Χαλκηδόνιο Ωδείο: Μαθήματα Φωνητικής με τη Μαντώ!

0

pageΜαθήματα Φωνητικής με τη Μαντώ και το συνεργάτη της, Διονύση Αποστολόπουλο.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Παρασκευή 6-9 μ.μ. στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Μεταμόρφωσης (Σολωμού 56 Μεταμόρφωση τηλ.2102856196).Ημερομηνία έναρξης μαθημάτων Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στις 6.00 μ.μ.

Το μάθημα θα περιλαμβάνει ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής, ζέσταμα, φωνητικές ασκήσεις, τοποθέτηση, ρεπερτόριο, ερμηνεία, stage performance. 

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.2102856196 και 2102530080.

Περιορισμένος Αριθμός Συμμετοχών

 

Μαντώ

 Η Μαντώ εμαντωίναι κόρη του πιανίστα της τζαζ Νίκου Σταματόπουλου και της σοπράνο της λυρικής σκηνής Μαίρης  Απέργη και θεωρήθηκε από μικρή παιδί-θαύμα για τις φωνητικές της δυνατότητες.
 Ως παιδί εκτός απ” τις μουσικές σπουδές της και το σχολείο έκανε πρωταθλητισμό στην κολύμβηση με την ομάδα του  Ολυμπιακού.
 Σε ηλικία 13 ετών πρωτοεμφανίζεται στο θέατρο Καλουτά συμμετέχοντας στη μουσική παράσταση ‘Jesus Christ  Superstar” υπό την επιμέλεια των Μίμη Πλέσσα και Δημήτρη Μαλαβέτα, ενώ το 1981 μπαίνει στην ελληνική  δισκογραφία συμμετέχοντας με το όνομα Mandy στο Granny Motorcycle σε μουσική και στίχους του Τζίμη Πανούση.
 Kυκλοφορεί το 1985 το maxi single Fill Me Up / Love Me Baby, 126106 CBS και τον επόμενο χρόνο το Set Yourself In Motion / Where Do I Begin, 127171 CBS, σε παραγωγή Κώστα Χαριτοδιπλωμένου.
Μετά την επιτυχία των δυό αυτών maxi singles φεύγει για την Αμερική όπου κάνει μαθήματα φωνητικής με τον Hal Shaefer, δάσκαλο επίσης των Barbra Streisand και Liza Minelli και μαθήματα κινησιολογίας.
To 1987 κάνει άλλη μια εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία με τη συμμέτοχή της στη συλλογή «Τα 10 Δεκαρια» μαζι με την Πωλίνα, Καίτη Γαρμπή, Σοφία Βόσσου, Ανδρέα Μικρούτσικο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σάκη Μπουλά και Στέλιο Σταυράκη, και ερμηνεύει το «Στα ζεστά φεγγάρια» (διασκευή του “The land of 1000 dances) και «Το Γράμμα» (διασκευή του “The letter”).
Το 1989, ενώ υπάρχει ήδη συμβόλαιο με τη CBS (νυν Sony Music), έρχεται η πρόταση από Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη MINOS EMI για δίσκο με ελληνικό στίχο.
Έτσι το 1989 κυκλοφορεί την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά «Δωσ” μου ένα φιλί…Αυτό το καλοκαίρι». Κι έτσι ξεκινά μια σειρά επιτυχημένων δίσκων επί ελληνικού εδάφους πλέον.
Μεγάλες της επιτυχίες είναι τα τραγούδια Αυτό το καλοκαίρι (1989), Στοιχηματίζω (1990), Εσύ (1991), Τιμώρησέ με (1991), Αισθήσεις (1993), Φυλάκισέ με (1994), Στον έβδομο ουρανό (1995), Φάρος (1997), Φωτιά στα πρέπει (1998), Πιο πολύ (2000), Φαίνεται (2003) Δως μου λόγο να σωθω (2009),Face to face (2012)και αμέτρητα άλλα. .
Το 2000 έκανε ντουέτο με την Τουρκάλα τραγουδίστρια Σερτάμπ Ερενέρ το τραγούδι Φως/Aşk,.
Το τραγούδι αυτό έγινε επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.
