“Προβλήματα στα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας”

0

3o-gymnasio-neas-filadelfeias-reportaz (4)Από

την Ένωση Γονέων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας λάβαμε προς κοινοποίηση την παρακάτω επιστολή:

Προς
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Κο Νίκο Φίλη
Κοιν.:
Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Αττικής κο Χ. Λόντο
Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας Κα Δ. Χατζημανώλη
Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κο Λ. Μάντζο

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στα σχολεία του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Λαμβάνουμε το θάρρος, εκπροσωπώντας και, πιστεύουμε, εκφράζοντας όλους τους γονείς του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, να απευθυνθούμε προς εσάς σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για τη χώρα και τη Δημόσια Παιδεία συγκυρία με σκοπό την αντιμετώπιση των άμεσων, αλλά και πιο διαχρονικών, προβλημάτων της δημόσιας παιδείας στην πόλη μας και στη χώρα γενικότερα.
Αφού κατ’ αρχάς σας ευχηθούμε από καρδιάς κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, καθώς η θετική έκβαση των προσπαθειών σας θα επιφέρει, όπως είναι φυσικό, αναλόγως θετικά και απτά αποτελέσματα στο μέλλον των παιδιών μας, ενώνουμε τη φωνή μας με άλλους φορείς της σχολικής κοινότητας, όσο δύναμη και εάν έχει αυτή, και σας επισημαίνουμε τα εξής:
Όπως είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη αρκετές εβδομάδες από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, τα προβλήματα στα σχολεία της πόλης εν σχέσει με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, ενώ μικρότερα αλλά υπαρκτά είναι και τα προβλήματα στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης.
Συγκεκριμένα πολλά από τα ολοήμερα δημοτικά στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας δεν λειτουργούν, ενώ και όσα ελάχιστα έχουν ξεκινήσει ουσιαστικά υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων από εργαζόμενους γονείς, που όπως καταλαβαίνετε, αντιμετωπίζοντας λόγω της κρίσης ιδιαίτερα πιεστικές, αν όχι απάνθρωπες, συνθήκες εργασίας, δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στο ασφαλές και παιδαγωγικό περιβάλλον του ολοήμερου σχολείου μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου. Ομοίως υπάρχουν ελλείψεις και στις λεγόμενες ειδικότητες των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας.
Μεγάλο πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζει το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο δεν έχει τμήμα ένταξης παρόλο που φοιτούν σε αυτό αρκετά παιδιά με διαπιστωμένα από ΚΕΔΔΥ μαθησιακά προβλήματα. Επιπλέον οι μαθητές αυτοί δεν μπορούν να μετεγγραφούν σε όμορα σχολεία, αφού ο αριθμός παιδιών που χρήζουν τμήματος ένταξης σε αυτά υπερβαίνει ήδη τα όρια. Το σχολείο έχει αιτηθεί ήδη την ίδρυση τμήματος ένταξης και κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την άμεση έγκριση του αιτήματός του.
Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω, υπάρχουν αρκετά προβλήματα κενών και στη Β/μια βαθμίδα εκπαίδευσης της πόλης. Κυρίως λείπουν, όπως άλλωστε και γενικότερα στην Α΄ Αθήνας, καθηγητές ΠΕ4 (βιολόγοι-φυσικοί), αλλά και άλλες βασικές ή μη ειδικότητες ανά σχολείο, που δεν θα απαριθμήσουμε και για λόγους συντομίας, αλλά και γιατί είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε μέσω της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Τέλος, στις άμεσες εκπαιδευτικού περιεχομένου δυσλειτουργίες οφείλουμε να προσθέσουμε την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών, που έχει ως συνέπεια προβλήματα στις υλικοτεχνικές υποδομές των σχολείων.
Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερα αντίξοες οικονομικές συνθήκες της εποχής μας, αλλά ταυτόχρονα έχοντας την πεποίθηση ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει διακριτή και ουσιαστική διαφοροποίηση της αντιμετώπισης των προβλημάτων της παιδείας και υπό την υφ’ ημάς νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, οπότε η κρίση αποτελούσε κατ’ ουσίαν άλλοθι για τους κρατούντες, παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν πιο άμεση αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων.
Με την προσδοκία ότι οι διαβεβαιώσεις σας για τη γρήγορη πλήρωση των κενών, όπως τις πληροφορηθήκαμε δια του Τύπου, θα γίνουν σύντομα πράξη και συγχρόνως θέλοντας να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε, όπως οφείλουμε ως ένας από τους πυλώνες της σχολικής κοινότητας, πάντα διαθέσιμοι σε διάλογο μαζί σας για την αντιμετώπιση και των διαχρονικών προβλημάτων της δημόσιας παιδείας, όπως η μη πρόσληψη μονίμου εκπαιδευτικού προσωπικού, η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, η φροντιστηριοποίηση του λυκείου κ.α., για τα οποία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, αλλά επίσης και αρωγοί σας σε κάθε θετική προσπάθεια και τομή που επιχειρείτε (όπως η κατάργηση του εκτρώματος του «νέου λυκείου», της «τράπεζας θεμάτων» κ.α., για τα οποία άλλωστε αγωνισθήκαμε και εμείς ως Ένωση Γονέων όλο το προηγούμενο διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις, ομιλίες και κοινούς αγώνες με μαθητές και εκπαιδευτικούς).
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ευελπιστούμε αφενός η παρούσα να τύχει της απαραίτητης προσοχής σας και αφετέρου να μας δοθεί η ευκαιρία να σας εκφράσουμε και δια ζώσης τις απόψεις και την αγωνία μας για τα τεκταινόμενα στη δημόσια παιδεία της πόλης και της χώρας μας γενικότερα.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Τάσος Κωνσταντινίδης Έλενα Γούλα

Προηγούμενο άρθρο“Μύδροι” Αντωνίας Αναγνώστου κατά Αρη Βασιλόπουλου & “Δύναμης Πολιτών”, σε αποκλειστική συνέντευξη στην Fx-news!
Επόμενο άρθροΚαταγγελία εργαζόμενου του Δ.Φ.Χ… για τον Δήμο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.