“Δεν αποκλείω Κούρεμα Καταθέσεων”!

0

43564432Ως προαπαιτούμενο έθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, προκειμένου να προωθηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να καταβληθεί στη συνέχεια η δόση των 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ντομπρόβσκις εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την αποπομπή της πρώην γενικού γραμματέως δημοσίων εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου και επέμεινε ότι ο συγκεκριμένος θεσμός πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητος, ενώ απέφυγε να δώσει κάποια ημερομηνία σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Για την ελληνική κυβέρνηση είπε ότι υπάρχει βελτίωση του κλίματος μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.

Αίσθηση προκαλεί η απάντησή του στην ερώτηση για το τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση έως τα τέλη του 2015. Ο κ. Ντομπρόβσκις άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, χωρίς να απορρίψει ακόμα και το ενδεχόμενο ενός bail in.

Μιλώντας στο Mega, επανέλαβε ότι “δεν θα εκταμιευτούν τα 2 δισ. ευρώ αν δεν ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα”, για να προσθέσει ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο ίδιος εξέφρασε μεγάλη δυσαρέσκεια για την αποπομπή Σαββαΐδου και ζήτησε διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή του αντικαταστάτη της.

Προηγούμενο άρθρο28η Οκτωβρίου: Πρόγραμμα εορτασμού στη Ν.Φιλαδέλφεια – Ν.Χαλκηδόνα (Κάλυψη Fx-news.gr)
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη ο “σωτήρας-Mr 600δις”, Αρτέμης Σώρρας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.