Νέα Φιλαδέλφεια: “Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ χωριό…” (photostory)

0

nea_filadelfeia00Στην Νέα Φιλαδέλφεια, το αίσθημα του τοπικισμού είναι ισχυρό και αυτό φαίνεται από την ιστορία της μικρασιατικής προσφυγιάς αλλά και της “Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως”, που είναι δεμένοι οι περισσότεροι κάτοικοι.

nea_filadelfeia11Βρίσκεται δίπλα στους Αγίους Αναργύρους και στις Αχαρνές, στον Δήμο Μεταμόρφωσης, είναι πολύ κοντά με το Νέο Ηράκλειο και είναι φυσική συνέχεια του Δήμου Αθηνών.

nea_filadelfeia2 nea_filadelfeia3 nea_filadelfeia4 nea_filadelfeia5Οι Φιλαδελφειώτες δεν νιώθουν ούτε “Δυτικοί” ούτε “Βόρειοι”, γι΄αυτό και ο όρος “Ανυπότακτοι”.

nea_filadelfeia1Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει προσεγμένη αρχιτεκτονική με αναπαλαιωμένα προσφυγικά και χαμηλό συντελεστή δόμησης.

nea-filadelfeia-fx

nea_filadelfeia6 nea_filadelfeia7 nea_filadelfeia8 nea_filadelfeia9 nea_filadelfeia10 nea_filadelfeia12Μια φιλική πόλη πια με πολλά καταστήματα, μια όμορφη κεντρική πλατεία στην Λεωφόρο Δεκελείας και την “Αγιά Σοφιά” στα σκαριά,  είναι πόλος έλξης για πολλούς…

aek-istoria

Προηγούμενο άρθροΠέταξαν έγκυο στην παγωμένη λίμνη Ιωαννίνων για να αποβάλει!
Επόμενο άρθρο13χρονη Ρομά με υψηλότερο IQ από του Αϊνστάιν!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.