 Μαρτίου

2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Οπως αποφασίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τις για τις αντιδράσεις που προκάλεσε, η επίσκεψη του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ σε σχολεία της μητροπολιτικής περιφέρειάς του.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες καθηγητές εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας έδωσε το “πράσινο φως” στον μητροπολίτη κ. Γαβριήλ να επισκεφθεί σχολεία που βρίσκονται στην μητρόολιτική περιφέρειά του και να παρακολουθήσει τη διδασκαλία των θρησκευτικών.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι οι κληρικοί θεωρούνται απόβλητοι από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση: «Λυπούμαι που εν έτει 2016, στην πατρίδα μας, οι κληρικοί, θεωρούνται απόβλητοι στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση. Λυπούμαι γιατί κάποιοι συνειδητά παραβλέπουν την τεράστια προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο έθνος μας, στη διάρκεια της ιστορικής του πορείας, αλλά και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι».

Πηγή: Αρχιεπισκόπη Αθηνών

Προηγούμενο άρθρο“Μύλος” μεταξύ αθλητικών σωματείων και Δήμου Φ.Χ. – Κρίσιμη η διαπαραταξιακή της Δευτέρας!
Επόμενο άρθρο“Αιχμηρή” ανακοίνωση της Α.Ε. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το θέμα των γηπέδων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.