Η πρόταση του “Ζούμε Μαζί” για τα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης

0

apostolos-kontos-Από την παράταξη “Ζούμε Μαζί” του Απόστολου Κόντου,λάβαμε την θέση της παράταξης σχετικά με την πρόταση της διοίκησης για τα αθλητικά σωματεία:

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ –ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟ κ ΑΡΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗ

Κύριε Δήμαρχε

Κύριε Μανωλεδακη

  • ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ –ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
  • ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΝΦ ΝΧ

Ο τοπικός ερασιτεχνικός αθλητισμός πολλά χρόνια τώρα προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην νεολαία μας και τον πολιτισμό .

Τα προβλήματα όμως είναι πολλά και η διαχείρισης τους θέλει ιδιαίτερη προσοχή από όλους  για την ομαλή συνύπαρξη Δημοτικής Αρχής και Τοπικών σωματείων.  Το οικονομικό τοπίο και  τα πολλαπλά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας και της οικογένειας υποβαθμίζουν τον σπουδαίο ρόλο του αθλητισμού .

Οι ερασιτέχνες παράγοντες που επιμελούνται τα σωματεία προσπαθούν για την πρόοδο τους με τους  πενιχρότατους οικονομικούς πόρους  που διαθέτουν.

Η πολιτεία είναι πλέον παντελώς  απούσα και όλα τα προβλήματα  της λειτουργίας-ιδιαίτερα τα οικονομικά –  του αθλητικού σωματείου  επιβαρύνουν τα Δ.Σ τους.

Οι Δημοτικές αρχές προσπαθούν φιλότιμα, χωρίς όμως τα απαραίτητα οικονομικά εφόδια, τις αθλητικές υποδομές, τον αθλητικό  εξοπλισμό και για την ουσιαστική στήριξη του ερασιτεχνικού  αθλητισμού.

Οι γονείς στέκονται αρωγοί – με ότι δυνάμεις διαθέτουν – στην προσπάθεια των τοπικών ερασιτεχνικών σωματείων αλλά δυστυχώς υπάρχουν πλέον άλλες βασικότερες  -βιοποριστικές -προτεραιότητες για τις  οικογένειες  τους.

Οι προτάσεις μας για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία Δήμου και Ερασιτεχνικών σωματείων, σας τις καταθέτουμε για να τις μελετήσετε και να τις αξιολογήσετε.

