ΣΟΚ! Επιβολή φόρου σε υπολογιστές και tablets;

0

PC-TABLET-TAXISΑντιδράσεις προκαλεί δημοσίευμα του capital.gr, το οποίο κάνει λόγο για κυβερνητικό σχέδιο επιβολής ειδικού φόρου σε κάθε υπολογιστή και tablet που πωλείται στην χώρα μας, ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται απ’ την ηλεκτρονική πειρατεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ειδικό τέλος θα είναι 2% επί της αξίας σε κάθε υπολογιστή και 4% επί της αξίας για κάθε tablet.

Το θέμα, μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τέθηκε και κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής κ΄ Επικοινωνιών Ελλάδος, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κ. Τζήκας, μίλησε για παράλογο μέτρο που θα πλήξει τη δραστηριότητα και τόνισε ότι αυτό το ειδικό τέλος είναι σαν να φορολογούνται τα μηχανάκια επειδή τα χρησιμοποιούν οι ληστές για να κλέψουν τις τράπεζες.

Παράλληλα, στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πληροφορικής επισημαίνουν πως ένα τέτοιο μέτρο θα μειώσει τον τζίρο και θα στρέψει τους καταναλωτές προς τα προϊόντα ξένων αγορών.

Προηγούμενο άρθροΛΑ.Ε Φ.Χ.: Την Τετάρτη όλοι στο Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: «Η Ιστορία συνεχίζεται» Νο1
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.