Η Φιλαδέλφεια της Κολομβίας!

0

filadelfeia-kolomvias-Alcaldía de Filadelfia - Caldas (1)Φιλαδέλφεια (αδελφική φιλία-αγάπη). Μία λέξη, ένα όνομα, δεκάδες πόλεις, χιλιάδες ιστορίες…

Η Fx-news ανοίγει μια νέα θεματική ενότητα στην στήλη της “Ιστορία Ν.Φ.-Ν.Χ.

Θα σας παρουσιάζουμε όλες τις πόλεις του κόσμου με το όνομα “Φιλαδέλφεια“.

Φιλαδέλφεια Κολομβίας:

ΗΗ πόλη ιδρύθηκε στις 21 Φλεβάρη 1850 από τον Thomas Osorio, Antonio και Ramon Arias Ospina. Χτίστηκε ως δήμος το 1873 και έχει συνολική έκταση 193 km2. Βρίσκεται 48 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας Αλκάντια, Μανισάλες και βρίσκεται στην περιοχή Salamina (!) (Caldas)… Ο σημερινός πληθυσμός (2009) είναι περίπου 12.400 κάτοικοι.

Η περιοχή της Φιλαδέλφειας παλαιότερα κατοικείται από τους ιθαγενείς Carrapas. Ο πρώτος Ισπανός κατακτητής που πάτησε το έδαφος της ήταν ο στρατηλάτης Jorge Robledo το 1540.

Η πόλη είναι η γενέτειρα πολλών μουσικών, τραγουδιστών και συγγραφέων όπως ο José Macias. Η οικονομία της βασίζεται στην γεωργία, με προϊόντα όπως ο καφές, το καλαμπόκι, μπανάνα, ταμπάκο, τα φασόλια, μανιόκα, τις ντομάτες και το ζαχαροκάλαμο και την κτηνοτροφία.

escudo
ΕΜΒΛΗΜΑ: Η ασπίδα σε σχήμα καρδιάς. Χωρίζεται σε τρεις ζώνες: η κορυφή κίτρινο σημαίνει την πληθωρικότητα της πόλης. Με χρυσά γράμματα η φράση αδελφική αγάπη, που είναι η ισπανική εκδοχή της λέξης Φιλαδέλφειας. Η μεσαία ζώνη είναι ευρύτερη από τις άλλες δύο, είναι το μπλε που αντιπροσωπεύει τα νερά των ποταμών και των ρεμάτων της γης και του ουρανού. Οδηγεί στο ιστορικό κέντρο και σε αυτό στο πεντάκτινο αστέρι. Τέλος, η τρίτη κόκκινη λωρίδα, σύμβολο του καφέ. Σε αυτό, το όνομα της πόλης: Φιλαδέλφεια.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας αποτελείται από σπίτια χτισμένα ως επί το πλείστον με πέτρα αν και και τα τελευταία χρόνια τα καινούργια χτίζονται με υλικά υψηλής μηχανικής και αντισεισμικότητας. Η Φιλαδέλφεια έχει πολλά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως το Δημαρχείο, το Casa de la Cultura “Danilo Cruz Vélez,” Αρχαιολογικό Μουσείο “Οι Carrapas” Δημοτικό Θέατρο “Χοσέ Macias,” το Casa Museo Fernando Patiño στο χωριό Σαμαριάς, Κέντρο ευεξίας Ancianato “El Porvenir”…

Δείτε επίσης: Η Φιλαδέλφεια της Ιταλίας!

ΠΗΓΗfiladelfia-caldas.gov.co
Προηγούμενο άρθροΒόμβα και σε… μανάβικο!!!
Επόμενο άρθρο“Ισοπέδωση από τους καλοθελητές”! #isopedosh
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.