«Η “Δημοκρατία” της Βενεζουέλας & το μουστάκι του Μαδούρο!»

0

4234234Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υποσχέθηκε ότι θα ξυρίζει το περιβόητο μουστάκι του αν τελικά δεν καταφέρει να κατασκευάσει ένα εκατομμύριο νέα σπίτια μέσα στο 2015!!!

34254325Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να έχουμε ένα θέμα με τις… γραβάτες, κάποιοι «σύντροφοι» όμως στην μακρινή Λατινική Αμερική προχωρούν σε πιο δραστικές υποσχέσεις. Όπως ο Μαδούρο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα κόψει το μουστάκι του αν η κυβέρνησή του δεν καταφέρει να επιτύχει τον στόχο της να κατασκευάσει 1 εκατομμύριο νέα σπίτια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015!!!

24242Ο Μαδούρο λοιπόν, έθεσε το διαβόητο μουστάκι του στην υπηρεσία του… δημοσίου συμφέροντος.

6+545685964Και μιλάμε για ένα μουστάκι που εκτός των άλλων έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα για τον ίδιο, καθώς υπενθυμίζει σε όλους την ταπεινή καταγωγή του ως οδηγό λεωφορείου.

63456456Ποινή φυλάκισης 14 ετών στον αρχηγό της αντιπολίτευσης

Σε ποινή φυλάκισης σχεδόν 14 ετών καταδικάστηκε ο Λεοπόλντο Λόπες, αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ως ένοχος «υποκίνησης βίας» κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2014. Η ετυμηγορία προκάλεσε οργή στο ευρύτερο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, πανηγυρισμούς στους υποστηρικτές της κυβέρνησης και δυσφορία στην αμερικανική πρεσβεία, που καλούσε για την απελευθέρωσή του. Μετά τη μαραθώνια δίκη, το δικαστήριο έκρινε πως οι εκκλήσεις «ειρηνικής αντίστασης» που έκανε ο Λόπες ενώ παρακολουθούσε υπό κράτηση τις διαδηλώσεις είχαν «υποβόσκοντα μηνύματα» και συνιστούσαν έκκληση σε ταραχές.

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, εννέα μηνών και επτά ημέρων και διατάχθηκε η επιστροφή του στη στρατιωτική φυλακή του Ράμο Βέρντες. Ο 44χρονος ηγέτης του κόμματος Λαϊκή Θέληση, οικονομολόγος, απόφοιτος του Χάρβαρντ, είχε τεθεί το 2014 επικεφαλής του κινήματος «Salida» (Έξοδος) που ζητούσε την παραίτηση της κυβέρνησης του Νικόλας Μαδούρο στο πλαίσιο των φοιτητικών διαδηλώσεων που συγκλόνισαν τη Βενεζουέλα από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο 2014. Γύρω από την υπόθεση του Λόπες, ο οποίος κατατάσσεται στο «ακραία μαχητικό» τμήμα της αντιπολίτευσης, είχαν συνασπιστεί όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα.

Υπό κράτηση ο Μανουέλ Ροζάλες

Στη σύλληψη ενός ακόμα πολιτικού της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα προχώρησαν οι αρχές. Ο Μανουέλ Ροζάλες επέστρεψε στη χώρα μετά από έξι χρόνια αυτοεξορίας. Δεν πρόλαβε όμως, να πατήσει το πόδι του στα πάτρια εδάφη και βρέθηκε υπό κράτηση. Ο ίδιος γύρισε για να λάβει μέρος στις βουλευτικές εκλογές της έκτης Δεκεμβρίου.

Εκλογές στις 6 Δεκεμβρίου

Οι βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα πρόκειται να διεξαχθούν την 6η Δεκεμβρίου. Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή, η οποία έχει 167 έδρες, αλλά η οικονομική κρίση, στο πλαίσιο της οποίας καταγράφονται ελλείψεις διαφόρων ειδών και ο πληθωρισμός αυξάνεται, έχουν πλήξει τη δημοτικότητα του…

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: “Μία Αρχοντική Πόλη Προσφύγων”! (Αφιέρωμα – Φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΧτύπησαν άγρια και λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.