Παρίσι… στο έλεος των τρομοκρατών με 163 νεκρούς μέχρι τώρα!!!

0

mak_1Νύχτα τρόμου έζησε το Παρίσι, καθώς μετά από πολλαπλές, συντονισμένες και σχεδόν

ταυτόχρονες επιθέσεις σε χώρους ψυχαγωγίας και στο Stade de France υπάρχουν τουλάχιστον 163 νεκροί.

Η Γαλλική πρωτεύουσα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έκλεισαν τα σύνορα της Γαλλίας και κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού.

Το εφιαλτικό τρομοκρατικό κρεσέντο εκτιμάται ότι οργανώθηκε είτε από το Ισλαμικό Κράτος είτε από φίλα προσκείμενους στους τζιχαντιστές.

Σύσσωμος ο πολιτισμένος κόσμος καταδικάζει τις αποτρόπαιες αιματηρές επιθέσεις.

Ομηρία και τραγωδία

Τραγική κατάληξη είχε η κατάσταση ομηρίας από τρεις ενόπλους στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία αμερικανικού ροκ συγκροτήματος.

Στις 12 τα μεσάνυχτα (ώρα Παρισιού) έληξε η κατάσταση ομηρίας, μετά από αστυνομική επέμβαση. Νωρίτερα ακούστηκαν πέντε εκρήξεις και πυρά από αυτόματα όπλα.

Οι δράστες πυροδότησαν εκρηκτικά εντός του θεάτρου. Η Γαλλική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι τρεις δράστες σκοτώθηκαν στη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι εντός του Θεάτρου υπήρχαν 120 νεκροί από τους περίπου 1.500 θεατές της συναυλίας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες θεατών που κατάφεραν να βγουν σώοι πριν από την έφοδο, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν βόμβες, εκρηκτικά και αυτόματα όπλα, φωνάζοντας “είναι για τη Συρία” και “Αλλάχου Άκμπαρ”.

“Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Μπατακλάν (…) αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού”, αφηγήθηκε νεαρός και πρόσθεσε: “Ήρθαν οι τύποι, άρχισαν να ρίχνουν στο επίπεδο της εισόδου. Πυροβολούσαν μέσα στο πλήθος κραυγάζοντας Αλλάχου Άκμπαρ με τουφέκια”.

“Τους άκουσα να ξαναγεμίζουν, η μουσική είχε σταματήσει, όλος ο κόσμος είχε πέσει κάτω, συνέχισαν να πυροβολούν στον κόσμο… ήταν κόλαση”, τόνισε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του. (Αναλυτικά το ρεπορτάζ)
Οκτώ «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν χθες το βράδυ στις επιθέσεις στο Παρίσι, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Οκτώ δράστες νεκροί

Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Σταντ ντε Φρανς και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού, διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού Μισέλ Καντό είχε επίσης δηλώσει στον Τύπο ότι οι τρεις από τους δράστες είχαν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί.

Η αστυνομική επιχείρηση «ήταν εξαιρετικά δύσκολη: οι τρομοκράτες είχαν κλειστεί στον όροφο και πυροδότησαν τα γιλέκα με τα εκρηκτικά» που φορούσαν, ανέφερε ο Καντό.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα ένας τέταρτος επλήγη από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας.

Το ISIS πίσω από τις επιθέσεις;

Δεν έχει υπάρξει επαληθεύσιμη ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις μέχρι στιγμής· ωστόσο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) άφησαν να εννοηθεί σε αναρτήσεις τους στο Twitter ότι αυτό τις εξαπέλυσε. «Το χαλιφάτο χτύπησε τον οίκο του σταυρού», αναφέρει ένα από τα μηνύματα που αναρτήθηκαν.

Άγνωστο αν υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα επιτρέψει να προσδιοριστεί εάν υπάρχουν ακόμη «συνεργοί» των τρομοκρατών οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

Η γαλλική δικαιοσύνη διεξάγει έρευνα για «δολοφονίες που σχετίζονται με τρομοκρατική οργάνωση» και «σύσταση και συμμορία», διευκρίνισε ο εισαγγελέας, o οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της έρευνας.

Μακελειό στο 10ο διαμέρισμα

Το τρομοκρατικό μπαράζ ξεκίνησε με επεισόδιο στο 10ο διαμέρισμα, όπου ένοπλος με καλάσνικοφ άνοιξε πυρ σε εστιατόριο, αλλά και στο δρόμο.

Στην οδό Charonne έπεσαν νεκροί 19 άνθρωποι, 13 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 10 είναι τραυματίες.

Στην οδό Bichat πέθαναν 14 άνθρωποι, 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και 10 τραυματίες.

Στη λεωφόρο Δημοκρατίας υπάρχουν 4 νεκροί, 11 σε κρίσιμη κατάσταση και 10 τραυματίες.

Στην οδό Beaumarchais υπάρχουν 3 άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση και 4 τραυματίες.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε πυρά αυτομάτων, καθώς βάδιζε κοντά στην πλατεία Δημοκρατίας. Όταν έφθασε μπροστά σε ένα εστιατόριο, είδε σορούς στον δρόμο.

Η έκρηξη στο Stade de France

Ακολούθησαν δύο εκρήξεις έξω από το Stade de France, όπου ήταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι υπάρχουν δύο ή τρία διαμελισμένα πτώματα στο στάδιο, ενώ γίνεται λόγος για επιθέσεις καμικάζι αυτοκτονίας.

Ο τελικός απολογισμός είναι: 4 νεκροί, 11 άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση και 39 τραυματίες.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές στο Παρίσι, υπήρξε ένας δράστης σε αυτή την επίθεση, ο οποίος είναι νεκρός.

ΠΗΓΗNooz.gr
Προηγούμενο άρθροΕιδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΕγκαίνια των γραφείων του νέου πολιτιστικού συλλόγου “Φιλαδέλφεια”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.