“Ενωση Γονέων Φ.Χ.”: Αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες

0

Από την “Ένωση Γονέων” Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

79125-prosfiges-620x329Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι φτάνουν καθημερινά στη χώρα μας με ξύλινες βάρκες, με φουσκωτές λέμβους, με κάθε μέσο κρατώντας στην αγκαλιά τα παιδιά τους και ξεσπώντας σε δάκρυα ανακούφισης καθώς συνειδητοποιούν ότι έφτασαν ζωντανοί.  Κυνηγημένοι από τα δόντια του πολέμου, της φτώχειας, της εξαθλίωσης της ανθρώπινης ύπαρξης και της καταπάτησης κάθε ανθρώπινου κεκτημένου δικαιώματος ελπίζουν σε ένα απλό καταφύγιο μέχρι οι ισχυροί του πλανήτη μας να κατανοήσουν το μέγεθος των δεινών που προκαλούν με τις ασκούμενες πολιτικές τους.

Σε συνεργασία με το Δήμο μας καθώς και το Σύλλογο Π.Ε. «Αριστοτέλης» και Δ.Ε. «Γ’ ΕΛΜΕ» για προσφορά βοήθειας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Παλαί Γαλατσίου καλούμε κι εμείς ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας  όλους τους γονείς και μαθητές – και σε συνεννόηση με τους Συλλόγους Γονέων και Διδασκόντων κάθε σχολείου – να αναδείξουν έμπρακτα τις αρετές της αγάπης, της ισότητας, της αδελφοσύνης.  Μας δίνεται ίσως –έστω μέσα από το ανθρώπινο δράμα– μια ευκαιρία να αποδείξουμε το μέτρο του πολιτισμού μας και να ρίξουμε ένα ράπισμα κατά κάθε ρατσιστικής και φασιστικής ιδεοληψίας.

Η λίστα αναγκών για τους πρόσφυγες έχει ως εξής: ΤΡΟΦΙΜΑ:  ΝΕΡΑ, ΜΙΚΡΑ ΓΑΛΑΤΑ ( ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ), ΚΡΟΥΑΣΑΝ – ΚΡΑΚΕΡ – ΜΠΙΣΚΟΤΑ- ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ,ΟΣΡΠΙΑ – ΖΥΜΑΡΙΚΑ,ΤΣΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ (ΟΧΙ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ), ΠΟΤΗΡΙΑ,  ΠΙΑΤΑ, ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΒΡΑΣΤΗΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΕΙΔΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ, ΣΑΠΟΥΝΙΑ – ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ, ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ, ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ ΒΡΕΦΙΚΑ ΕΙΔΗ: ΜΠΙΜΠΕΡΟ, ΠΙΠΙΛΕΣ,ΠΑΝΕΣ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ),ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΜΑΤΑ, ΦΑΡΜΑΚΩΡΙΝΙΚΑ ΣΠΡΕΫ ΦΑΡΜΑΚΑ:  Β2 ΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΑ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΜΥΤΗΣ,  TRACISAN, ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΓΑΖΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΝΔΟΦΛΕΒΙΟΙ, ΣΥΣΚΕΥΗ ΟΡΟΥ, ΣΤΑΤΟΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ, ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, ΣΠΑΣΜΟΛΥΤΙΚΑ (Π.Χ.BUSCOPAN) ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ, ΖΥΓΑΡΙΑ  ΒΑΡΥΣ  ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ:  ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΠΑΙΔΙΚΑ, ΓΥΝΑΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΑ,   ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ – ΣΕΝΤΟΝΙΑ – ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ: ΣΚΗΝΕΣ , ΥΠΝΟΣΑΚΟΙ, ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΑΚΙΔΙΑ  ΠΛΑΤΗΣ ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ:  ΧΛΩΡΙΝΕΣ,  ΣΦΟΥΓΚΑΡΙΣΤΡΕΣ, ΚΟΥΒΑΔΕΣ, ΣΚΟΥΠΕΣ, ΦΑΡΑΣΙΑ

Η συλλογή των προσφορών θα γίνεται σε χώρο του κάθε σχολείου και ακολούθως θα τα παραλάβει συνεργείο του Δήμου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                             Η Γεν. Γραμματέας
Τάσος Κωνσταντινίδης                                                                                  Έλενα Γούλα

Προηγούμενο άρθροΤραυματισμός 15χρονου από μαχαίρι σε συμπλοκή μαθητών σε ΕΠΑΛ
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Συνάντηση που θα κρίνει πολλά…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.