Χαμός στην Ειδομένη, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στον Πειραιά!

0

eidomenhΚαζάνι που βράζει θυμίζει για ακόμη μια ημέρα η Ειδομένη καθώς εκατοντάδες Αφγανοί πρόσφυγες παραμένουν εκεί μην μπορώντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη λόγω των κλειστών συνόρων. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες ακόμη πρόσφυγες που έφτασαν χθες και σήμερα στον Πειραιά από τα νησιά βρίσκονται σε αναζήτηση διαμονής μέχρι να αποσυμφοριστεί η κατάσταση.

Το πρωί στην Ειδομένη ξεκίνησε αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να απομακρυνθούν οι περίπου 200 Αφγανοί πρόσφυγες που από χθες το μεσημέρι πραγματοποιούν κατάληψη του σιδηροδρομικού δικτύου, οι οποίο διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να φύγουν εάν δεν ανοίξουν τα σύνορα.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή από τη διασταύρωση που οδηγεί στην Ειδομένη και αναμένεται οι Αφγανοί να μεταφερθούν με λεωφορεία στην Αθήνα. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες, έγιναν και προσαγωγές δημοσιογράφων που προσπαθούσαν να καλύψουν την αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από τους περίπου 200 Αφγανούς που βρίσκονταν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην Αθήνα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι 500 Αφγανοί που παρέμεναν στον καταυλισμό καθώς δεν τους επιτρέπεται πλέον να διέλθουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο ΟΣΕ από χθες έχει ζητήσει επίσημα από την αστυνομία να προβεί σε κινήσεις έτσι ώστε να περάσει η πρωινή αμαξοστοιχία από το σημείο, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα επαναληφθούν οι εικόνες του περασμένου Νοεμβρίου όπου το σιδηροδρομικό δίκτυο ήταν υπό κατάληψη επί 20 ημέρες και επλήγησαν πολλές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται πως από τις 3 χθες το μεσημέρι οι Σκοπιανοί έχουν σφραγίσει τα σύνορα για όλους τους πρόσφυγες εγκλωβίζοντας περίπου 6.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και τον Πειραιά την Δευτέρα –κάτι το οποίο οδήγησε σε ένταση μεταξύ των μεταναστών και της αστυνομίας.

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε. Είτε θα πεθάνουμε εδώ είτε θα συνεχίσουμε» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Αφγανός Μοχάμεντ Ασίφ στο γαλλικό πρακτορείο. Ο 20χρονος διερωτήθηκε τι έχει αλλάξει και τους επιτρέπεται πλέον να συνεχίσουν το ταξίδι τους… «Η Γερμανία είχε πει ότι θα δέχεται τους πρόσφυγες, τι άλλαξε τώρα» δήλωσε ο Αφγανός.

Προηγούμενο άρθροΕρχονται «ραβασάκια» για τα ανασφάλιστα ΙΧ…
Επόμενο άρθρο“Εφυγε” ο Ευτύχης Ρουματιανός, ιδιοκτήτης του κέντρου “Γοργόνα”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.