  • Όλα τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να καταθέτουν κάθε χρόνο  (30/6)στην Υπηρεσία Αθλητισμού του Δήμου μας ,Βιογραφικό του σωματείου, Αθλητική δραστηριότητα έτους ( αγωνιστική περίοδος που τελείωσε ) ΑΦΜ, ΔΟΥ, σφραγίδα, εάν είναι επίσημο μέλος των οικείων ομοσπονδιών  που αναφέρει ότι δραστηριοποιείτε , την δημόσια ανακοίνωση της εκλογικής ΓΣ για την ανάδειξη νέου ΔΣ. σύνθεση Δ.Σ ,αγωνιστικό  και προπονητικό πρόγραμμα του ερασιτεχνικού σωματείου για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
  • Όλα τα σωματεία -ιδιαίτερα εκείνα που ενδέχεται να χρησιμοποιούν την ίδια έδρα -να καταθέτουν τα προγράμματα τους τα προπονητικά και τα αγωνιστικά, πρώτα εφόσον έχει γίνει αρχική διαβούλευση μεταξύ των εκπροσώπων τους .
  • Να καταθέτουν λεπτομερέστατα τις αρχικές τους θέσεις για την κοινή συνύπαρξη τους  το αργότερο μέχρι 30/6  για κάθε αγωνιστική περίοδο .
  • Κάθε τρίμηνο τα φιλοξενούμενα αθλητικά σωματεία στα Δημοτικά Γυμναστήρια να καταθέτου ανελλιπέστατα τυχόν φθορές η παραλήψεις των Δημοτικών Γυμναστηρίων
  • Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι  Άδειες των γυμναστήριων για την τέλεση προπονήσεων και αγώνων  πρέπει να  εγκριθούν από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης, με την μέριμνα της Δημοτικής Αρχής
  • Δωρεάν  να είναι οι προπονήσεις των αθλητικών τμημάτων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων  της πόλης μας στα δημοτικά Γυμναστήρια ( για τις ώρες που προπονούνται )
  • Σεβασμός σε νόμιμα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των σωματείων
  • 3-4 φορές την εβδομάδα από τις 8-10 το πρωί να γυμνάζονται σε όλα τα  κλειστά γυμναστήρια και τους ανοικτούς αθλητικούς χώρους οργανωμένες σχολικές ομάδες όλων των σχολείων  του Δήμου μας
  • Θα ήταν το ποιο σπουδαίο αθλητικό έργο του αθλητισμού της πόλης μας η δημιουργία αθλητικού ιατρείου και φυσιοθεραπευτηρίου για τις ανάγκες όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της πόλης μας (πολύ δύσκολο αλλά θα βοηθούσε πάρα πολύ τον ερασιτεχνικό αθλητισμό)
  • Τυχόν ακινητοποιημένο πούλμαν του Δήμου μας να αξιοποιηθεί για τις μετακινήσεις εντός της Αττικής για τις αγωνιστικές  ανάγκες των μετακινήσεων των μικρών ερασιτεχνικών τμημάτων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων  (Υποδομές)
  • Συντήρηση και ανάπλαση των αθλητικών εγκαταστάσεων με μελέτες και προτάσεις από τον Δήμο μας (Τεχνική Υπηρεσία)προς την ΓΓΑ ,την Περιφέρεια.και για τα προγράμματα ΕΣΠΑ.
  • Ετήσιο αθλητικό πανόραμα διάρκειας 2-3 ημερών με την συμμετοχή των συλλόγων της πόλης μας  με  θέματα σημαντικά για τον αθλητισμό και την νεολαία μας .
  • Ετήσιες εκδηλώσεις με την συμμετοχή του Δήμου και των συλλόγων με διάφορες αθλητικές ημερίδες ποδόσφαιρο 5Χ5,7Χ7 ,Μπάσκετ 3Χ3 ,τουρνουά σχολείων ,χάντ μπολ,Βόλει κα
  • Οικονομική ενίσχυση των Ερασιτεχνικών σωματείων δυνητικά με ποσοστό 1% η 1,5%  από τα τακτικά έσοδα .

Όλα τα παραπάνω είναι προτάσεις για  την αγωνιστική περίοδο από 30/6/2016 ……. σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να παρέμβουμε η να προτείνουμε κάτι νέο ,διότι απλούστατα το μόνο που θα καταφέρουμε είναι σύγχυση και αβεβαιότητα των σωματείων .

Τα σωματεία σήμερα έχουν κάνει τον ετήσιο αγωνιστικό- προπονητικό προγραμματισμό τους και οφείλουμε να το σεβαστούμε ( 2015-2016)

Προτείνουμε για μέλος της Παραταξιακής Αθλητικής επιτροπής τον Δ.Σ  κ  ΝΤΑΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ( με την προϋπόθεση ότι τα συμβούλια της θα γίνονται απογεύματα) για να διαχειριστεί τις θέσεις και τις προτάσεις τη παράταξης μας .

Αναπληρωματικό μέλος  προτείνεται ο Τοπικός Σύμβουλος  ΝΦ . κ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΙΔΗΣ

Με τιμή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ

ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ν ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ Ν ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

 

Επικεφαλής ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημοτικός Σύμβουλος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ

Τοπικός Σύμβουλος ΝΦ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΙΔΗΣ

Προηγούμενο άρθροΣταμάτησαν οι εργασίες για το κέντρο προσφύγων στο Πάρκο Τρίτση
Επόμενο άρθρο“Μύλος” μεταξύ αθλητικών σωματείων και Δήμου Φ.Χ. – Κρίσιμη η διαπαραταξιακή της Δευτέρας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.