Η Μαντώ έχει συνεργαστεί με μερικούς απ” τους πιο καταξιωμένους συνθέτες και στιχουργούς, όπως οι Γιάννης Σπανός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μίμης Πλέσσας, Φοίβος, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Θεοφάνους, Στέφανος Κορκολής, Τάκης Δαμάσχης (C:Real), Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, Δημήτρης Πανόπουλος, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Ελένη Γιαννατσούλια, Εύη Δρούτσα, Ναταλία Γερμανού, Ηρώ Τριγώνη κ.ά.
Το 2000 στο δίσκο της «Σε άλλη διάσταση» ερμήνευσε με επιτυχία το C’est la vie του Γάλλου βετεράνου της ηλεκτρονικής μουσικής Jean-Michel Jarre.
Ο Jarre ζητά να συνεργαστεί με τη Μαντώ.
Έχει επίσης εμφανιστεί σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα πλάι σε μεγάλα όνοματα της ελληνικής σκηνής.
Αξιοσημείωτες οι συνεργασίες της με τους: Δημήτρη Μητροπάνο, Πασχάλη Τερζή, Χρήστο Νικολόπουλο, Πασχάλη Αρβανιτίδη, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννη Πουλόπουλο (ο οποίος σε κάθε τους κοινή εμφάνιση, την περιόδο της συνεργασίας τους, την προσφωνούσε ως την «καλύτερη τραγουδίστρια της γενιάς της») κ.ά
Η Μαντώ στην καριέρα της έχει κάνει αρκετά ντουέτα με άλλους διάσημους συναδέλφους της.
Αξιοσημείωτα είναι το Αδιόρθωτη αγάπη ντουέτο με το Δημήτρη Μητροπάνο από το δίσκο της Ανήσυχο βλέμμα, το Εμείς με τον Αντώνη Ρέμο από τον πρώτο του δίσκο Αντώνης Ρέμος, το Έρωτας δηλητήριο με τον Πασχάλη Τερζή απ’το δίσκο της Προδοσία και το προαναφερθέν ντουέτο με τη Σερτάμπ.
Η Μαντώ είναι ικανότατη και στον τομέα της σύνθεσης παίζει πιάνο, κιθάρα και κρουστά και σε κάποιους δίσκους της έχει γράψει η ίδια μουσική για τα τραγούδια της.
Επίσης δικά της τραγούδια έχει δώσει και σε άλλους ερμηνευτές όπως ο Πασχάλης Τερζής και η Κατερίνα Κούκα. Έχει ακόμη υπογράψει τη σύνθεση του τραγουδιού Where you are της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Jessica Simpson, το οποίο σκαρφάλωσε στο τοπ 10 των αμερικάνικων τσαρτς με ππωλήσεις άνω των 5 000 000 για το οποίο πήρε Mtv award στην Αμερική.
Το 2003 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον με το τραγούδι Never Let you Go σε μουσική δική της και στίχους του Τέρρυ Σιγανού κσι πηρε βραβείο ερμηνειας.
Με  όπλο το ταλέντο την εμπειρία την ικανότητα την καταξιωση αλλά και τις μουσικές της σπουδές σε Ελλάδα και Αμερική, τα τελευταία χρόνια εκτός από την καλλιτεχνική της καριέρα ασχολείται και με τη διδασκαλία της φωνητικής τέχνης, στο Ωδειο τεχνης Φακανα  με μεγάλη επιτυχία καθώς επίσης και με μια μεγάλη της αγάπη που είναι το musical. Έτσι ίδρυσε τη σχολή CMTA (Children’s musical theatre academy )και MTA (Musical Theatre academy) με έδρα το ωδειο τεχνης Φακανα όπου διδάσκει την τέχνη
του μουσικού θεάτρου σε παιδιά και ενήλικες μαζί με την ομάδα της.
Παράλληλα ετοιμάζει τα νέα της τραγούδια τα οποία γράφει η ίδια και άλλοι καταξιωμένοι συνθέτες.
Διονύσης Αποστολόπουλος
10259259_10201085192291889_8392082667949567429_o (1)
Ο Διονύσης Αποστολόπουλος γεννήθηκε στις 4 Μαΐου στην Αθήνα.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολείται με τη μουσική
