Ιστορία Ν.Φ. - Ν.Χ. Νέα Φιλαδέλφεια: “Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ χωριό…” (photostory)

Νέα Φιλαδέλφεια: “Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ χωριό…” (photostory)nea_filadelfeia00Στην Νέα Φιλαδέλφεια, το αίσθημα του τοπικισμού είναι ισχυρό και αυτό φαίνεται από την ιστορία της μικρασιατικής προσφυγιάς αλλά και της “Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως”, που είναι δεμένοι οι περισσότεροι κάτοικοι.nea_filadelfeia11Βρίσκεται δίπλα στους Αγίους Αναργύρους και στις Αχαρνές, στον Δήμο Μεταμόρφωσης, είναι πολύ κοντά με το Νέο Ηράκλειο και είναι φυσική συνέχεια του Δήμου Αθηνών.

nea_filadelfeia2 nea_filadelfeia3 nea_filadelfeia4 nea_filadelfeia5Οι Φιλαδελφειώτες δεν νιώθουν ούτε “Δυτικοί” ούτε “Βόρειοι”, γι΄αυτό και ο όρος “Ανυπότακτοι”.

nea_filadelfeia1Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει προσεγμένη αρχιτεκτονική με αναπαλαιωμένα προσφυγικά και χαμηλό συντελεστή δόμησης.

nea-filadelfeia-fx

nea_filadelfeia6 nea_filadelfeia7 nea_filadelfeia8 nea_filadelfeia9 nea_filadelfeia10 nea_filadelfeia12Μια φιλική πόλη πια με πολλά καταστήματα, μια όμορφη κεντρική πλατεία στην Λεωφόρο Δεκελείας και την “Αγιά Σοφιά” στα σκαριά,  είναι πόλος έλξης για πολλούς…

aek-istoria


Κάντε Like στην εφημερίδα μας και μάθετε πρώτοι τα πάντα για την Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα & όχι μόνο!