Γιατί «κόλλησαν» τρία έργα του Δήμου Φ.Χ.; (1ο Δημοτικό, Νησίδα, Γηπεδάκι Χαλκηδόνας)

0

erga-dfxΤο τελευταίο διάστημα τρία έργα που είχαν ξεκινήσει ή ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας “κόλλησαν”. Πρόκειται για:

1. Την κατεδάφιση του παλαιού και κατασκευή του νέου 1ου Δημοτικού σχολείου (Σπαθάρη).

2. Εργασίες ανάπλασης της πλατείας Νησίδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. και την 

3. Ανακατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στη Νέα Χαλκηδόνα.

1ο Δημοτικό σχολείο

VASILOPOYLOS-spathariΜε δελτίο τύπου στις 8/10/2015 ενημερωθήκαμε ότι,  υπογράφηκε η σύμβαση για την ανέγερση του ιστορικού 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη), μεταξύ του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου και του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΚ. Οι εργασίες -σύμφωνα με το δελτίο- αναμένονταν να ξεκινήσουν τέλη Οκτωβρίου και να ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια…

Μετέπειτα στο χώρο του σχολείου αναρτήθηκε και η σχετική ταμπέλα του έργου. (Ανάδοχος, προϋπολογισμός κλπ). Το έργο όμως (κατεδάφιση αρχικά) δεν ξεκίνησε…

Σύμφωνα με πληροφορίες της Fx-news, το έργο “κόλλησε” από τον Ο.Σ.Κ. (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ) λόγω της ύπαρξης απόφασης που είχε λάβει το προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο (Επί Δημαρχίας Γαϊτανα) και όριζε ότι το νέο κτήριο του σχολείου θα είναι αρχιτεκτονικά όπως ήταν και το παλαιό. Οπότε το έργο σταμάτησε την τελευταία στιγμή λόγω της σχετικής απόφασης… Βέβαια ενημέρωση από τον Δ.Φ.Χ. για τους λόγους που το έργο δεν ξεκίνησε, ακόμα περιμένουμε…

Δείτε το σχετικό βίντεο από το αρχείο της Fx-news.gr (μετά το 02.11.00)

Εργασίες ανάπλασης πλατείας Νησίδας

erga-nisida-telΣύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στις 14/01/2016, την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτέμβρη 2015, ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Νησίδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ «Πράσινο ταμείο» («Πρόγραμμα Χρηματοδότησης για την Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελευθέρων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις»). Η μελέτη και οι διαδικασίες για να ενταχθεί ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας είχαν γίνει από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου (Δημαρχίας Ευτυχίας Γαϊτανά-Αποστολάκη), στο τέλος του 2013. Μετά από περίπου μια εβδομάδα εργασιών από την εργολήπτρια εταιρία… τα έργα σταματήσαν! Τα μηχανήματα της εταιρίας αποχώρησαν, και έκτοτε η πλατεία-εργοτάξιο… παρέμεινε εργοτάξιο! Στο ερώτημα που θέσαμε στον Δ.Φ.Χ., για ποιο/ους λόγους το έργο «κόλλησε» και η κατασκευαστική εταιρία αποχώρησε μετά από μια εβδομάδα εργασιών, απάντησε δεν λάβαμε επίσημα ή ανεπίσημα…

Πάντως το έργο δεν “κόλλησε” λόγω της μη καταβολής των χρημάτων (λόγω στενότητας) από το “Πράσινο ταμείο” όπως “off the record” η μέσω Facebook δικαιολογούν την καθυστέρηση από την διοίκηση του Δ.Φ.Χ…

Περιμένουμε λίγες μέρες (στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο;;;) να μας απαντήσουν επίσημα οι αρμόδιοι για τους λόγους…  Επίσης δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι από τον Οκτώβρη που η πλατεία της Νησίδας έγινε (και παρέμεινε μέχρι σήμερα) εργοτάξιο, ο χώρος δεν έχει περιφραχθεί όπως προβλέπεται για λόγους ασφαλείας των κατοίκων

Ανακατασκευή γηπέδου 5Χ5 στη Νέα Χαλκηδόνα

gipedaki-xalkidonaΟι εργασίες ανακατασκευής του αθλητικού χώρου που βρίσκεται στην οδό Παπαφλέσσα, ξεκίνησαν αλλά στην πορεία “κόλλησαν”… Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο εργολάβος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο με αιτία τα capital controls. Δεν μπόρεσε –όπως λέει– να εισάγει  τον συνθετικό τάπητα που θα αντικαταστήσει τον παλαιό. Προφανώς θα κηρυχθεί (ή κηρύχθηκε) έκπτωτος από τον Δ.Φ.Χ. Το ερώτημα είναι αν έχει πληρωθεί ή όχι για εργασίες που δεν έχει εκτελέσει…

Προηγούμενο άρθροΤο οινοποιείο ΖΟΙΝΟΣ στο Β–κουτι!
Επόμενο άρθροΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Fx: «Πόσο ικανοποιημένοι είστε από την αντιπολίτευση του Δ.Φ.Χ.;» (Ξεχωριστή Ψήφος)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.