“Βρείτε γήπεδο στην ΑΕΚ”!

0

aek-handballΜία ομάδα που μετρά μόλις 11 χρόνια ζωής, έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα (2011, 2013) και 3 κύπελλα (2009, 2013, 2014) παραμένει χωρίς στέγη και είναι ένα βήμα από τη διάλυση. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η διοίκηση της ΑΕΚ πρέπει επιτέλους να τεθούν προ των ευθυνών τους!

Ρεπορτάζ: Αργυρώ Γιαννουδάκη – gazzetta.gr

Η παρουσία της Ένωσης σε πρωτάθλημα και κύπελλο της Α1 ανδρών έδωσε άλλη αίγλη στο άθλημα και τα ντέρμπι των «δικεφάλων» (παρότι κάποιες φορές στιγματίστηκαν από έκτροπα) έδωσαν άλλο χρώμα! Το σίγουρο είναι ότι το χάντμπολ και ο αθλητισμός κέρδισαν από την παρουσία ενός ακόμη ιστορικού συλλόγου.

Ωστόσο, η πολιτεία φαίνεται να μην υπολογίζει τους «μάγκες» και τον κόσμο τους, ενώ και η διοίκηση της ομάδας μοιάζει να έχει εξαντλήσει τις προσπάθειες της αφήνοντας στην τύχη το  τμήμα. Η διοίκηση της ερασιτεχνικής δεν έχει στην ίδια μοίρα το χάντμπολ με το μπάσκετ φερ’ ειπείν, παρότι οι ΑΕΚτσήδες αγκαλιάζουν και τα δύο με την ίδια αγάπη.

Χθες, ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Αρβανίτης ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την ομάδα, αρνούμενος να συνεχίσει να έχει τον τίτλο του προπονητή, χωρίς να έχει τα εφόδια, τα μέσα να προσφέρει αυτά που μπορεί στην ομάδα. Ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε στο gazzetta.gr: «Με αρρωσταίνει όλο αυτό που συμβαίνει, με αρρωσταίνει που πικραίνουμε τον κόσμο μας. Δεν ήταν καθόλου εύκολη η απόφαση να αποχωρήσω, όμως πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο να μείνω και να συνεχίσω να πληρώνομαι για κάτι που δεν κάνω σωστά. Από πέρυσι τον Φεβρουάριο η ΑΕΚ έμεινε χωρίς γήπεδο, όταν μας έδιωξαν από το Μενίδι. Είπαμε λοιπόν, ότι θα βγάλουμε όπως-όπως το υπόλοιπο της χρονιάς. Όμως το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει εδώ και 4,5 μήνες και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή προπονούμαστε στο ΟΑΚΑ, σε ένα δάπεδο που έχει τοποθετηθεί από το 1982 και είναι τσιμέντο. Τρίτη, Πέμπτη στο «Σπύρος Λούης», το οποίο έχει κανονικό παρκέ και τα Σάββατα στο Βύρωνα στα εντός έδρας ματς. Θέτουμε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών μας και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι φυσιοθεραπευτές δεν έχουν ένα δωμάτιο να βάλουν τα μηχανήματα τους να δουλέψουν. Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι, ίσως αν έρθει κάποιος άλλος με το κέφι του να καταφέρει να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες, εγώ όμως δεν μπορώ να τις διαχειριστώ άλλο. Εγώ θα έμενα αν άλλαζε κάτι για να δουλέψουμε όσο σκληρά πρέπει για να πρωταγωνιστήσει η ΑΕΚ».

Το γηπεδικό πρόβλημα της Ένωσης ξεκινά από το γεγονός ότι οι Δήμοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν ποιοι θα μπαίνουν στα κατά τόπους κλειστά γυμναστήρια για να προπονούνται, όπως επίσης και από το ότι δεν έχουν όλα τα Κλειστά τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσουν χάντμπολ, λόγω διαστάσεων. Δηλαδή καινούρια κλειστά γυμναστήρια, όπως αυτό των Αγίων Αναργύρων κατασκευάζονται με διάστάσεις 34×18, όταν οι απαιτούμενες διαστάσεις είναι 40×20μ.
«Υπάρχουν κλειστά γυμναστήρια, τα οποία την ώρα που ζητάμε να κάνουμε προπόνηση έχουν έξι παιδάκια μέσα, γιατί έτσι έχει αποφασίσει ο εκάστοτε Δήμος και μας αφήνουν απ’ έξω. Το ”Σπίτι του χάνμπολ” στην Θεσσαλονίκη φιλοξενεί 5-6 σωματεία, όταν στην Αθήνα το ”Σπίτι του χάντμπολ”, μόνο χάντμπολ δεν φιλοξενεί», συνεχίζει ο Γιάννης Αρβανίτης.

Ένα γήπεδο που έχει κατασκευαστεί με χρήματα του ελληνικού λαού, διατίθεται από το Δήμαρχο Γέρακα Παλλήνης, Θανάση Ζούτσο σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα εκτός του χάντμπολ, με αποτέλεσμα ακόμη και οι εθνικές ομάδες χάντμπολ να μην έχουν στέγη! Το μπαλάκι πάει από την μία πλευρά στην άλλη και το θέμα απλώς διαιωνίζεται χωρίς να δίνεται λύση για τις ομάδες των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων και την ΑΕΚ.
Από τη στιγμή που το «Σπίτι του χάντμπολ» έχει δημιουργηθεί με χρήματα των Ελληνων φορολουγουμένων (σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος) για έναν συγκεκριμένο σκοπό, όπως υποδηλώνει και από το όνομα, πως είναι δυνατόν να μην μπορεί η πολιτεία να διευθετήσει το θέμα και να σηκώνει τα χέρια ψηλά αφήνοντας την εγκατάσταση στις βουλές του δημάρχου;

Την Τετάρτη η ΑΕΚ θα έχει συνάντηση με τον Γιάννη Αρβανίτη προκειμένου να κάνει δεκτή την παραίτηση του, εκτός κι αν ως εκ θαύματος έχει δοθεί μέχρι τότε κάποια λύση.

Διάβασε περισσότερα στο: Βρείτε γήπεδο στην ΑΕΚ, βρείτε γήπεδα στο χάντμπολ! | Χάντμπολ & ΑΕΚ | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Προηγούμενο άρθροΆντρας με πριόνι απειλεί να αυτοκτονήσει στο κέντρο της Αθήνας!
Επόμενο άρθροΠΠΙΕΔ: Φωτορεπορτάζ από το χριστουγεννιάτικο παιδικό εργαστήρ ζαχαροπλαστικής
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.