Σπούδασε πιάνο και θεωρiα της μουσικής κοντά σε αξιόλογους καθηγητές όπως η Λυδία Αγγελοπούλου – κλασσικό τραγούδι, 6 χρόνια / Helen Fousteris σοπράνο της Metropolitan Opera of New York –μαθήματα φωνητικής με τη γνωστή τραγουδίστρια Μαντώ στο Ωδείο Τέχνης «Φακανά» αλλά και με την μητερα της Μαίρη Απέργη – σοπράνο- μοντέρνο τραγούδι Παύλος Μαρόπουλος – τενόρος – Ωδείο ‘Εμετρον στο οποίο και αποφοίτησε.
Είναι πτυχιούχος στο ελαφρό τραγούδι ( με παμψηφεί Άριστα) και πτυχιούχος Ανωτέρων Θεωρητικών Ειδικό Αρμονίας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Δημοτικό ωδείο Αγ.Βαρβαρας ενώ παράλληλα διδάσκει και κάνει σεμινάρια Τεχνικής Τραγουδιού σε διάφορα άλλα Ωδεία.
Κυκλοφόρησε και η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με γενικό τίτλο Η ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΚΡΑΓΕΙ υπογράφουν συνθετικά Άκης Καββαδίας Βασίλης Κουμουσίδης,και ο Έυρειπος από το οποίο cd ξεχώρισε πάρα πολύ η κινηματογραφική μπαλάντα της νύχτας η φωνή ,το 2014 υπογράφει νέο δισκογραφικό συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Noize η οποια εδρεύει Ελλάδα και Εξωτερικό και βγάζει μια καταπληκτική μπαλάντα σε ροκ ύφος με ποιοτικά όμως πάντα στοιχεία σε μουσική και στίχο του ανερχόμενου μουσικοσυνθέτη Κυριάκου Γαληνού Σαν μικρός θεός η οποία γνωρίζει επιτυχία και γίνεται αγαπητή από ραδιόφωνα και κοινό, καθώς βγαίνει κ σε remix summer edition σε συνεργασία με τους starbeats. Το 2015 κάνει το πρώτο του ντεμπουτο ως τραγουδοποιός, αφού υπογράφει στιχουργικά και συνθετικά το νέο του κομμάτι με τίτλο «Αίνιγμα» το οποίο γνωρίζει επιτυχία από τα ραδιόφωνα και κυμαίνεται σε εντεχνο-λαϊκό ύφος.
Σταθμός στη μεχρι τώρα πορεία του είναι η συνεργασία με τον Μάριο Φραγκούλη , στην 4μελή χορωδία του , στο Ηρώδειο και τον Λυκαβηττό.
Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές & ραδιοφωνικές εκπομπές ( ΝΕΡΙΤ – Star Channel –Art Fm– 9.84 Fm κ.α sfaira fm καθώς και υπήρξε καλεσμένος σε πολλά ραδιόφωνα της Αθήνας και της επαρχίας. Επιπρόσθετα, έχει δώσει συνεντεύξεις σε μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες.
Για 2 συνεχόμενες χρονιές κέρδισε το βραβείο Τραγουδιού από το Υπουργείο Παιδείας και 1 χρόνο Ειδική Διάκριση σαν… ‘’ Ειδικό Ταλέντο ‘’ !!! Με την υπογραφή σπουδαίων καλλιτεχνών όπως ο Tzon Modinos,Τζένη Δριβάλα, ο Διονύσης κατάφερε στο δεύτερο χρόνο διδασκαλίας του στο Δημοτικό ωδείο Αγ βαρβαρας και έκανε μια τάξη με είκοσι μαθητές
Έχει κερδίσει το 1ο βραβείο σε Πανελλαδικούς Αγώνες καθώς και το 3ο βραβείο σε διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. ( Χορωδία Ορχήστρας Νέων )
Έχει εμφανιστεί σε πολλές Μουσικές Σκηνές της Αθήνας, σε Συναυλιακούς Χώρους και σε Φεστιβάλ. Εχει συνεργαστεί με σπουδαίους μαέστρους όπως Ελευθεριος Καλκάνης κα.
Εν κατακλείδι, έχει παρευρεθεί μαζί με τους μαθητές του σε διάφορα Φεστιβάλ και μουσικά Event.
Προηγούμενο άρθροΕφημερίδα Fx-news: Οκτώβριος 2015
Επόμενο άρθροΒασιλόπουλος-Μελισσανίδης: “Πρόσωπο με Πρόσωπο” για πρώτη φορά!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.