Πάμε λοιπόν με βάση αυτή την αποδοχή ότι πρέπει να γίνει το γήπεδο… Απ’ ότι φαίνεται σε όλες πια τις πλευρές έχει ωριμάσει ότι το γήπεδο θα γίνει εκεί που ήταν το παλιό.
Να μιλήσουμε τώρα για την υλοποίησή του. Δεν είναι μια υπογραφή για να γίνει ένα γήπεδο. Ένα γήπεδο έχει περιβαλλοντική μελέτη, οικοδομική άδεια, συγκοινωνιακή μελέτη, έχει χίλια δυο πράγματα. Εμείς αυτό που αξιολογούμε αυτή τη στιγμή, μετά από μια φάση διαβούλευσης η οποία έπρεπε να γίνει όπως ο νόμος επιβάλλει, να αποφανθεί ο Δήμος, η Περιφέρεια, να καταθέσουν τις απόψεις τους διάφοροι… Διατυπώθηκαν κάποιες παρατηρήσεις. Αυτές τις μαζεύουμε και είμαστε στην τελική φάση, που εγκρίνουμε την τελική μελέτη.
Εμείς παραλάβαμε από την Περιφέρεια την απόφασή της στις αρχές Φεβρουαρίου. Πόσο έχουμε τώρα; Δεν μπορούν να βγαίνουν υπεύθυνοι άνθρωποι και να λένε εδώ και ένα χρόνο… Πηγαίνετε και βρείτε αυτόν που σας κορόιδεψε και γκρεμίσατε το γήπεδό σας.
Όχι μόνο ο κύριος Γρανίτσας, αλλά και η επίσημη Πολιτεία τότε. Έχουμε μπει ήδη στην τελική ευθεία αυτή τη στιγμή. Αυτό όμως που εγώ, δηλαδή το Υπουργείο και εγώ μαζί, είπαμε προχθές όταν βγήκαν διάφορες διαρροές εκ μέρους διαφόρων παραγόντων της ΑΕΚ, είναι ότι δεν βοηθάει να λέμε, που έχουμε καθυστερήσει στο παρελθόν ένα χρόνο….
Τώρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Και κυρίως διατυπώσαμε το ερώτημα «θέλετε να τοποθετηθείτε πάνω στις παρατηρήσεις που οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν κάνει;».
Γιατί αν δεν το κάνεις αυτό, το λαμβάνει υπόψιν της η υπηρεσία και καμία φορά είναι εις βάρος σου. Διάβασα από τα ρεπορτάζ ότι η ΑΕΚ θα στείλει κάποιες απόψεις (σ.σ.: τα έγγραφα στάλθηκαν ήδη, αλλά η συνέντευξη είχε δοθεί πριν από αυτή την εξέλιξη). Αυτή λοιπόν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και θα προχωρήσουμε. Αλλά προσέχτε να δείτε. Η έγκριση από το Υπουργείο θα υπάρξει, αλλά αφορά την περιβαλλοντική μελέτη.
Εμείς δεν συζητάμε τώρα για την οικοδομική άδεια. Γιατί λένε «βάλε (σ.σ.: υπογραφή), να ρίξουμε τα μπετά». Δεν είναι έτσι τα πράγματα».